Har de muslimska samfunden i Sverige och statsministern fördömt attacken i Paris?

Saudiarabien har fördömt attacken mot läraren i Paris som blev halshuggen och uttryckt sin solidaritet med offrets familj samt den franska befolkningen. Kungadömet deklarerade att man tar avstånd från allt våld, extremism och terrorism.

Även ordföranden för Muslim World League proklamerade att våld och terrorism är ett brott i alla religioner samt betonade vikten av att bekämpa terrorism, avslöja ondskan och besegra den extremistiska ideologin som uppmuntrar till sådana brott. Han uppmanade de franska ledarna att stå emot alla former av terror samt fortsätta med sina ansträngningar att utrota allt som undergräver dess säkerhet och stabilitet.

I Kairo fördömde även Al-Azhar, centret för sunnimuslimskt lärande, det avskyvärda brottet och alla andra terrorhandlingar.

Meanwhile in Sweden… har jag inte läst en rad om att landets moskéer fördömer attacken eller att muslimska organisationer tar avstånd från den extremistiska handlingen. Jag har heller inte hört att landets statsminister Stefan Löfvén fördömer det vidriga brottet och visar sitt stöd till det franska folket.

Ska man tolka det som att Sverige redan lagt sig platt för islamistiska krafter och att vår svenska regering inte vågar följa i president Macrons fotspår genom att markera mot extremismen och intoleransen som breder ut sig? Kanske står fördömandena som spön i backen bara att svensk media inte rapporterat om det varken från politiskt eller de muslimska samfundens håll? Man får hoppas att det är så, för annars är det riktigt illa!

#jesuissamuel

Källa: Arab News

20 reaktioner till “Har de muslimska samfunden i Sverige och statsministern fördömt attacken i Paris?

 1. Regeringen vill inte stöta sig med sina som de tror väljare.
  Dessutom fortsätter regeringen att internationellt vara oförskämda och inte iaktta god ton.
  Vänta bara.

  Gillad av 2 personer

 2. Mohamed Omar skriver: ”Hm… Man får intrycket att det är en större synd att förolämpa profeten Muhammed än att mörda den som förolämpar honom…

  Detta förvånar ingen med kunskap om islam. I islams texter är det ett brott att förolämpa Muhammed och straffet för detta brott är döden.

  Jihadisten som mördade läraren kan ha varit en ensam galning. Men hans gärning har stöd i islamiska texter. Hans åsikt, att de som förolämpar profeten ska mördas, delas av många fler.

  Profeten Muhammed lät, enligt islams egna texter, halshugga dem som förolämpade honom. Och profeten anses vara ett moraliskt föredöme för alla tider och på alla platser. Han ses som muslimernas lärare och ledare.”

  https://detgodasamhallet.com/2020/10/18/mohamed-omar-larare-halshuggen-i-paris-vi-kommer-inte-att-kunna-behalla-yttrandefriheten-med-fortsatt-islamisk-massinvandring/#more-34207

  Gillad av 2 personer

 3. Jag har skummat igenom nyhetsflödet och kan inte hitta någon svensk politiker av dignitet fördöma dådet.Bilderbergs horor,Lööf och Löfven tex,flinar och tiger.Åtminstone Lööf är hatad av fler än Olof Palme var.Berättigat och befogat hat mot det flinande spektaklet.

  Gilla

   1. Uppmaningen i videon att ställa politikerna mot väggen är viktig.Hur många kan hon blockera innan det blir ett problem för henne.Hade jag ännu haft Twitter skulle jag klistrat in videon på hennes.Måste skaffa igen tror jag.Den röda tråden som också nämns,den mellan de som besökt Bilderberg är helt uppenbar och den kan nog de flesta förstå.Man ser till att Bilderbergs politik genomförs oavsett om statsministern heter Reinfeldt eller Löfven.

    Gilla

 4. Har ni läst i Expressen om de intervjuer som gjordes av Financial Times med Wolodarski och Tegnell bl a? Tegnell uttalar sig om ”flyktingkrisen” 2015 och säger i intervjun att det inte var någon kris. Intervjun pågick 1 timme.
  Herr Tegnell är en del av PK-etablissemanget och uttalar sig om verkligheten i enlighet med vad regimen förespråkar. Han är lojal och kommer så småningom få sin belöning.

  2015 hände inget speciellt och åren efteråt har inget speciellt hänt.
  Det tycker Morgan Johansson och Löfven också, inget speciellt hände.
  De två bygger nu det goda, starka samhället tillsammans med andra goda krafter. Folkbildningsrådet t ex.

  Gilla

 5. Ännu en tanke…..tänk kom den lilla ”islossning” som vi ser nu, att allt fler offentligt tillåts skriva som det är (pappersmedia), tänk om den är tillfällig….tänk om det strax hårdnar ännu mer, att regeringen (regimen) tar itu ännu lite hårdare mot alla som vågar tänka, skriva och säga som det är…..

  Gilla

 6. Oavsett om de fördömmer eller inte så skrattar muslimerna .
  Politikerna har blivit avtrubbade. De bryr sig inte om någon
  Så länge de själva inte blir drabbade.
  Ena minuten mord, andra våldtäkt, rån

  Jag och många med mig känner mig sjuk och maktlös
  I denna nya värld.
  Landet vi lämnar efter oss till våra barn, önskar jag inte ens min fiende.
  Inte undra på att ungdomar mår psykiskt och fysiskt illa.

  Önskar att politikerna gör som fransmännen utvisar alla som är ett hot
  3000 islamister hade varit trevligt.
  Men vi har nog några hundra tusen.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s