Allt Sverige företager sig kretsar kring klimatmålen och oavsett vad vi gör så är det inte tillräckligt

Precis som många befarade gav regeringens plastpåseskatt ingen ekonomisk vinst – de förväntade 2,1 miljarderna som man budgeterat för att den nya skatten skulle dra in i år, har hittills bara genererat 100 miljoner kronor. Finansmarknadsministern Per Bolund (MP) är dock inte bitter, utan tycker det är ett bra besked som visar att svenska folket är redo för förändring.

Att många medvetet vägrat köpa plastpåsar för att snuva regeringen på intäkter, är inget som Bolund reflekterar över inne i sin gröna bubbla och dessvärre kommer man heller inte att lägga ned denna idiotiska idé med plastskatt – alla miljonintäkter, stora som små, är trots allt välkomna tillskott till statskassan där vissa sektorer suger upp mer skattekronor än andra.

Samtidigt skriver fyra transportforskare i kvällens SvD att vi måste stoppa vägbyggen som går emot klimatmålen och även redan beslutade projekt bör omprövas eftersom transportsektorn står för nästan en tredjedel av Sveriges klimatpåverkan och regeringen tydligt deklarerat att klimatomställningen ska genomsyra politiken samt klimatmålen skall nås.

Målet i klimatutmaningen är att som ett etappmål på vägen mot nollutsläpp 2045, minska klimatpåverkan från inrikes transporter med 70% till 2030 jämfört med 2010. I den strategiska plan som sex statliga myndigheter tagit fram på uppdrag av regeringen konstateras det att elektrifiering och biodrivmedel är viktiga delar, men att det inte räcker till. Därför måste vi planera för effektivare godstransporter och ett samhälle där vi kan arbeta mer på distans, reser mindre med privat bil och istället går, cyklar samt åker kollektivt. Debattörerna kritiserar således att Trafikverket fortfarande planerar från prognoser om ökat bilresande.

Man blir så trött på att allt i Sverige numera ska planeras samt budgeteras utifrån klimatmålen och det är aldrig nog – vi gör ständigt för lite!

Det ska investeras i elbilar samt byggas höghastighetsbanor och elvägar. Min stilla undran är – har våra makthavare gjort en konsekvensanalys den här gången innan man kastar nya miljarder i sjön? Hur ska elen exempelvis räcka till när alla ska köra elbilar på elvägar när vi redan nu har problem med elkapaciteten för stora företag samt vad händer när man passerar gränsen till Sverige och det inte finns elvägar i nästa land? Vi vill ha mindre transporter, men hur ska maten då transporteras hit eftersom vi är långt ifrån självförsörjande? Hur ska vi som bor på landet kunna ta oss till arbete/skolor när vi inte får köra bil – det blir en mardröm med logistiken och hur ska kollektivtrafiken som redan nu är haltande kunna ha kapacitet att hantera ytterligare miljoner svenskar som ska resa dagligen?

Dessutom förstår jag inte hur vi ska kunna genomföra alla dessa projekt när landet har gigantiska problem med annat som man helst inte pratar om? Som orolig medborgare känner jag att våra styrande numera kör på autopilot så länge skutan kan gå – fram tills det tar stopp. Men det ser fint ut på pappret! 👍

#sålängeskutankangå

Källa: Aftonbladet, SvD

19 reaktioner till “Allt Sverige företager sig kretsar kring klimatmålen och oavsett vad vi gör så är det inte tillräckligt

 1. Det behövs en djupgående, omfattande reform av hela det svenska samhället.
  Listan är lång, jag skriver den inte här men slutmålet är låga skatter till det gemensamma som ska vara en liten, nödvändig sektor.
  Sedan får var och en ta ansvar för sitt liv och behålla sina egna pengar för att användas efter egna preferenser.

  Gillad av 1 person

 2. Nu skrivs det nollutsläpp igen. Då blir 2045 början på nedräkningen för vår undergång eftersom inget kommer att växa eller leva på jorden vid nollutsläpp. Fortsätter intoleransen kommer vissa religiösa sekter få rätt att jorden kommer att gå under. Sunt förnuft saknas hos klimataktivisterna. Skrämmande att de får hållas .

  Skickat från min iPhone

  Gillad av 1 person

 3. Per Bolund kanske också vet att livsmedelsgrossisterna lade upp lager av påsar innan skatten trädde i kraft.Alltså säljer handeln i de flesta fall påsar som är inköpta utan miljöskatt men man säljer dem som om de vore miljöskattade.Mellanskillnaden stoppar man i egen ficka.Är det någon som skall klandras utöver regering så är det livsmedelshandlarna.Riktiga bedragare.Men lagren borde väl snart vara slut och då blir bilden mer rättvisande.

  Gillad av 1 person

  1. Skatten gäller petroleumbaserade kassar (genuin plast). Många butiker höjde priserna på ‘miljökassar’ i samma veva. (Med ICA:s får man vara glad om kassen inte hunnit gå sönder innan man hunnit hem …)

   Gillad av 1 person

 4. Per Bolund kommer med massa dyra miljö förslag som han inte styrker med forskningsresultat
  Och inte heller förankrar med folket.
  Vill även ta bort kommunens rättigheter att nekas vindkraft.

  För två tre år sedan ansåg han att myndigheterna skulle använda beteende vetenskapen
  Och lära oss medborgare tänka rätt.

  Av hans sätt och tänka är att alla ska göra som han vill och demokratin struntar han i .

  Denna mannen är ett direkt hot mot demokratin och även MP verkar inte bry sig om
  Vad människor tycker.

  Vill man ändra och göra miljön bättre då satsar man på utbildning och information.
  Inte hot och hjärntvätt

  Gillad av 1 person

 5. Bra kommentar från läsare på Facebooksidan.👌
  ”Till att börja med, vill jag säga.
  Det var inte så många decennier sedan, som Sverige bestod av en befolkning som var högutbildad, kompetent och hade hög verklighetsförankring. Som var baserad på vetenskaplig fakta.

  Sverige var ett land som omvärlden såg upp till, vi var ett litet land om man såg det rent befolkningsmässigt.
  Ändå var det vi som förde världen framåt, inom många områden. Vi var ledande inom medicinsk forskning, vi var först med att ta fram nya behandlingsmetoder för olika sjukdomar, förfinade operationsmetoder, mm.

  Om jag inte minns helt fel, var Sverige först i världen med att tillverka konstgjorda njurar. Bla. Lundgrens formverktyg i Skurup tillverkade dessa…

  Volvo var ledande med krock säkra bilar, skulle du köra riktigt säkert, skulle du köra en Svensk Volvo..

  Tekniska lösningar kom från Sverige, till olika industrier i världen.
  VI VAR BRA PÅ MYCKET…

  Nu sitter samma vuxna befolkning och skriker i munnen på varandra och är helt lyriska, när en 16 årig tjej Uttalar sig i miljö och klimatfrågor.

  Som hon inte har en aning om.

  Ingenting är verklighetsbaserad fakta.
  För mig bevisar det bara hur lite kunskaper, hennes följare besitter inom miljö och klimat frågorna….

  Var tog alla högutbildade, förnuftiga Svenskar vägen ?

  Därför tänkte jag förmedla lite information, lättförståelig, verklighetsbaserad och på vetenskapligt framtagen fakta.

  Vi kan börja med vår egen så kallade ’gröna’ regerings hyckleri och dubbelmoral.

  Palmoljan som är billig att köpa och som används snart till allting. Smink, tvål, hudvårdsprodukter, i mycket av maten vi konsumerar. Blandas i biodieseln till våra bilar, mm.

  Dessutom är den rent hälsovådlig för vår hälsa. Av 100g är 49g mättat fett. Det påstås att hjärt och kärlsjukdomar ökar, fetma bland människor, cancer, diabetes mm.

  2012 importerade Sverige ca 44 tusen ton palmolja och importen har ökat med 604 % fram till dagsdatum och importen bara fortsätter att öka.

  Vad innebär då palmoljans framfart i världen för vår miljö och vårt klimat ?

  Regnskogarna i Malaysia och Indonesien skövlas. Lokalbefolkningen som har levt i symbios med regnskogarna, jobbat och levt av vad regnskogarna har gett dem.. Fördrivs
  Istället för regnskog, står där milslånga rader av oljepalmen på alla håll…

  Det är inte många djurarter som klarar omställningen från regnskog till palmskogar…

  Djurarterna dör ut, utrotas…

  Var är Greta Thunberg och miljöaktivisterna då ?

  Kärnkraftens för och nackdelar kan diskuteras fram och tillbaka ? Men att göra som Svenska regeringar har gjort, ta beslut om nedläggning av kärnkraftverken, var rent ut sagt huvudlöst…

  Med tanke på att vi har inte själv några bra fungerande alternativ, att ersätta förlusten av egentillverkad el med ?

  Nu är Sverige helt beroende av importerad el och de har valt mycket miljö och klimat vänliga alternativ..

  Man importerar el som produceras i kolkraftverk, från bla. Tyskland och Danmark.

  Var det inte fossila bränslen som skulle minskas, för att minska co2 ( koldioxid ) utsläppen ?

  Detta har medfört att de tre största företagen i Sverige, gällande utsläpp av co2 har ökat sina co2 utsläpp, istället för att minska dem.

  SSAB ( ståltillverkning ) CEMENTA ( cementtillverkning ) PREEM ( oljeraffinering ) släpper ut lika mycket co2 om året, som alla Sveriges bilar gör tillsammans på ett år.

  Så man sitter och proklamerar för minskade co2 utsläpp i den ena änden och sen tar man beslut i den andra ändan, som gör att co2 utsläppen ökar istället.🇸🇪👏🏻

  Århundradets bluff och var fan är Greta Thunberg med sitt avskrap till följare ?

  Om vi nu ska prata om miljö och klimat, inom Sveriges gränser och hur det ser ut i förhållande till världens utsläpp.

  Tycker ni att Sverige är rätt ände att börja i, för att få rätt på jordens klimat och miljö problem ? Är den hysterin som byggts upp i Sverige kring dessa ämnen berättigad ?

  Sverige är ett av världens klimat neutralaste land och våra utsläpp beräknas i promille…

  Sverige släpper ut 42 megaton koldioxid per år, om man då tar Kina som ex.. Så släpper de ut strax över 53 megaton co2 på två dagar…

  Om man då tar de 10 länderna som släppte ut mest koldioxid ( co2 ) år 2018..

  Deras sammanlagde utsläpp på ett år 23788 megaton co2, skulle ta Sverige motsvarande ca 566 år att släppa ut lika mycket co2…

  Om vi tar hela Europas sammanlagde utsläpp, så motsvarar det 1/10 av världens utsläpp. Europa tillsammans kan inte påverka världens utsläpp nämnvärt mycket…

  Många länder runt om i världen, har haft en befolkning som har varit riktigt fattiga. Nu börjar dessa länder få en stabilare ekonomi och befolkningen börjar tjäna lite mer pengar på sitt slit.

  Därför vill de styrande i dessa länder, belöna sin befolkning med el i hushållen för att underlätta och göra livet lite bekvämare.
  Ska Sverige stoppa utvecklingen i dessa länder ?

  Har Sverige överhuvudtaget rätten att blanda sig i andra länders utveckling ?

  Just nu budgeteras det för byggnation av 2200 st. Kolkraftverk runt om i världen. Som Sverige inte överhuvudtaget kan påverka och ska inte försöka göra detta….

  I Sverige rullar det lite över 5 miljoner bilar drivna av fossila bränslen, det motsvarar ungefär 0,4 procent av världens bilar.

  Om vi tar Kina som ex. Så ökade kina sin bilpark år 2018, med strax över 16 miljoner bilar. ( PÅ ETT ÅR )

  Om det blir som det är tänk, ska Sveriges bilar sluta rulla år 2030…

  Så av världens 1,1-1,2 miljarder bilar, så ska Sveriges ca 5 miljoner bilar sluta att rulla år 2030..

  99,6 % av världens bilar fortsätter att köra, medan 0,4 procent ska stanna.

  Hur får miljöexperten Greta Thunberg och hennes miljö och klimat medvetna följare, denna ekvationen att gå ihopa ???

  Tycker Greta Thunberg med följe att elbilen är den ultimata lösningen för vår miljö och vårt klimat ?

  Handen på hjärtat.

  Tycker ni verkligen detta ? Då måste ni läsa på rejält…

  Man påstår att världshaven stiger. Havsdata basen PSMSL påvisar tvärtom.
  Ni kan gå in och söka på relevanta områden för dig och se data för det området..

  New York har dokumenterade mätningar sen år 1856 i kol och oljeeldningens guldår. Mätningarna visar marginella höjningar med några mm. Per år, fram till dagsdatum…

  Om man nu sammanfattar detta….

  Om de högre makterna hade bestämt sig för att ta fram tårtspaden och tagit en bit av jorden. Som innefattade att Sverige med befolkning, bara försvann rakt ut i universum. Sen bara klistrade ihopa jorden igen, där Sverige en gång låg…

  Det hade inte varit möjligt att finna några förändringar i mätvärdena på jorden, att Sverige var borta…

  Detta är århundradets bluff och de som drog igång alltihopa, skulle straffas, i stället för att belönas.

  Forskare mutas med feta anslag och en gräddfil in i framtiden, bara de håller med om lögnen…

  Globalisterna tjänar hundratals miljarder om året, på att sälja ut någonting, som inte gör det minsta nytta…

  Tack för ordet….

  Här är en lista på de länder som släppte ut mest koldioxid ( co2 ) år 2018, i megaton räknat..

  1. Kina: 9839
  2. USA: 5270
  3. Indien: 2467
  4. Ryssland: 1693
  5. Japan: 1205
  6. Tyskland: 799
  7. Iran: 672
  8. Saudiarabien: 635
  9. Sydkorea: 635
  10. Kanada: 573

  Summa 23788 Megaton per år….

  61. Finland: 46
  63. Norge: 45
  65. Sverige: 42
  75. Danmark: 35

  Summa 168 Megaton per år….”

  Gillad av 3 personer

 6. ”Därför måste vi planera för effektivare godstransporter och ett samhälle där vi kan arbeta mer på distans, reser mindre med privat bil och istället går, cyklar samt åker kollektivt. Debattörerna kritiserar således att Trafikverket fortfarande planerar från prognoser om ökat bilresande.”
  Naturligtvis så skall transporter ske med el som släpper ut mer koldioxid än kärnkraft och naturligtvis skall vi i globalismens anda öka transporterna för att agendan skall fortsätta. Varför inte låt folk odla sin potatis på tomten i stället eller i sin kommun iaf eller inom 20mils radie iaf Subventionera svenska äpplen finns många sorter att välja på osv… MP vill både ätakakan och ha den kvar….. för globalisering, fri rörelse av både varor och tjänster och folk skapar mer transporter inte mindre…..

  Gillad av 3 personer

 7. Konsekvensanalys och livscykelanalys struntar man i……
  Fakta betyder inget. ….
  Bara känslor och drömmar gäller
  Det blir inget bra resultat……kan vi utanför ”PK bubblan” förstå……

  Gillad av 2 personer

 8. Mitt hus värms med el. Andra hus i närheten värms via fjärrvärme. Elen är miljövänlig skrivs det. Fjärrvärmen släpper ut koldioxid. Är det inte dags att skrota fjärrvärmen? Eller är det nåt jag missat här?

  Gillad av 2 personer

 9. Mitt hus värms också med el genom två luftvärmepumpar. Men eftersom jag gillar både hängslen och livrem så har jag behållit den gamla värmepannan som kan eldas med ved eller olja om så krävs. Det är alltid en god idé att ha alternativa värmekällor. På inköpslistan står ett dieseldrivet elaggregat, vilket kan komma till användning när och om eldistributionen krackelerar när kylan kommer krypande.

  Jag försöker inte minska mina utsläpp av koldioxid, det finns ingen som helst anledning till det. Därför finns det heller ingen anledning att skrota fjärrvärmen. Klimatet liksom vädret lever sitt eget liv, det inget som vi kan påverka.
  Globalt klimat existerar inte. Jorden består av olika klimatzoner med sinsemellan helt olika klimat och väder.

  Gillad av 2 personer

  1. Du har helt rätt. Jag försöker inte heller att minska mina koldioxidutsläpp. Min poäng som kanske inte uppfattades var att elen blir dyrare hela tiden medan man tjoar om att allt ska gå på el.

   Gilla

   1. Det som i huvudsak blir dyrare med elen är de fasta kostnaderna, alltså elnätsavgiften som man inte kan påverka.

    Jag bytte elbolag i mitten av juli. Första halvan av juli fick jag förstås betala till min tidigare elleverantör.
    Den andra halvan av juli så blev min nya elleverantör skyldig mig 29kr på grund av den rabatt jag får av dem. Augusti månad blev räkningen för elförbrukningen 53kr men den behövde jag inte betala då utan den överfördes till septemberräkningen. Elräkningen för september blev 187kr. Således har jag för 2½ månads elförbrukning endast betalat 187kr. Rörligt elpris, ingen fast månadskostnad och 91kr rabatt/månad. Avtalstid 1 år. Det kan löna sig att byta elbolag då och då.

    Gilla

 10. Miljöpartiet råkade bara hitta ett eget koncept som de hanterat maktpolitiskt ”skickligt”. De kunde lika gärna ha haft vad som helst annat som programidé. Visst är det märkligt att de gör så otroligt lite för miljön? Det de gör är nästan alltid utan konsekvensanalys och verkar tillyxat för att få PR i Sverige och klapp på axlarna från de stora i världen.
  Visst är det märkligt att det som MP lagt ner allra mest energi på är införsel av utlänningar? Ännu märkligare är förstås att svenska folket går på det billiga tricket, jösses!

  Hela klotets skogar fotograferas från rymden, en lägesinventering. Man har utvecklat algoritmer så att kameran kan identifiera enskilda träd. Med den metodiken har man helt plötsligt sett att det i Afrika, mellan djungel och öken finns 1,8 miljarder träd! Träd som inte verkar ha funnits där förut. Man tror att klimatet blivit bättre och det har gynnat tillväxten.

  Sanna mina ord, Sverige kommer bli en stor vinproducent. Vi har redan betydande vinodlingar. England är ju en verklig storproducent av druvor. Vem är ledsen för sådant? MP kanske.

  Gilla

 11. Elektrifiering och biobränsle. Var ska all elen komma ifrån? Kärnkraften läggs ner. Räcker sol, vind och vatten verkligen? Var finns beräkningarna? Biobränsle likaså, vad menar man då exakt. En massa fagra ord, helt orealistiska menar jag.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s