Engångsbidrag till landets samtliga medborgare – bra eller dåligt förslag?

Jag läste i går kväll om Sverigedemokraternas förslag om att ge ett engångsbidrag på 10.000 kr till alla svenska medborgare respektive 5.000 kr till alla barn under 5 år som ska finansieras med lån, syftet ska vara att i pandemins fotspår öka konsumtionsbenägenheten i landet.

I mitt fall skulle det betyda att jag och mina fyra barn får 50.000 kr – ett mycket välkommet tillskott till den urholkade kassan, men jag skulle inte gå ut och spendera pengarna utan spara det som går samt använda resten till att få vardagen att gå ihop. Jag kan heller inte se att det skulle vara rättvist, eftersom höginkomsttagare som redan har det gott ställt inte behöver tillskott i form av extra statsbidrag.

Jag tror inte jag har förstått riktigt hur detta skulle kunna vara en bra idé – kommer det få positiv effekt när vi går mot sämre tider samt på vilket sätt är det egentligen ”rättvist” när alla medborgare, oavsett ålder, om man arbetar eller inte, hälsotillstånd och övriga inkomster inkluderas? 🤔 Rättvist är det så klart i ordets rätta bemärkelse eftersom alla får samma belopp, men just det faktum att människor som inte är i behov av bidrag ska få det är lite svårsmält i min värld.

Nu handlade det här om ett engångsbidrag, men i allmänhet hade vi inte dött av lite mer piska och morot i det här landet.

https://www.expressen.se/nyheter/sd-foreslar-engangsbidrag-till-alla-medborgare/

26 reaktioner till “Engångsbidrag till landets samtliga medborgare – bra eller dåligt förslag?

 1. Engångsbidrag är ett utmärkt sätt att få igång ekonomin efter ev svacka.Istället för att företagare får bidrag för att ingenting göra och flasha runt i bilhallar,guldsmedsbutiker och ge aktieutdelning till sig själva(lågbeskattad) så hjälper man de som verkligen drabbats av coronan till att betala vardagsutgifter med.

  Gilla

  1. och ja,naturligtvis en omfördelning av redan existerande bidrag från företag till konsument.Det är inte rimligt att företag får miljarder för att ….ja för att vad?

   Gilla

 2. Såsom demografin nu ser ut, är det ett dåligt förslag. Om det genomfördes, är det inte säkert att mottagarna gynnade ärliga svenska företagare.

  Gillad av 1 person

 3. Hur gör vi med folk, som har multiplaidentiteter?? somliga kan ha 36 st enligt Springare, om jag minns rätt(hur bra funkar demokrati då?) …OBS! Worst case scenario.
  Det blir ju rättvist & bra, som vanligt..
  Låt de som pröjsar/at skatt få tbx 10 000-50 000 kr, resten blir utan-eller ska vi fortsätta kasta skatten, ev nylånat sk kapital, i sjön?
  Logiskt??
  Hela världens befolkning vill ju få >10 000 $,€,£,kr av nån för ingenting sk-money for nothing.

  Skyttedal sa något vettigt i stil med, iofs inget nytt-det finns inga legala sk flyktingar i landet eftersom landet ej gränsar mot krigszon-numer är landet krigszonen.
  Varför finns här >3 000 000(varav~870 000 sk samordningsnr.) importerade individer, då??
  Arbetskraftsinvandring??
  Nope.
  Så vad i hälleflundra håller politrukerna på med-$tartar krig åt bankerna?

  Mvh Per

  Gillad av 1 person

 4. Men detta kommer ju inte att genomföras. Sossarna och MP har ju redan delat ut pengarna. Till korrupta ledare i andra länder, till muslimska grupper i Sverige, till artister som gnäller…………..

  Gilla

  1. Undrar om nästa regering får låna pengar utomlands? Kommunernas ekonomi lär ju var ännu sämre då. Skatten går inte att höja så mycket till. Avgifterna kommer höjas, tex VA, men även där slår man i taket strax.

   Nä, ett land i förfall, det är vad Sverige är.

   Tunnelbanan här i Stockholm, i 9 år har man försökt få upp turtätheten, köpt nya vagnar osv. Kalaset har kostat 11 miljarder. Idag har projektet förklarats havererat, inte en enda av de nya vagnarna har kunnat sättas in. Ingen ökad turtäthet.

   Men importen av människor som vill bestjäla samhället fortsätter. Denna affärsverksamhet fortsätter. Uppmuntras. Det vimlar förresten av östeuropéer, ryssar, bulgarer, azerbadjnaer, uzbeker osv. De hittar alla olika sätt att stjäla. Tom på avfallsanläggningen kommer de med skåpbil och plockar för sig. Sedan styr de väl hem via vår obevakade gräns, möjligen står Annie Lööf och Per Bolund tillsammans med representanter för V och S och önskar lycklig resa! Amanda Lind vinkar väl med nån utländsk flagga och nynnar på en solidaritetssång.

   Fy fan!

   Gillad av 1 person

   1. För att strömförsörjningen till den del av tunnelbanan som avsågs trafikeras av de nya vagnarna är otillräcklig. De första levererades för tre år sedan, men har sedan dess stått förvarade. Ombyggnad och förstärkning av elsystemet pågår, även som en del av en allmän ombyggnad av tunnelbanenätet söderut, men inget definitivt besked finns om när vagnarna kan tas i bruk.

    Som svar på Jennys fråga nedan.

    Gilla

  1. Bästa åtgärd ekonomiskt och netto vore väl att på dagen utvisa alla som inte ska vara här?

   Detta och att lagreglera att nyanlända inte får ta del av socialförsäkringssystemet. Bara mat för dagen, kopplat till arbetsplikt.

   Därefter snabb-behandling vid gränsen för alla som söker lyckan i Allahs förlovade land och retur på dagen av alla som har ett eget land att återvända till och bo i. På dagen utvisa de 10 000 afghanerna, samtliga. De har ju gått igenom två stora prövningar av uppehållstillstånd och fått nej i båda. Det skulle spara stålar.

   Det skulle på dagen stoppa blodflödet från våra skattepengar.

   Gillad av 1 person

   1. Nu blev jag kär.
    Varför har $tolleprovet fått gå så långt??
    Bitvis feminism-bit the bullet-jag skulle kunna gå ut & våldta deras kärringar…
    Motpolen??

    Jo, kolla Vlad Dracul(pålspetsaren) gjorde tom muslimerna vände…
    Bra/dåligt??

    Detta är historia, inget jag hittar på.

    Gilla

 5. Det är chockerande det som man gjort Sverige.

  Överallt dessa människor från Afrika och Mellanöstern. De utgör majoriteten i centrum i städer, samhällen, överallt. Arabiska och afghanska män i bredd, sällan mindre än 3 i taget. De pratar högt, går självsäkert, spottar, kollar kvinnorna. Massor med mörkhyade unga män från Afrika, välklädda, alltid lyssnande på musik, mobil, nån accessoar dessutom. Vidare div östeuropéer, grova röster, ser hänsynslöst farliga ut, skinnjackor, alltid pratandes i mobil, business. Barnvagnar, överallt, hucklen.

  De flesta ser glada ut.

  Ingen ser ut som en stackars utsatt flykting. Alla är ”ekonomiska” flyktingar.

  Fy fan, hur kunde vi låta detta ske?

  Vad ska vi göra med de politiker, med de andra människorna som gjorde Sverige detta?

  Gilla

  1. Ja, det är verkligen förfärligt.

   Malmö är sannolikt redan förlorat, Göteborg och Stockholm på god väg. Städer som Linköping, Norrköping, Örebro, Landskrona, Eskilstuna, Västerås står på tur.

   Slutstriden kommer att stå i Uppsverige om 40-50 år, kanske med Dalarna som epicentrum (trots Borlänge) och kommer att bli fruktansvärd. Tyvärr har jag små förhoppningar.

   Gilla

  2. Inte Sverige utan dig.
   Impale them??

   Nationer är folk om du kollar(Cry for the nations) … inte så mycket land men nånstans ska vi stå..

   Gilla

 6. Vi lever i en ”fake” värld styrd av rädsla…
  Vill ni tänka??
  Nope…??
  Har det inte ALLTID varit kriser??
  Varför..
  Oljekris, Vietnamkris, Cold war, Gulfkris mm…
  Vem hotar jag??
  Kidz??
  Er??
  For Fuckin real….
  Vem hotar jag??

  I bang my head against the walls of stupidity/IA

  Kör hårt, Jenny…. Inte??

  Gilla

 7. Ni är X :t free….
  Leif, helt fri…
  Thingking?
  De svåra blir att fatta,& acceptera…
  Du/ni
  Om,att.du är fri…
  Vill vara??

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s