Välkommen till Sverige – det bor vita människor här

Ännu ett stolpskott har presenterat sig i lokalpolitiken, nämligen vänsterpartisten Nasteho Osman Lander (V) som rasar mot att det sitter för många vita människor i Umeå kommunfullmäktige, något som hon pekar ut som ett hot i kampen mot rasismen i en debattartikel i Västerbottens-Kuriren.🤦‍♀️

”Den 31 augusti tjänstgjorde jag i kommunfullmäktige för första gången sedan pandemins början. Jag klev in i ett rum som innan pandemin brukade innehålla en bredare representation, men som nu var helt vitt.”

Enligt en överenskommelse mellan partiernas gruppledare har man begränsat antalet ledamöter till 35 för att förhindra smittspridning och detta har fått skribenten att reagera.
”Ännu färre av oss med utomeuropeiskt påbrå fick plats vid maktens sal eftersom det är i makthavarnas intresse att förstärka de strukturer som befäster vita (främst) mäns plats i hierarkin. Det finns inga ord som kan beskriva känslan som fyllde mitt hjärta, men sorg får duga”.

Osman Lander lovar också att kämpa emot när rasismen tar allt mer plats i våra demokratiska rum och påpekar att Vänsterpartiet kämpar mot rasismen, bland annat genom att ha 32% utlandsfödda bland sina ledamöter i riksdagen, jämfört med 11,5% i riksdagen totalt.

Wow, vilken fantastisk antirasistisk förebild! 👏 Det finns bara ett problem – vi bor faktiskt i Sverige och många som bor här är vita, dessutom är det varken hudfärgen eller kön som avgör om man är en bra politiker eller för den delen om man är en rasist! Var kommer alla dessa aktivister ifrån och varför måste de söka sig till politiken?! 🙄

https://www.friatider.se/v-politikerns-klagan-manga-vita-i-umea-kommunfullmaktige

9 reaktioner till “Välkommen till Sverige – det bor vita människor här

 1. Om hon nu tycker att hon är i minoritet så finns de andra ställen där hon hade varit i majoritet. Finns ingenting som hindrar henne att inte söka sig dit, sen tycker jag att varken färg eller kön spelar någon roll. Det viktigaste som alla verkar ha glömt nuförtiden borde vara kompetens, duglighet, skicklighet, erfarenhet, kunskap men även ha en bra kommunikation och kunna ge bra information. Detta verkar var svårt att hitta detta i Sverige idag eller är det så enkelt att de som borde bli politiker vill inte bli det och de som inte borde bli politiker blir det.

  Gillad av 1 person

 2. Är hon rasist?
  Hon borde få frågan om hur många vita som sitter i styrande ställning i de afrikanska länderna. Tycker hon ska undersöka detta och ta avstamp utifrån detta.

  Gillad av 1 person

 3. Fy satan så de håller på!
  Jag lyssnar mycket på radio och har rätt bra koll på både den grova och mer subtila regimpropagandan i SR.
  Subtilt; i många nyhetssändningar pratas det aningen långsammare med ett enkelt tilltal och rakare påståenden om världen och Sverige. I olika musikprogram spelas allt oftare arabisk musik. Allt oftare berör program som Människor och tro, Vetenskapsradion Historia och liknande program ämnen som direkt eller indirekt handlar om islam, arabisk kultur, främlingsrädsla, fake news osv osv, allt avhandlas på ett diskret försåtligt sätt och är egentligen propaganda för islam och fortsatt invandring. Det är en omfattande, systematisk och skicklig påverkan på lyssnarna. Debattprogram, faktaprogram, matlagningsprogram, allt är utformat för att påverka lyssnaren att tänka rätt ifråga om islam och invandring.
  Hur blir man av med det folk som sitter och administrerar allt det här? Sådana människor kan man ju inte lita på är regimen har fallit.

  Gilla

 4. Jag sitter i KF i min hemkommun. Jag är ju en vit äldre man. I V satt tidigare en kvinna av ungefär samma sort som hon i Umeå. Hon blev utesluten ur V efter att hon ett flertal gånger gått emot partiet i flera av dess hjärtefrågor. Så även inom V finns begränsat tålamod. I varje fall i min kommun.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s