Australien minskar sitt flyktingmottagande för att spara pengar – meanwhile in Sweden…

Australien får nu kritik från inhemska flyktingorganisationer efter att man beslutat om att man ska minska antalet flyktingar som landet tar emot med 5.000 de kommande fyra åren. I går lade den australiensiska regeringen fram statsbudgeten för de kommande åren och där vil man gå från att mottaga 18.750 flyktingar till totalt 13.750 under de närmaste fyra åren. Det görs för att spara 958 miljoner australiensiska dollar, vilket motsvarar ca 6 miljarder svenska kronor.

I jämförelse har Sverige i snitt 20.000 asylsökande per år och har bara i år beviljat 68.055 uppehållstillstånd under perioden januari till september.

Enligt Australiens regering kommer beslutet att göra landets migrationsprogram mer flexibelt, vilket gör det lättare att locka till sig kvalificerad arbetskraft när pandemin är över.

Meanwhile in Sweden… är det helt otänkbart och framförallt inhumant att ens försöka diskutera ett asyltak, utan istället ska Sverige fortsätta vara en humanitär stormakt som årligen tar emot tiotusentals asylsökande och deras anhöriga. Yes we can! Inte en chans att man skär i den post som år efter år toppar bland utgifterna i budgeten. Inte ens coronapandemin har hindrat oss från att inte bygga murar och i snitt 200 asylsökande per vecka har fortsatt strömma in i Sverige utan någon som helst hälsokontroll. Nej, här ska minsann inte sunt förnuft råda utan godhetsapostlarna vurmar för ständigt öppna gränser oavsett vilka konsekvenser det får. Vem som betalar? Ja, men det är faktiskt inte så viktigt bara vi får vara bäst i klassen!

#onlyinsweden

#vibetalar

#vigillarintefegapolitiker

https://www.bt.dk/udland/grupper-kritiserer-australien-for-at-modtage-faerre-flygtninge

12 reaktioner till “Australien minskar sitt flyktingmottagande för att spara pengar – meanwhile in Sweden…

 1. Och i Europa gör vi tvärtom och faller för trycket. Nu senast Italien som inför mildare regler för migrantbåtar, något som Salvini motverkade under sin tid vid makten. Jag har redan i flera inlägg belyst det faktum att människorättsorganisationer samarbetar med människosmugglare för att underlätta den illegala migrationen till Europa och att EU har ett finger med i spelet. Ingen ljusning för Europa med andra ord.
  https://www.aljazeera.com/news/2020/10/6/italy-loosens-migration-rules-to-dismay-of-hardliner-salvini

  Gilla

 2. Nobelpriset i fysik gick i år till tre pristagare för upptäckten av svarta hål.

  Nobelpriskommittén har därmed gett sig in i politiken i Sverige. Det är dock svårt att förstå om de prisar de många svarta hål som vår regim har tillverkat i budget, i debattklimat, i snart sagt alla sektorer i samhället – eller om det är en nödsignal till världen utanför regimens högkvarter, Rosenbad. De svarta hålen är nu så många i Sverige att vi sjunker……Nobelpriskommittén har spanat i flera år och sett att Sverige håller på att implodera, håller på att bli ett enda svart hål…….

  Det är nog en desperat nödsignal till förnuftiga krafter i omvärlden,- ”mayday, mayday Ungern, Polen, ni ligger närmast, skicka trupp vi går under, hjälp oss, skicka FN-trupp, vilka som helst för att få bort vår regim, vår civiljunta”…..

  Gillad av 1 person

 3. Det är som på Titanic nu och här i Sverige. Fartyget tar i vatten som Estonia långt senare skulle komma att höra….kaptenen och befälen har lämnat Titanic i livbåtar, de sågs bära på tunga väskor. Men orkestern fortsätter spela, det var kaptenens sista order. Drinkarna är gratis och människorna dansar vidare. En glad överraskning har utlovats av kaptenen lite senare på kvällen, alla måste bara ha tålamod och vara glada…..
  Råttor ses hoppa från skeppet i strid ström….

  Gillad av 1 person

 4. De där i Australien som tyckte det var för få flyktingar i omlopp där, de skulle ju kunna bli flyktingar själva? Då snyggas ju siffrorna till? Om de söker till Sverige så kan alla dessa många PK-människorna i Sverige söka som flyktingar till Australien? Tänk så snygga siffrorna skulle bli då? Erfarenheter berikar ju sägs det. Säkert kan de räkna hem denna goda gärning när de kommer till himlen?
  Undrar vem som skulle ta emot dem i himlen förresten, en muslim kanske??

  Nåväl, statistik är ju viktig även om det bara är siffror, så sätt igång kära kramare av globalism och det multikulturella! Vi visar gärna vägen och jag ska personligen förse er med en kompass. Den har den egenheten att den bara pekar söderut, men det problemet kan ni väl hantera.
  Lycka till!

  Gilla

 5. Flyktingströmmen måste sina.Vad gör FN? Från det hållet är det väldigt tyst. Flyktingarna behövs i sina länder. Istället för att de ska riskera livet till ett liv i utanförskap och misär måste hjälpen vändas. Alla miljarder flyktingarna kostar länderna de flyr till gör mer nytta i deras hemländer givetvis med hård kontroll så biståndet inte hamnar i korruptas fickor. Vi vet att vårt kungahuset kostar oss skattebetalare 15:- per år. Vad kostar oss en flykting? Vad kostar oss kriminaliteten som följt och följer med?

  Skickat från min iPhone

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s