Kvinna i Irak dödade sina barn genom att kasta dem i floden Tigris

För några år sedan läste jag om en horribel händelse i Egypten när en mor, som någon slags hämnd mot sin make, dödade sina barn genom att kastad dem i floden. Nu har en liknande tragedi hänt igen, men i Irak denna gång.

I går identifierades och greps nämligen en kvinna av irakiska myndigheter efter att hon i oktober kastade sina två små barn över bron ned i Tigrisfloden. Man har även lyckats lokalisera och bärga offren av de två drunknade barnen, 3-åriga Hur Mohammed och 1-åriga Masuma Mohammed.

Incidenten skedde tidigt på morgonen den 17 oktober och övervakningskameror visar hur modern kastar barnen över bron. Barnens fader som ser ut att gråta över sin förlust syns också på en video som offentliggjordes i går.

Modern har erkänt att hon dödade barnen på grund av en dispyt med sin man som ansökt om skilsmässa. Brottet ska ha planerats under en längre tid och vid tidpunkten för brottet ska det ha gått två månader efter att kvinnan separerade från sin make. Enligt barnens farföräldrar blev kvinnan påkommen med sin älskare i januari och de tog då med sig kvinnan till hennes föräldrars hus, där de krävde skilsmässa.

Förfärligt hur hjärtlöst desperata människor agerar. 😥

https://english.alarabiya.net/en/News/middle-east/2020/10/20/Shock-in-Iraq-after-woman-throws-her-two-children-into-the-Tigris-River

En reaktion till “Kvinna i Irak dödade sina barn genom att kasta dem i floden Tigris

  1. Det är svårt att ge en kommentar till det som artikeln handlar om. Vi får veta alldeles för lite och även om vi fick veta mer vore det oansvarigt, nästan oanständigt att uttala sig saken.

    Vad alla i Sverige numer vet är hur föräldrar, släkten och klanen i länder i Afrika och Mellanöstern, ja ännu längre bort sänder iväg sina barn, ungdomar och vuxna till bl a Sverige för att som ”ankarbarn/ungdom/vuxen” i nästa steg kunna möjliggöra att resten av familjen/släkten/klanen också kan komma till Sverige. Om detta har mycket skrivits och saken är väl genomlyst.

    Däremot har det inte förts någon offentligt debatt kring hur föräldrar kan utsätta sina barn för så stora risker. I andra och betydelselösa frågor har staten tvingat på oss etiska principer inte bara i form av värdegrunder utan även skamkänsla hos många svenskar för att vi är så rasistiska, homofoba osv osv. Hur ska man förstå att föräldrar kan ”offra” sina barn så även om målet för föräldrarna tycks gott?

    Svaret på den frågan finns i kulturen och kulturen är islam och vad som står i Koranen. Finns ett himmelrike för martyrer så uppväger tydligen tron på det kommande himmelriket starkare än den biologiska reflexen att värna sin avkomma. Något annat svar har inte lyfts fram i den ytterst sparsamma offentliga debatten i frågan.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s