Dags för belöning – finansministern föreslås för tung post på Internationella valutafonden

Se där ja, ännu en från den politiska eliten som tar ett kliv uppåt – nämligen finansminister Magdalena Andersson (S), som i dag förväntas föreslås som ny ordförande inom Internationella valutafondens högsta rådgivande organ IMFC – den Internationella Monetära och Finansiella kommittén. Europas kandidat till posten väntas annonseras senare i eftermiddag efter dagens möte med EU:s finansministrar.

Även om kommittén inte har någon formell beslutsmakt, så ligger den direkt under fondens högsta beslutsfattare och har med sin rådgivande roll ett betydande inflytande över IMF:s politik. Andersson kommer dock fortsätta som finansminister i den svenska regeringen oavsett om hon blir vald eller inte.

Det är så det fungerar, de välbetalda svenska politikertopparna drar sitt strå till stacken genom att gå globalisternas ärenden i några år och belönas sedan med en fin post någonstans. De har inte alls medborgarnas bästa för sina ögon, utan använder alla medel som står till buds för att uppnå sina mål – det vill säga gynna sig själva i första hand. Det är bara att se på alla ministrar som passerat revy de senaste decennierna, som blivit ambassadörer eller fått höga positioner inom organisationer och banker. Det går ingen nöd på dem om man säger så.

Detsamma gäller internt där de politiker som begått allvarliga misstag självklart får stanna kvar och belönas med en ny post – som exempelvis i fallet med Anders Ygeman (S) som satte hela rikets säkerhet på spel samt Filippa Reinfeldt (M) som åter välkomnats in i värmen trots fadäsen med Nya Karolinska, för att nämna några.

Se på alla partiledare, ministrar, riksdagsledamöter och EU-delegater – det är ingen risk att de går lottlösa och måste börja ”stämpla” hos a-kassan när de lekt färdigt med våra skattepengar och definitivt ingen risk att de ställs till svars samt straffas för allt ont de åsamkat landet, tvärtom har de sitt på det torra.

Så borde inte de som betalar för det svindyra kalaset och vart fjärde år röstar fram representanter som på pappret ska företräda folket i maktens korridorer, vakna upp och inse att de blir blåsta av samma klåpare gång på gång? Nix, det är helt enkelt för jobbigt för gemene man att tänka till, så istället fortsätter vi med denna politiska fars år ut och år in medan vi inbillar oss att den här gången händer det! 🤦‍♀️

#vibetalar

#wakeupandsmellthecoffee

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7568745

13 reaktioner till “Dags för belöning – finansministern föreslås för tung post på Internationella valutafonden

 1. Håller med men….Är det ens möjligt att göra något åt? De som har makten, oavsett vem eller vilka, kommer alltid att nyttja denna i större eller mindre omfattning. Bara bita ihop och gå vidare. Och om maktmissbruket blir för stort eller för grovt så brukar det rätta till sig förr eller senare.

  Gilla

   1. Inget revolutionerande men ett par borgerliga regeringar under årens lopp. Men när det gäller maktmissbruk finns det många intressenter. Både till höger och till vänster.

    Gillad av 1 person

 2. Finansministern kan dra åt helvete!
  Hon har medverkat till att förstöra Sverige. Nu flyr hon som de andra. Det finns värre fähundar och råttor än Andersson, hon har väl aldrig på allvar vare sig trott på eller älskat importen av muslimer och andra mörkhyade. Men, hon har medverkat och är delaktig. Nu hoppar hon väl av i tid.
  De andra råttorna klänger sig kvar. Ursäkta råttor, ni är renliga djur jämfört med dessa människo-djur.

  Gillad av 1 person

 3. Det är ju rent vidrigt. Först lägger hon en rekordsunderskottsbudget i hemlandet för att sedan pysa till de fina salongerna i utlandet. Skall hon låta miljöpartisten sköta jobbet när hon är borta? Bevare Sverige! Nej, den ende kompetente kandidaten till det uppdraget från Sverige vore Stefan Ingves, tycker jag.

  Gilla

 4. Jaså, krösamaja föreslås för enna plats på Internationella valutafonden. Va ska ho göra dä? Ska ho fortsätta sprätta penningar eller rulla tummarna?

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s