Är det inte på tiden att någon sätter stopp för lekstugan i Malmö?

Föga förvånande fortsätter landets mångkulturella högborg Malmö att gå back och det fattas 442 miljoner kronor för att hålla igång Malmö stads alla verksamheter nästa år. Staden planerar dock inga skattehöjningar, utan lever på det kommunala utjämningssystemet från vilket cirka en fjärdedel av stadens intäkter kommer från. På grund av att Malmö har en stor befolkning får staden nästan 6 miljarder kronor per år, vilket är mest i landet och det består av skattemedel från staten samt rikare kommuners invånare.

Det oansvariga styret i Malmö har i decennier fått fria händer att köra staden i botten. Redan på den tiden jag bodde i Malmö med Illmar Reepalu som prenumererade på makten var det rent bedrövligt och det har inte blivit bättre sedan dess – tvärtom. Det är sedan tidigare fastslaget att en av de största utgiftsposterna i staden härrör till ekonomiskt bistånd och att den växande arbetslösheten där nästan var femte vuxen Malmöbo saknar arbete eller förmågan att arbeta är ett problem som blir allt svårare att ignorera. Det vore på tiden att regeringen drar i handbromsen nu.

Dra in utjämningsbidraget för Malmö och låt dem styrande få betala priset för sin oansvariga politik som de håller fast vid oavsett hur misslyckat resultatet blir, det finns otaliga saker att spara in på – till exempel fri vård, bostad och skola åt illegala migranter. Eller ännu bättre – sätt kommunen under tvångsförvaltning!

#vibetalar

https://www.sydsvenskan.se/2020-10-05/442-miljoner-fattas-i-malmos-budget-infor-nasta-ar

https://www.friatider.se/malmo-gar-back-igen-fattas-nara-halv-miljard

4 reaktioner till “Är det inte på tiden att någon sätter stopp för lekstugan i Malmö?

  1. Socialister älskar att spendera andras pengar.
    Tänk om man radikalt skar ner i utgiftsområde 7, 8, 13 och helst 27 i statsbudgeten. Vilka resurser som hade frigjorts till sådant som ligger i Sveriges och svenskarnas intresse.
    Men tyvärr, väljarna vill ha nuvarande moras och dekadens.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s