Vad gör våra politiker åt det faktum att även yttrandefriheten i Sverige hotas av extremister?

I Frankrike sitter regeringen inte på sina händer efter det vidriga terrordådet i Paris, utan nu krävs krafttag och befolkningen sluter upp i solidaritet där man tänker kämpa för sin yttrandefrihet.

Meanwhile in Sweden, har vår försiktiga statsminister gjort ett anonymt uttalande via Twitter som gått många svenskar förbi där han fördömt händelsen och trots att vi har samma problem som Frankrike vad gäller att husera personer med terrorkopplingar i landet, vi har sett tydliga signaler på intolerans för våra demokratiska värderingar och yttrandefrihet bland nysvenskar med rötter i MENA samt islamistisk radikalism ses som det största hotet mot rikets säkerhet, så händer inte ett dyft i landet mellanmjölk.

Här pratas det varken om hårdare tag eller utvisningar, istället lyfter man fram vikten av att visa humanitet och bekämpa antirasism, medan justitieminister Johansson gör sitt bästa för att censurera obekväma röster som ifrågasätter styret ty endast ja-sägare är välkomna.

I går kväll publicerade Expressen en ledare där man pekar på att även yttrandefriheten I Sverige hotas av extremister och man nämner bland annat Lars Vilks, den brist på uppbackning han fått och den beröringsskräck som genomsyrat både kulturetablissemanget samt hans grannar. Man avslutar med att uppmana till maximal press mot extremistmiljöer såväl finansiellt som polisiärt.

Fina ord, men jag förstår varför ledartexten är osignerad – media har nämligen ett stort ansvar i detta i och med att de själva i åratal har underblåst debatten, bejakat de politiskt korrekta ”antirasisterna”, inte förhållit sig opartiska samt bedrivit häxjakter mot de som vågat opponera sig. De är helt enkelt medlöpare som nu försöker vända kappan efter vinden för att fortsätta ligga på klicktoppen.

Så vad är annars nytt denna måndag, kommer svenska journalister att fånga upp bollen och nu pressa på våra styrande att börja ta tag i detta högaktuella problem som hotar vår demokratiska existens? Nix, här rullar allt på som vanligt med full fokus på sådant som håller tankarna borta från riktiga hot – Trump, klimathotet, Covid-19 och så klart dagens stora samtalsämne som gick att finna på varje tidningslöp nu på morgonen; hur trauman efter flykten plågar unga nyanlända i Sverige – särskilt afghaner – som lider av PTS-liknande stressymptom, vilket visar att de behöver extra stöd i skolan och vardagen.🤦‍♀️

#onlyinsweden

Källa: Expressen

22 reaktioner till “Vad gör våra politiker åt det faktum att även yttrandefriheten i Sverige hotas av extremister?

 1. Min subjektiva uppfattning är att svenska makthavare underlättar utvecklingen av Sverige i totalitär riktning. De är i förbund med krafter som inte har Sveriges och svenskarnas bästa för ögonen.

  Gillad av 3 personer

  1. Jag har senaste halvåret här skrivit ordet ”totalitär” så många gånger. Det går att objekt se och iaktta och exemplifiera det du skriver. Det är för den som tänker det minsta själv svårt att inte se varthän det har barkat.
   Det går att skriva ett långt stycke om varför svensken är så passiv och lydig. Någon förändring av tillståndet kommer inte förrän svensken börjar göra sin röst hörd på allvar. Jag har rätt små förhoppningar att valet 2022 kommer innebära någon större förändring av tillståndet.

   Gillad av 3 personer

 2. Läs det jag skrev här i helgen och som jag så ofta fört fram, det råder både censur och självcensur. Regeringen tystar oss. Ovanpå det är alla rädda för islams våld, inte minst poliser och politiker.

  Gillad av 1 person

 3. Politikerna tjänar Makten Bakom Kulissen. De är verktyg för den dolda Makten. I det ingår att utöva mindcontrol på undersåtarna, samt hindra folket för att se och kritisera Makten.

  Gillad av 1 person

  1. Javisst är politikerna verktyg för den stora Makten! Med glädje är de det eftersom de är totalt genomkorrumperade i princip allihop. Bildt sparkade ju upp Sveriges dörr mot världen därför att det globala kapitalet krävde det. Så kom alla avregleringar och privatiseringar av vår gemensamt ihoparbetade egendom. Bildt, den jäveln, for som utrikesminister runt och tjänade ihop privata pengar som han investerade i hus osv.
   Mindcontrol, javisst. Genom värdegrunder, genom hot om straff och straff för den som säger sig inte tro på det regimen kablar ut. Mindcontrol via de många myndigheter vars enda uppgift är att just påverka befolkningen. Ett flertal sådana myndigheter finns, ingen av dem har sedvanliga arbetsuppgifter för en myndighet. Det finns inte något annat land i västvärlden där man har kunnat göra på samma sätt. Statskontrollerad radio och television med stora avdelningar som bara ägnar sig åt programupplägg enligt order från regimen. Någon motsvarighet finns inte i västvärlden som sagt. Mer ändå finns att säga om hur mindcontrol utövas i Sverige.

   Gillad av 1 person

 4. Som tur är, kan i Sverige ”hatande” pensionärer spåras upp på internet och dömas till lämpliga böter. Dessa pensionärer utgör ett verkligt hot mot demokrati och yttrandefrihet i Sverige och bör därför bestraffas på ett finansiellt kännbart och lämpligt sätt.

  Det smäller högt på godhetspoängskalan att kunna sätta dit sådana ”hemska” pensionärer medan utländska personer som skriker ”h-a”, och ”jag ska k-a din mamma och dina barn” lugnt kan hålla på med sina samhällsomstörtande verksamheter och verbala konststycken.

  Han gör en fantastisk insats den där personen som sysslar med denna lukrativa anmälarverksamhet, men som man nu mer knappt inte får prata om https://www.friatider.se/domstolen-olagligt-kalla-aberg-landsforradare-overlopare-golbog-tjallare-eller-folkfiende Sverige är ju trots allt ganska underbart. Jajamensann. Lika inför lagen och jämlikhet är honnörsord.

  Gillad av 1 person

  1. Pedofiler och djurplågare borde kunna gå att söka i register.Vem vill tex sälja ett sällskapsdjur till en djurplågare och vem vill ha ett peddo till granne?Det djävla svinet Åberg skyddas mer än utsatta djur eller våldtagna barn.Men visst är det lätta mål för åklagare som får en pinne och kan återgå till twitter.

   Gillad av 1 person

 5. Lite kul i alla fall att så många ”hus-araber” sparkas ut från de politiska partierna, nu senast herr Addas i C. Lööf har närt en muslimskt fundamentalistisk orm vid sin mjölkstinna barm. Få se när vi får den första huvud-avskärningen i Sverige. Tills dess ägnar sig pressen åt att tycka synd om den kära rektor Hamid, snyft, snyft, han menade ju inte så illa……även om han är starkt troende muslim…..snyft….

  (Förr talade man om hus-neger vilket ju är fruktansvärt kränkande, så får man inte uttrycka sig. Men hus-arab borde väl gå bra? Vi vita är ju rätt rasistiskt behandlade och får tåla det, vi har ju faktiskt vitt skinn med lite inslag av gult, rött och Mallorcabrunt osv. Vi står ju längst ner på utlänningarnas värdelista över vilka som är mest och minst värda. Mest värda, jag är osäker. Bland de mindre värda av de bruna, bedömda av utlänningarna själva, är somalierna. Men de är ju så många nu och så nöjda så de bryr sig inte bara de får hålla på att fika, göra affärer med hasch och annan knark och prata i telefon dagarna i ända.)

  Gillad av 1 person

   1. De två kvinnorna som mördades i marocko hade enligt svensk media skavsår på halsen.Jag har för mig att det cirkulerat bilder ett huvud utan kropp.Skavsår på halsen😐

    Gillad av 1 person

 6. Vid minnesceremonin i Frankrike där islam skar huvudet sv en lärare sjöng man som avslutning den franska nationalsången.
  Att det i Sverige skulle sjungas nationalsången vid ett liknade religionsmord ter sig omöjligt.

  Wilmas huvudlösa kropp har inte återfunnits trots stora ansträngningar av bl a svenskar. Det blodiga huvudet hittades ju direkt i en väska i sovrummet.

  Nog har islam en stark förkärlek för att gå loss med kniven mot de som vågar yttra sig.

  Mer lär komma, Koranen och profeten kräver det.

  När får vi höra den svenska nationalsången nästa gång?

  Gillad av 1 person

 7. De två kvinnorna som mördades i marocko hade enligt svensk media skavsår på halsen.Jag har för mig att det cirkulerat bilder ett huvud utan kropp.Skavsår på halsen😐

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s