En slump att muslimska internetanvändare skrattade åt halshuggningen av den franska läraren?

Medan president Emmanuel Macron hyllade den mördade läraren Samuel Paty som nyligen halshöggs i Paris, ägnade sig hundratals muslimska internetanvändare åt att göra sig roliga över den fruktansvärda händelsen

Det syns klart och tydligt i videon som visar Macrons Facebooksida att väldigt många med arabiska namn valt en skrattemoji. Man får hoppas på att de skrattar åt Macron för att de ogillar honom som politiker och inte åt det faktum att en oskyldig medborgare blivit mördad på grund av att han undervisat elever i yttrandefrihet.

Vincent Moscato, en välkänd fransk före detta rugbyspelare, skrev på twitter att hyllningsmarscherna för Samuel Paty inte alls visade på mångfald bland deltagarna utan snarare att enbart vita deltog. Man får väl skylla på att folk höll sig hemma på grund av coronapandemin.🤔

Men hur man än försöker hitta anledningar, så kvarstår det faktum att fördömandena från det muslimska samfundet inte varit kraftfullt nog och det gäller varje gång det skett en islamistisk attack i Europa. Nog för att man inte ska dra alla över en kam, men jag tycker att man kan kräva att muslimer som bor i Europa hade kunnat visa att man kraftfullt tar avstånd från detta vidriga synsätt som inte hör hemma i ett demokratiskt och sekulärt samhälle.

Vid närmare eftertanke kanske det är för mycket begärt här i Sverige när inte ens vår egen regering kan sätta ned foten i kampen mot islamismens utbredning!

https://twitter.com/RDZ/status/1319181042767548421?s=20

Muslim Internet users laugh at the beheading of French teacher

18 reaktioner till “En slump att muslimska internetanvändare skrattade åt halshuggningen av den franska läraren?

  1. Du menar att det finns fog för muslimernas fientliga inställning mot väst? Det håller jag med om, men det ursäktar inte våldet som fundamentalisterna inspirerar till och ssomförstör för så många vanliga muslimer.

   Gilla

 1. Det är skillnad på vem som får uttrycka vad på nätet. Näthatsgranskare 2.0 behövs väl. Något för riksåklagaren i Sverige eller åtminstone pressombudsmannen? Något för EU?

  Hela rättsväsendet i Sverige är politiserat, regeringen utövar sin makt mot domstolarna och påverkar och styr dem. Makten utövas även genom äskade anslag inte beviljas.

  Regeringen är rädd för svenska folket och gör allt den kan för att tysta oss. Vår justitieminister är rädd för folkviljan.

  Swebb-tv är nu nedstängt igen. Förmodligen vill regeringen inte att det diskuteras mer om Estonia. Dessutom är det val i USA strax, positiva röster för Trump ska tystas.

  Gillad av 1 person

 2. I södra Tanzania har över 1 000 människor dödats av jihadistgrupper från Mocambique. En IS-ansluten grupp (islam således) gör nu räder in i Tanzania där man anfallit byar och dödat människor. Den jihadistiska terrorgruppen anslöt sig 2017 till Islamiska staten under namnet ”Islamiska staten provinsen Centralafrika (Iscap). Terrorgruppen har som uttalat mål att skapa ett kalifat i nordöstra delen av Mocambique. Den delen av Mocambique är mycket rikt på naturgas. FN varnar nu för hungersnöd i de områden som kontrolleras av jihadister.

  Vi känner igen detta från så många länder och regioner hur starkt troende muslimer i enlighet med islams lära tränger fram och försöker förverkliga politiska och ekonomiska mål. Denna terrorgrupp anfaller således två länder och dödar oskyldiga människor. Den rätten tar man sig och där man mördande drar fram sker det i islams namn. Det högst materiella mål som man vill uppnå för att kunna förverkliga ett kalifat är kontrollen över naturgasen. Med pengar från den kan framträngandet och mördandet fortsätta och expandera så att ett kalifatet kan upprättas. På andra platser i Afrika sker precis samma sak. Det är sådana terrorgrupper som USA tack och lov skickar en missil från en drönare i skallen på.

  Känns strategin igen? Islam är en våldsbejakande religion med politiska ambitioner och ett framträngande av militärt snitt.

  Gilla

  1. Nu ska vi inte glömma att USA (DDS) hjälpt fram terrorgrupper som IS, Al-Qaida m.fl. så de är inte guds bästa barn de heller samt att väst ser till att terrorgrupperna får fortsatt fäste genom att sälja vapen m.m.

   Gilla

   1. Visst så är världen och politiken. Det är inte rättvist. Men om jag var tanzanier i södra Tanzania blev jag nog glad om jihadisternas bilar sprängdes i luften och min by inte brändes ner medan kvinnorna våldtogs och sedan mördades.
    Så är livet, inte rättvist. Ofta rättvist. Allt på en och samma gång.

    Gilla

   2. Iom 911 så skapade man en ”skuggfiende”,som inte är nationell utan global sas=svår definierad ..
    Vilka står för fiolerna??
    The usual suspect(kreditmakarna), i min bok.
    Varifrån kommer de sk flyktingarna?? Iran, Irak,Syrien, Libyen,Libanon, Sudan, Somalia+Afganistan(har med knark att göra) -rätta mig om jag har fel..
    Hur många miljarder människor finns i området??ska alla hit??därav Annies 30 000 000?
    Varför dessa länder,som var utsedda-enligt fd Gen. Wesley Clark-redan innan 911…
    Och här finns ingen agenda??kanske redan innan WW I. Tömm M. Ö & crasha Europa(igen) i ett drag.
    Fundera på varför…

    Mvh Per

    Gillad av 1 person

 3. Vad vet folk om Marx?? hans mentor, Moses Hess, & finansiär Engels…
  Haha!!
  Chaim, Herschel Mordechai Levy Marx, lite diffust som Hitler(Schickelgruber) som antagligen INTE dog 1945…..
  Varför jaga en död??
  Kolla Sydamerika…

  Jo, vems anfader hette Marcus Moses Levin??
  Haha!
  U ppl.

  Känner jag hat??
  Haha!
  Nope.
  Bara lurad.

  Mvh Per

  Gilla

 4. Jenny, om du & kidzen fick behålla 6 h av din insatts isf 2 h ansträngning, gode mor.
  Vackert!!
  Har jag fel??
  Jag tror vi ska vara fri, som ekorren…
  Vad är vi annars??
  Tänk nu…

  Mvh Per

  Gilla

 5. Jag har haft några år att lura ut detta…
  Det sk djuren lever på samma ställe & ingen beskattas…
  Rätt??
  Om djuren tillhör världen vad är vi??
  $ummerians..
  Jag har alltid varit galen…
  Varför???
  Vem lärde oss odla, laga mat räkna…. jag var 11 år då..
  Galen???

  Gilla

 6. Jenny, om du & kidzen fick behålla 6 h av din insatts isf 2 h ansträngning, gode mor.
  Vackert!!
  Har jag fel??
  Jag tror vi ska vara fri, som ekorren…
  Vad är vi annars??
  Tänk nu…
  Hate me??

  Mvh Per

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s