Svenska skattebetalare skänker mer pengar till Palestina än hela arabvärlden samtidigt finns det inga pengar till vår egen välfärd

I går såg jag ett reportage på Al Jazeera som handlade om en palestinsk man som kom som ”flykting” till Sverige för några år sedan. Han hade studerat i Jordanien och sedan bestämt sig för att emigrera från Palestina för att skapa sig ett bättre liv. Han valde Sverige, trots att han inte kände till något om landet innan, enbart för att hans syster bodde här. Hans asylansökan har avslagits gång på gång av svenska myndigheter, men eftersom han kommer från Palestina kan han inte skickas tillbaka, så nu har han etablerat sig i Sverige. Det finns många palestinier i Sverige och inte nog med att vi huserar denna stora grupp, dessutom skickar vi bidrag till Palestina år efter år.

Detta har pågått i otaliga decennier och det verkar som om det är en osynlig lag att de styrande i Sverige använder skattebetalarnas pengar för att bistå ett land med tvivelaktiga kopplingar till terrororganisationer utan att man frågat om lov. Precis som med invandringsfrågan, borde man även ha en omröstning om biståndet till Palestina – jag är rätt säker på att folket är enade i dessa frågor; nej till ökad invandring och stryp biståndet till Palestina. Men trots att vi på pappret lever i en demokrati så är det inte folkets röst som styr, utan de rödgröna politikerna kör över folket gång på gång.

Enligt de senaste uppgifterna så uppgick det svenska Palestinabiståndet under 2019 till 483 miljoner kronor och sedan tio år tillbaka ligger det på i snitt strax över en halv miljard årligen. Biståndet från EU uppgår också till flera miljarder årligen, dit även svenska skattebetalare håvar in stålar.

Det som är uppseendeväckande är att biståndet från arabvärlden har minskat drastiskt och under 2020 har palestinierna tagit emot motsvarande 339 miljoner kronor i arabiskt bistånd, vilket innebär att de palestinska områdena således får mer pengar från Sverige än från hela arabvärlden sammanlagt.

Samtidigt finns det inte tillräckligt med pengar till det svenska rättsväsendet så att de kan bekämpa den eskalerande grova kriminaliteten i landet, sjukvården fortsätter gå på knäna och äldrevården är ett kapitel för sig, många pensionärer lever på existensminimum, skolorna förfaller allt mer med elever som får en undermålig utbildning, förskolorna har för stora grupper och för få pedagoger med mera.

Överlag har hela välfärden krackelerat i Sverige och många kommuner dras med ekonomiska problem, men det finns märkligt nog alltid gott om pengar till migration, integration, klimatet och Palestina! Varför är det inte fler som ställer regeringen till svars?

#onlyinsweden

Palestinierna får nu mer pengar från Sverige än från hela arabvärlden sammanlagt

5 reaktioner till “Svenska skattebetalare skänker mer pengar till Palestina än hela arabvärlden samtidigt finns det inga pengar till vår egen välfärd

 1. Våga räkna ut hur många hundratals om inte tusentals miljarder som tagits av svenska skattepengar och skänkts till utlandet sedan SIDA startade!

  Hela detta brukar man benämna det ”välfärdsindustriella komplexet” där kyrkan är en viktig aktör, hela detta komplex sysselsätter massor med människor. De har allt intresse av att det fortgår.

  Tom Riksrevisionens har tystats ned genom åren, deras utredningar har begravts. Det är S, V och inte minst L som varit och är drivande bakom det synsätt som möjliggör denna långvariga stöld av svenskarnas pengar.

  Vi medborgare har inte en chans att påverka allt detta så länge som det inte finns ett politiskt parti i regeringsställning som vill förändra detta.

  Gillad av 1 person

 2. Räck upp handen den som tycker att det är bra att regimen tar svenska skattepengar och ger till demokratiprojekt i Guatemala, till kvinnlig frigörelse i Malaysia, Uganda, Botswana och alla länder jorden runt!

  Lägg ner SIDA, låt de anställda få välja mellan avsked och att arbeta inom äldrevård/sjukvård etc. Pengarna kan med fördel fördelas av SKR (Sveriges Kommuner och Regioner).
  En tänkbar konsekvens skulle kunna bli att svenska kyrkan fick lov att börja samtala med svenska folket och visa omsorg om det i stället för detta egoistiska missionerande för svarta i Afrika och andra ställen. Själva grundhållningen i det som sker hämtar naturligtvis sin kraft ur Bibeln och allt det där. Men, våra pengar gör det möjligt för alla dessa människor att få känna sig goda. De blir hälsade som goda och hoppas själva naturligtvis, i den mån de är troende, att dessa goda gärningar ska räknas dem till godo när de står inför Sankte Per.

  Vem vill ha eller ens behöver ett liberalt parti som Liberalerna?

  Undrar hur många svenskar som skulle räcka upp handen.

  Gilla

 3. Tänk om Israel skulle ge 500 miljoner om året till de kriminella muslimska klanerna i Sverige.

  Vad är det för ambitioner S har som lägger sin näsa i allt möjligt i världen?
  Vem gav S rätten att agera moralisk världspolis!
  Sverige har ju inte ens en militärmakt som klarar 5 dagars krig att backa upp alla storpolitiska ambitioner med.

  Det är ju inte bara löjligt, vi blir ju förnedrade som nation av socialdemokraternas uppträdande i världen. Vad tror ni världen säger om Sverige bakom stängda dörrar?

  Gillad av 1 person

 4. Vad tror ni det sades om Sverige efter vår utrikesministers skandalösa uppträdande i tysk tv nyligen?
  Det är inte bara här i Sverige socialdemokraterna beter sig ruttet.

  Gillad av 1 person

 5. Det finns inga pengar för svenska politiker är alltid de mest generösa.?????
  När man inte fattar att man alltid står kvar sist med notan.
  Och att det inte är ett täcken på intelligens , då har man problem.

  Svenska välfärden är bara ett skryt för tittar vi runt om oss så är vi bank rutt.
  Allt i Sverige är i stort behov av reparationer och underhåll.
  Men vi har inte pengarna
  För dom har politikerna lagt och lägger på människor från andra världsdelar
  Mestadels på kriminella och korrupta.
  Så frågan är varför prioriterar de terrorister framför hedligt folk.
  Något allvarligt fel är det på de själ utvalda politikerna.
  För de är inte valda av folket.
  Mona S sa att S är som en klan. Det gäller nog alla politiska partier de släpper bara fram
  De som tycker som styrelsen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s