I det nya Sverige vänjer vi oss vid att vakna av explosioner och skjutningar

Redan innan jag ögnade igenom nyheterna nu på morgonen så visste jag vad som väntade då en Facebook vän som bor i Malmö gjort en uppdatering i natt och skrivit att vederbörande väckts av en väldigt hög smäll. Mycket riktigt var det en bilsprängning i staden som orsakade både skador på bilen och krossade fönsterrutor till intilliggande lägenheter. Men i riksmedia blir det en liten notis; ”Detonation i Malmö”, som om det vore en planerad sprängning under något pågående arbete. Skriv som det är istället – bilbomb orsakade stor förödelse.

På den tiden jag bodde i Malmö vaknade man av fiskmåsar, duvor eller sopbilen – numera är det explosioner och skottlossningar som terroriserar invånarna. ”Äsch nu är det någon bil de har sprängt igen”, eller ”Du kan somna om älskling, de har bara skjutit någon jävel nu igen”. 🙄

Meanwhile in Rosenbad… tillsätter minister Johansson utredningar som aldrig förr, det gäller att begrava viktiga frågor och frisera siffrorna så mycket som möjligt till nästa val, medan vapendragaren Damberg basunerar ut att regeringen gör allt i sin makt för att återtaga kontrollen från de kriminella gängen. Stadens invånare suckar och försöker somna om medan de blundar hårt för att förtränga politikernas lismande leenden när de gång på gång försäkrar att läget är helt under kontroll.

#detnyasverige

#viskafaktisktkrossagängen

Källa: Sydsvenskan

6 reaktioner till “I det nya Sverige vänjer vi oss vid att vakna av explosioner och skjutningar

 1. Våra politiker har tappat bort sin kartbild, sin känsla för att vara de förebilder de borde vara, de har förlorat tanken med att sätta Sverige först, allt kretsar kring politikerna som den nya ”adeln” med andra ord så länge politikerna kan få ett bättre liv och ett bättre ekonomiskt liv så tar de detta alla dagar i veckan. Kvar lämna de ett land i totalt förfall, ett skräcksamhälle där varje dag blir lite sämre, lite osäkrare, lite otryggare, lite mer bräckligt. Själva ser de om sitt hus och har siktet inställt på att kunna lämna allt bakom sig, för att ha möjligheten att sätta sig i säkerhet när allt brister. Kvar på spelplanen är vi det vanliga folket, de är och blir vi som får ta smällen när våra politiker har lämnat de eländet de har ställt till med. Klart politikerna inte är ensamma, de har god hjälp av journalister och PK-folk. Bara tänk vad en textrad som ”allas lika värde” och ord som ”värdegrund” kan ställa till det för att inte tala om ”öppna eran hjärtan”, gissa vilka de är som sitter med svartepetter.

  Gillad av 1 person

 2. Ni noterade såklart att åklagarmyndigheten inte fick begärda småpengar i budgeten för att kunna utföra sitt arbete och utreda och åtala alla de kriminella importerade och mörkhyade brottslingarna.

  Igår var riksåklagare Petra Lundh hos riksdagens justitieutskott i ett försök att få 50 miljoner mer för i år och 90 miljoner för nästa år. Hon beskrev den oerhört pressade arbetssituationen för åklagarmyndigheten. Bl a sade hon ”vi har stora hål”, det anspelar väl kanske på de s k svarta hål som av Nobelkommittén belönades med fysikpriset igår. Kanske trodde hon att de orden skulle hjälpa henne. De fick motsatt effekt då finansdepartementet trodde hon talade om deras omvittnade stora hål i huvudena.

  Riksåklagare Petra Lundh belönades dock kort av en för tillfället nykter finansminister med följande uttalande ”bedömningen är att de klarar sig utan ytterligare medel nästa år”. Så sade finansministern som inte är justitieminister.

  Justitieminister Morgan Johansson, vars uppgift som statsråd är att se till att bl a åklagarväsendet fungerar, är numer väldigt upptagen med att twittra. Han har till sin stora förtjusning hittat caps-lock-tangenten på tangentbordet och meddelar att han tycker åklagarmyndigheten ska sluta gnälla. Han meddelar också att han inte har tid med sådana småsaker just nu och att han kan tillsätta en utredning eftersom åklagarmyndigheten tjatar så förbaskat.

  Gillad av 1 person

  1. Åklagarmyndigheten skall inte ha fem öre så länge som många åklagare sitter på twitter dagarna igenom.Man kan bara undra hur många heltidstjänster som går åt enbart genom deras twittrande?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s