Regeringens besked om fortsatt hög invandring är ett svek mot alla de som redan befinner sig i utanförskap

Efter gårdagens besked om att den rödgröna regeringen är överens om migrationspolitiken var det många upprörda röster som höjdes. För mig räckte det att gå in på Miljöpartiets sida och läsa om alla ”goda själar” som var uppfyllda av glädje över beskedet att vi kan fortsätta hjälpa människor i nöd, trots att vi varken har råd eller möjlighet att ens hjälpa de som redan befinner sig i landet.

En av de som ilsknade till över beskedet var Moderaternas partiledare Ulf Kristersson som i ett debattinlägg i Aftonbladet skriver om hur S kollapsat i migrationsfrågan. Vid första genomläsningen uppfattade jag det som ännu ett dussininlägg från M där de kritiserar sittande regering trots att de själva i allra högsta grad varit med och bidragit till situationen, men sedan läste jag en gång till och noterade att Kristersson faktiskt för ovanlighetens skull säger som det är – för att vi ska kunna lösa de stora problemen med utanförskap, arbetslöshet och kriminalitet så måste invandringen minska. Exakt så är det!

Det säger sig självt att man kan inta ta in fler hjälpsökande individer innan man rett upp det kaos som råder i landet och det är det faktiskt inte så många politiker som erkänt öppet tidigare. Bra av Moderaterna att de ligger på!

Däremot mindre genomtänkt av Socialdemokraterna som i princip sviker alla de som sitter fast i utanförskapets Sverige, men de förlitar sig antagligen allt för mycket på sina kärnväljare som knappt kan språket och antagligen inte hänger med i det politiska vågspel som S ägnar sig åt – kanske kommer det straffa sig i längden och om inte annat ska vi göra allt för att påminna om deras fadäser inför nästa valrörelse.

Vad gäller Miljöpartiet så gör de sig allt mindre populära för var dag som går samtidigt som de lever i sin egen lilla rosa bubbla där de faktiskt går omkring och tror att de genom sin oansvariga politik både vad gäller klimatet och migrationen kommer att rädda världen. Jag skulle vilja påstå att det snart gått så långt att de som är miljöpartister inte kommer våga yppa det öppet inför andra för att inte riskera att åka på en propp eller få sig en rejäl utskällning. Det är nästan så att man önskar att det vore val redan i år bara för att få skåla i champagne när extremisterna åker ut ur riksdagen, men tyvärr måste vi genomlida dessa galenskaper ytterligare två år med allt vad det innebär. Men vi kommer att härda ut – bara tanken på att deras tid vid makten snart är över är en morot i sig!

Utdrag ur Kristerssons debattinlägg:

”Migrationspolitiken är bara en i raden av frågor där Socialdemokraterna viker ner sig för Miljöpartiet, eftersom det är deras enda sätt att klamra fast sig vid makten. I normala koalitionsregeringar delar man mål och färdriktning och kompromissar om de konkreta medlen. Den här regeringen har varken mål eller färdriktning och kompromissar därför om allt som annars skulle leda till regeringskris. Framtidens statsvetare kommer hålla lektioner om detta och vilken skada detta gjorde för tilltron till svensk politik.

Moderaterna kommer göra allt vi kan för att stoppa detta. Inte för att vi är emot ett internationellt öppet och dynamiskt Sverige, utan för att vi är övertygade om att svensk ogenomtänkt invandringspolitik har nått vägs ände. Den respekteras inte, varken i Sverige eller utomlands. Inte ens i de länder som många asylsökande kommer ifrån. Den uppfattas i stället som naiv och aningslös. Och den har länge nu lett till så svåra sociala problem att vi måste agera.

Tusentals vuxna som aldrig lär sig svenska och aldrig får ett jobb. Tusentals barn som växer upp i trångboddhet, utan kontakt med det vanliga Sverige. Och numera tusentals unga män som begår riktigt allvarliga brott, skrämmer vittnen till tystnad och skipar sin egen rättvisa. Ska vi på allvar lösa dessa problem, så måste invandringen samtidigt minskas. För kommer det hela tiden nya människor, är det omöjligt att lyckas med integrationen.

Vill man ha en stor invandring, bör man vara ärlig nog att säga det i klartext. Och sedan låta väljarna bestämma hur de vill ha det. Jag vet att det finns majoritet bland svenska folket för att minska invandringen och för att på allvar ta tag i de allvarliga problemen. Jag hoppas att den majoriteten även finns i riksdagen.”

#utmeddegröna

#vigillarintefegapolitiker

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/R9Rj3W/lofven-har-lagt-sig-platt-for-miljopartiet

7 reaktioner till “Regeringens besked om fortsatt hög invandring är ett svek mot alla de som redan befinner sig i utanförskap

 1. Moderaterna med Kristersson i spetsen inger inget förtroende, det är förbrukat för all framtid. Kristersson skriver att moderaterna kommer att göra allt de kan för att stoppa detta. Tro honom inte! Han ljuger sin vana trogen.

  SvD 2019-12-11 ”Jag kommer inte att tveka ett ögonblick att fälla regeringen” säger Ulf Kristersson till SvD, efter sitt jultal på Norra Latin i Stockholm.” Vi vet nu hur mycket detta bestämda påstående var värt. Platt intet! Värre lögnare och kappvändare torde vara svår att finna. Karln befinner sig i paritet med Löfven och resten av de oduglingar till politiker som parasiterar på landets skattebetalare och river ner och raserar allt som var gott i detta land.

  Gilla

 2. Detta med att de människor som förts in i Sverige ”befinner sig i utanförskap”, det är bara lögn. De befinner sig inte i utanförskap. De har fått komma till Sverige, de har fått bostad, pengar till mat och uppehälle, deras barn får gå i skola. De vuxna erbjuds Sveriges alla till buds stående möjligheter till ett liv genom arbete, studier osv osv.

  Hur kan man kalla sådant för att de befinner sig i ett utanförskap?

  Självklart använder vår regim ord för att söndra och härska.

  Ordets makt över tanken är politikens främsta vapen gentemot medborgarna när den vill regera. Genom att benämna företeelser på annat sätt än vad de är har i varje fall denna regim kunnat härska TROTS alla de förfärligheter vi ser på gatorna. Det om något är väl ett bevis för ordets makt över sinnet.

  Utanförskap? Inte alls! Utsatt? Inte alls! En våldtäkt är en våldtäkt och inte något en kvinna ”tar illa vid sig av”.

  Gilla

 3. Nej det finns ingen fattigdom eller utanförskap där flyktingarna bor.
  De får igenom snitt 5 tusen kronor mer än en svensk familj
  Med en sjuk och arbetande förälder.
  Flyktingar garanteras 15 000. I inkomst.
  Obs det finns ingen sådan garanti för sjuka eller
  Funktionshindrade.
  Har varit med flera gånger där outbildade flyktingar fått lärarjobb och en lön med 30000kr
  Löner är högre för flyktingen än arbetsförmedlaren och för lärare som jobbat i 30 år.
  Detta är politikerna beslut som bara gynnar flyktingar och som lockar hit för ekonomiska och kriminella
  Individer.
  Ute i världen hör man att kriminella och de som inte vill jobba lockas av våra naiva och generösa bidrag.
  Det var nog inte tänkt att våra hårt förvärvade pengar skulle finansera terroristernas lyx liv ,
  Vilket är fallet nu.
  Kvinnor får baka eller sitta dricka kaffe och umgås med landsmän och får riktiga löner.
  Samtidigt tvingas chanser sjuka Svenskar gå och jobba.
  Ibland tycker jag att det är så sjukt så man undrar om det är verkligt,
  men tyvärr inser man att verkligheten ännu bissarare
  Önskar att allt vore en dröm och tillbaka till 1970..

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s