Den danska och svenska regeringen har vissa beröringspunkter när det gäller moskébyggen

Danmark lyfts ofta fram som ett rättesnöre i debatten om hur illa ställt det är med Sverige och även jag brukar berömma den danska regeringen för att man faktiskt tar tag i problemen på ett helt annat sätt än vad klåparna i Rosenbad åstadkommer på den svenska sidan.

Ett område där de dock inte verkar vara ett dugg bättre än oss är moskébyggen, där byggandet är i full gång över hela landet med alla inriktningar (sunni, shia, sufi m.fl) och ofta med okänd finansiering som öppnar upp för extremister att nästla sig in. Likt Sverige är det Socialdemokraterna som gör det möjligt.

Även i Köpenhamn växer moskéerna upp och på Vesterbro är Pakistansk kulturcenter (Muslim Cultural Institute) på väg att omvandlas till en stormoské: Madani Masjid Moskéen, med plats för nästan 1.000 muslimer och med två höga minareter som möjliggör böneutrop.

Således har danskarna fortfarande en bra bit kvar de också, även om de har ett rejält försprång på flera områden.

#visaknarrakryggadepolitiker

https://denkorteavis.dk/2020/ny-stormoske-i-koebenhavn-med-plads-til-1000-muslimer-og-med-minareter-i-4-sals-hoejde-nyt-skridt-i-islamiseringen-af-danmark/

5 reaktioner till “Den danska och svenska regeringen har vissa beröringspunkter när det gäller moskébyggen

 1. Så är det väl i icke demokratier .
  För jag tror att danskarna som Svenskarna inte vill ha moskéer
  Men varför till låter politikerna dessa byggen mot folkets vilja.
  Detta är en fråga som journalister i hela EU borde ställa politikerna.

  Har de en hemlig agenda med muslimska brödraskapet.
  Något väldigt fult och lurt pågår i hela EU.
  Politikerna har blivit oheliga och lögnare.
  Och totalt odemokratiska.

  Gillad av 1 person

 2. Eftersom det nu finns så många i Norden som bekänner sig till islam är och kommer det med nödvändighet bli så att det kommer att synas i samhället, i kulturen, i vardagen osv osv.

  Hur vi hamnade här? Det är en fråga som kräver stort utrymme för svar vilket det inte finns plats för här. Svaret på frågan finns att söka på många ”plan”, både från världen utanför Sverige och hur Sverige utvecklats som land de senaste 100 åren. Några faktorer av större betydelse för Sverige går att identifiera, de är dock alla intimt sammankopplade med vad som skett internationellt.

  För den intresserade som inte vill fördjupa sig alltför mycket kan läsning av M Alvessons bok ”Extra allt” som gavs ut för något år sedan ge ”glasögon” för att förstå en viktig faktor som varit drivande och påverkande i samhället. Den berör dock inte själva immigrationsfrågan utan något som är mer fundamentalt för hur Sverige blivit vad det blivit. Alvesson är professor vid Lunds universitet och organisations- och ledningsforskare. Det råder ingen större tvekan om att ledande publicister, ledarskribenter osv osv läst just den boken inklusive hela universitetsvärlden samt ledande personer inom alla svenska myndigheter. Undertecknad har nu läst om den igen med stor behållning

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s