Sverige måste återgå till det sekulära samhället där det är lika för alla

I en artikel i Expressen berättar den iranska asylsökande kvinnan Neda hur hon kom till Sverige med sin dåvarande våldsamma make samt hur hon hittade Jesus och konverterade till kristendomen. Det är särskilt ett parti i artikeln som är intressant och det handlar om hur hon som icke-muslim blir bemött av andra muslimer i Sverige, något jag även belyst tidigare i andra inlägg där kvinnor i Sverige känt sig tvingade att ta på sig slöjan igen bara för att slippa glåpord och utfrysning.

Hon berättar exempelvis om hur hon cyklade genom Rosengård i utsläppt hår samt shorts och linne när män skrek ”kuffar” efter henne (nedsättande ord för icke-muslim) eller när hon gick på SFI-undervisningen och inte fick sitta på de stolar där slöjbeklädda kvinnor brukade sitta eftersom hon ansågs som ”oren” på grund av att hon var kristen.

Överallt finns religionen i samhället numera, trots att vi ska vara ett sekulärt land där religion och politik inte ska vara förenade. Jag håller med Neda om att det måste vara lika för alla i det offentliga, men så är det inte i dag där vi hela tiden gör undantag för att anpassa oss efter de som inte vill vara en del av vårt samhälle. Man kan heller inte resonera om det öppet eftersom all kritik och ifrågasättande klassificeras som rasism, afrofobi och islamofobi.

Det skrivs spaltmeter om hur rasistiska vi svenskar är mot andra etniciteter, men det uppmärksammas i princip aldrig hur rasismen, intoleransen och hatet flödar bland invandrarna själva. Det är inte klokt att det har gått så här långt och mest anmärkningsvärt är så klart att våra makthavare låter det ske även fast de är väl införstådda med situationen. Finns det någon politiker som kommer ha kurage och mandat att dra i handbromsen? Mycket tveksamt och man kan bara spekulera i vad det kommer mynna ut i till slut. Det bådar inte gott!

#sekulariseramera

https://www.expressen.se/kvallsposten/neda-misshandlades-for-att-hon-blivit-kristen-/

11 reaktioner till “Sverige måste återgå till det sekulära samhället där det är lika för alla

 1. Ledarredaktionen på Expressen skriver idag att människor inte skall låta sig tystas av rädsla över det som hände i Frankrike men så fort diskussioner som hade kunnat styra åt rätt håll förekommit så har sk journalister från Expessen kontaktar våra arbetsgivare,Expoiter fotograferat oss,våra anställningar har ifrågasatts och till slut hade vi inget arbete.Expressens ledare är hyckleri och ledaren är fö osignerad.De fega kräken på Expressen,med skyddade identiteter manar vanligt folk att inte vara rädda för att kritisera Islam.En uppmaning som är osignerad.Vi som har testat riktig yttrandefrihet har stoppats effektivt av bland andra David Baas.

  Gillad av 2 personer

   1. Heheh,ja det är ju helt sjukt att man klistrar naziststämpel på folk som ser,är oroliga för hur samhället har utvecklats.Naziststämpeln berättigar till att ta bröd och ära ifrån oss.Som att vara pestsmittad kanske.

    Gillad av 2 personer

   2. Det bästa är när man kallar nationlsocialister högerextrema..
    Hur mycket kommunist behöver man var för att tycka att socialister är höger extrema??
    Någon??
    Vakna!

    Mvh Per

    Gilla

 2. Världsarenan är en kamp mellan ont och gott. De onda säger att de är de goda och angriper de goda. Trump och Boris Johnson angrips ju dagligen på ett extremt sätt i svensk press, radio och tv.
  I Sverige är folket väldresserat och lättlurat. Här lyder människor makten och det var därför Sverige var ett så bra land att genomföra globalisering på. Ytterst handlar det förstås om att få avkastning på utlånade pengar, att kunna köpa upp bra företag, att med införsel av utlänningar slå sönder fungerande system och så split i samhället. Rädda människor är ju lydiga människor. Svensken lyder S som är drivande i att trasa sönder Sverige.

  Redan Cicero framhöll att dygden (moralen) bara finns när den utövas och hur kan den bättre utövas än i de offentliga angelägenheterna? Det finns inte ett endaste dugg av moral sedan decennier hos de partier i Sverige som utövat makten. Politikerna är lika genomkorrumperade här som i vilket land som helst. Den stora skillnaden mot USA t ex är att deras konstitution är utformad så att varje försök till totalitärt styre direkt kan mötas med opposition, domstolsförhandlingar osv. Det är den kampen vi nu offentlig bevittnar, en sjuhelsikes massa bråk. Jämför med den närmast totala tystnaden och frånvaron av verklig opposition i Sverige. Vår svenska regeringsform mm ger inte samma skydd mot ett totalitärt styre som den i USA. Det är därför som S och regeringen kommer undan med allt fruktansvärt de har gjort och håller på med. Hur kan det annars vara möjligt i en demokrati med diverse folkets ”ombudsmän” att skapa myndigheter vars enda funktion och uppgift är att hjärntvätta svensken med alltmer sofistikerad propaganda?

  P.S. (Hur kan det ens vara möjligt att ett ”rikt välfärdsland” inte har bostäder till sin ursprungsbefolkning, till det uppväxande släktet?)

  Gilla

 3. Vilka startade) eländet??
  Marx(Chaim Mordechai Marx) , Engels, Hess(latjo namn), Trotski(Bronstien), Lenin(Uljanov), Yagoda(Jehuda) Stalin(Dzjugasvili), Hitler(Schkielgruber) mfl…
  Nåt är galet här….

  Kolla gärna upp Salomon Perlmutter…
  Hur i hälleflundra har man mörkast detta??
  Men jag ljuger nog…

  Mvh Per

  Gilla

 4. Vi står emot principer, inte kött & blod…gematria bla.
  Kaos, lögn..
  Okej, tjejer vem vill detta??
  Shoot straight, ladies…

  Hur gör djur??

  Vem bestämde detta??
  Du/jag…
  Nope.
  Vem/vad?

  Mvh Per

  Gilla

 5. Jenny, va femininism skit bra??
  Vem/vilka låg bakom??
  Emma Goldman??
  Jag är nog mer feminist än det flesta…
  Du har dina dubier, vackert..
  Jag/vi behöver Er…
  4 kidz… Sweet.
  Hur kan du acceptera(religiösa) stollar?? öht…Palme, Bildt, Åsbrink,, Gradin(skie)..
  Vad blev bättre??
  Nope..

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s