Det nya fattiga Sverige

Förr hade Polen och flera andra öststater en stämpel på sig som ”fattiga” länder, medan Sverige tillhörde de rika och blomstrande nationerna dit många sökte sig för att hitta jobbmöjligheter eller starta ett nytt liv.

Men nu är det nya tider och enligt Europaportalen som sammanställt siffror från statistikbyrån Eurostat, som visar andelen fattiga i EU-länder för 2019, har nu Sverige en rekordhög andel personer i landet som riskerar fattigdom. Sverige hamnar till och med sämre än länder som Tjeckien, Polen och Slovenien.

Det handlar om andelen personer som riskerar att hamna i fattigdom eller så kallad social utestängning, där Sverige får den högsta siffran som hittills uppmätts i landet sedan mätningarna inleddes 2004.

I Rumänien och Bulgarien löper människor störst risk att hamna i fattigdom, medan Sverige hamnar mellan Polen och Ungern. I de flesta EU-länder har fattigdomen minskat de senaste åren, men inte i Sverige som tillhör en liten grupp länder där fattigdomen istället ökade förra året.

Finland är ett av de länder där risken för fattigdom är minst och Danmark kommer precis efter. Allra minst risk är det i Tjeckien.

Samtidigt rapporterar Arbetsförmedlingen i dag att arbetslösheten fortsätter öka och att arbetslöshetsnivån år 2022 beräknas ligga på 8,7%.

Vad säger den humanitära stormakten nu då, de som brukar slå sig för bröstet och bedyra att skattekistorna är fulla, Sverige går som tåget, alla ska med och vinsten kommer längre fram?!

Det hade varit klädsamt om den rödgröna regeringen kunde förklara hur vi ska kunna fortsätta med vår oansvariga öppna hjärtan-politik när det framgår klart och tydligt att det inte är ekonomiskt gångbart eftersom det är för få som arbetar medan för många som går på bidrag, varav en majoritet aldrig kommer att bli självförsörjande.

Vi lånar och lånar, medan många blir allt fattigare samtidigt som vi inte ens klarar av att ta hand om de existerande invånarna, men ändå vill man fylla på med fler – obegripligt och när ska svenska folket kräva ett stopp för galenskaperna? Kanske när folk måste börja gå från hus och hem, men då är det redan för sent!

#detnyafattigsverige

#vembetalar

#vigillarintefegapolitiker

https://www.friatider.se/sverige-nu-fattigare-polen

https://www.friatider.se/prognosen-87-procent-arbetsloshet-ar-2022

4 reaktioner till “Det nya fattiga Sverige

  1. Det bekommer inte S. Att prata med S om fattigdom i Sverige är en förolämpning. Möjligen kan kan ämnet barnfattigdom tas upp.
    Barnfattigdom är när de fattiga föräldrarna inte kan ge barnet allt de rika föräldrarna kan ge sina barn. Detta handlar inte om vuxnas fattigdom den frågan finns inte. Fattigpensionärer skulle inte ha funnits om vi hade en ansvarskännande regering. Hemlösa fattigpensionärer är absolut tabu, får inte nämnas. Tänk på Sverigebilden. Sverigebilden skall vara positiv och absolut inte sann och riktig. S och MP är så måna om att klassas som de goda och samvetsömma att Sverige lånar pengar för att ge bort i u-hjälp. Men den fattigdom som finns på hemmaplan skall sopas under mattan. Mottot ”allt för en positiv Sverigebild”

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s