Obegripligt att inte fler reagerar över att vi lånar ca 2 miljarder/dygn

Jag kan inte riktigt släppa den här kommentaren som någon skrev i ett av mina inlägg i går. Varför är det inte fler svenskar som reagerar på att vi lånar nästan 2 miljarder per dygn? Det borde få den mest inbitne verklighetsförnekaren att haja till!

Men icke i Sverige där livet fortsätter sin gilla gång som om inget var på tok. Istället ses regeringen som en ansvarsfull räddare i nöden och befolkningen gläds över bidragspaketen som regnar över landet – dessutom ser man inga större problem med den kostsamma migrationspolitiken som våra styrande ämnar fortsätta med, inte heller EU:s gigantiska coronakrisstödpaket där Sverige får minst del av kakan, eller den höjda EU-avgiften trots att vi måste låna och låna för att kunna få fram de enorma belopp det handlar om till alla utgifter som vi samlar på oss.

Inte ens ett regeringsskifte kan rädda oss från den här dåliga sitsen som kommer gå i arv till våra barn och barnbarn – vaknar inte gemene man av det här, finns det inte mycket som får medborgarna i gungning!

#onlyinsweden

#detsovandefolket

13 reaktioner till “Obegripligt att inte fler reagerar över att vi lånar ca 2 miljarder/dygn

 1. Om jag kunde göra något åt saken så skulle åklagarmyndigheten få 500 miljoner av de pengarna….då blev det 500 miljoner mindre till islam i Sverige, he-he-he….alltid fall något litet att glädja sig åt…..

  Gillad av 1 person

 2. Kanske kunde jag komma undan med att ge försvarsmakten allt som lånas upp under 14 dagar……om islam började bråka om uteblivna bidrag så skulle jag säga ”om ni inte gillar läget kan ni ju åka hem igen”, he-he-he, så tror jag att jag gör, ska ringa några generaler och ber dem vara beredda….de får absolut inte låta försvarsministern få veta, då tar han bara pengarna och ger till Borlänge. Ni vet, Borlänge, det nya Malmö fastän mer utblottat! Men sååå rikt mångkulturellt! Lyssna, snart hör ni mullret från stridsvagnarna hoppas jag…🇸🇪🤨

  Gilla

  1. Frågan är bara vilket lands stridsvagnar.De svenska är ju numera eldrivna.Krig skall vara bögsäkert och miljövänligt som ÖB uttrycker det.En eldriven stridsvagn med bögaflaggor😇

   Gilla

 3. Undrar vem som lånar ut pengarna? Undrar vilka villkor som finns i det finstilta? Undrar om finansministern får sitt nya jobb som belöning för väl utförd upplåning?

  Gillad av 1 person

  1. Va det inte herr $oros som tyckte svenskarna va snåla för ett tag sen…?
   Låna några miljader räntebelagdskuld så ordnar sig allt.
   Maggan morska upp sig, vill jag minnas-Här lånas inte hur som helst!!
   Vad hände??
   Maggan bonga in toppjobb hos IMF…
   Slump?

   Gillad av 1 person

  2. Inga värden flyttas i en kreditdriven ekonomi, mig veterligen, allt handlar om beskattnimgsförmågan..
   Mao $lavstockens produktionsförmåga avgör.
   Äähh, de är tvingade pga att allt bygger på kreditexpansion i sk
   finansiell ekonomi vilket medger ränteuttag, som måste lånas någonstans-till syvende & sist.
   Snöbollseffekten preciserad.
   Spelat Monopol??
   Papperslapparna här är lika mycket värda som där.

   Vi är närmare 10-12 h arbetsdag (0 semester) än 6 h..

   Buy Now, pay later!?

   PS Vad händer när räntan överstiger den sk tillväxten?? mao-hur många lever på vad någon annan gör??

   Gillad av 1 person

 4. Det mesta öses över företagen.Till vilken nytta skall dessa ta ut skattefinansierad.lågbeskattad utdelning.Det skapar ingen köpkraft att blåsa upp resultaträkning med skattebetalarnas pengar.Sen så är det ju bara på pappret och alla länder gör ju så,går i borgen förvarandra så att sedelpressarna kan gå dygnet runt.Men visst kan man undra hur länge förtroendet för just pengar skall bestå.När bubblan brister har vi äntligen 1929 här och jag är beredd.Köpt fysisk guld för nästan allt jag äger.Jag tror inte på en värdelös krona.Guldet förvaras i en låda med fjärrstyrd dynamitladdning.Rena Fort Knox här.

  Gillad av 1 person

 5. Var och en i Sverige bär alltså på en statsskuld på 150.000 kr. En tvåbarnsfamilj 600.000 kr. Undrar hur många som skulle kunna betala av den skulden snabbt? Och så alla fripassagerare som aldrig kommer att betala en krona? Det blir tungt för framtida svenskar…

  Gillad av 1 person

 6. Vi och våra barn får en skuld och politikerna pratar om ordning och reda.
  Samtidigt som de bedriver världens generösare flyktingmottagning och finansiering
  Av hela världen människor smuggling.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s