Kvinna i Iran arresterad efter att ha cyklat utan hijab

En ung kvinna har arresterats i centrala Iran för att ha förolämpat den islamiska hijaben, efter att en video där kvinnan cyklar utan slöja framför en moské har cirkulerat i sociala medier.

Mojataba Raei, Najafabads guvernör, bekräftar att en person som begått ett brott mot normerna och förolämpat den islamiska slöjan i den här regionen arresterats samt att man utreder hennes motiv för att utföra handlingen.

Kvinnans huvud är pixlat i videon och emellanåt höjer hon sin arm i luften medan hon cyklar. Videon av den cyklande kvinnan utan slöja på torget framför moskén har väckt vrede hos stadens invånare och präster. På grund av det aldrig tidigare skådade brottet mot normerna, ska invånarna i staden ha hållit ett protestmöte tidigare idag.

Jösses, man tror inte att det är sant men det här är vardag för iranska kvinnor och den som trotsar islamisternas regler blir straffad. En eloge till denna modiga kvinna som vågade protestera mot kvinnoförtrycket och för en kort stund fick känna vinden blåsa genom håret!🙏

Bara tanken på att vi accepterar kvinnoförtryckande plagg i Sverige – även på små barn – gör mig rasande och att vi inte kan diskutera ämnet utan att det tar hus i helvete är ännu mer beklämmande, men det är numera normaliserat i samhället och våra politiker gör tummen upp medan de tacksamt tar emot de nya väljarnas röster! 😠👎

#låtallakvinnorfåkännavindenblåsagenomhåret

#införslöjförbudiskolan

https://english.alarabiya.net/en/News/middle-east/2020/10/20/Woman-in-Iran-arrested-for-cycling-without-Hijab-

3 reaktioner till “Kvinna i Iran arresterad efter att ha cyklat utan hijab

  1. När ska dessa extrema islamister bli tillrättavisade om vad som verkligen står om kvinnors huvuddukar i koranen? Ingen minister tar tag i det. De orkar inte ens svara. Inte ett ljud eller en rad från en sekreterare ens. Fegt låtet de kvinnoförtrycket öka utan att röra ett finger.

    Skickat från min iPhone

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s