Regeringens insatser är bara som en lätt krusning på ytan

Efter Aftonbladets kartläggning av de 30 kriminella gäng som styr Stockholms undre värld, kom det som förväntat en replik från Kling & Klang – förlåt min freudianska felsägning, jag menar så klart inrikesminister Mikael Damberg och justitieminister Morgan Johansson. Precis som tidigare brer de på om alla åtgärder som man bidragit med för att komma åt de kriminella nätverken, trycka tillbaka brottsligheten och öka tryggheten. Receptet är också välbeprövat – stora välfärdssatsningar, en aktiv arbetsmarknadspolitik och riktade satsningar för språkutveckling i förskolor samt till skolor i utsatta områden. Utöver detta vill man se över möjligheten till insatser av socialtjänsten som kan ske utan samtycke, man inför även ungdomsövervakning som ny straffpåföljd samt utökar antalet tvångsplaceringar.

Vidare har regeringen stärkt det myndighetsgemensamma arbetet mot organiserad brottslighet så att Polismyndigheten, Skatteverket, Tullverket, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen m.fl. kan angripa den multikriminella brottsligheten från flera håll samtidigt, Skatteverket får mer pengar för att bekämpa skattefusk och göra insatser mot fel i folkbokföringen genom bl.a. oannonserade kontrollbesök – dessutom tillförs berörda myndigheter medel för att intensifiera arbetet och följa upp fusk samt missbruk av välfärdssystemen. Man har också gjort det lättare att beslagtaga gängens egendomar, bilar och kontanter.

Sedan kommer det vanliga tugget med fler poliser, fler polishus och fler fängelseplatser som man stolt kallar ”det största paketet mot gängkriminalitet någonsin”. Man avslutar med att lite försiktigt konstatera att det man gör nu antagligen borde gjorts för 20-25 år sedan, men att det inte hjälper att beklaga nu.

Helt fel! Det våra politiker behöver göra för att återfå lite av folkets förtroende är att officiellt erkänna att man gjort fel, be om ursäkt för den oansvariga migrations- och integrationspolitik som bedrivits i årtionden och som kan kopplas till den eskakerande kriminaliteten, konstatera att man misslyckats med sina ambitioner samt be om ursäkt till alla som man avfärdat som rasister för att de vågat kritisera felaktigheter. Men det har de nog inte ryggrad nog för att våga genomföra!

I övrigt kan man konstatera att regeringens åtgärder är ett bra steg på vägen, men i realiteten blir det mest som en krusning på ytan eftersom det är långt från tillräckligt. När det har gått så långt som det har gjort i Sverige räcker det inte med insatser från skolan och socialtjänst – det behövs snarare krafttag från polisen för att rensa ut ordentligt samt en kraftigt reviderad asylpolitik. Varför är det så svårt för våra styrande att hitta modet att ta på sig hårdhandskarna? Nu mer än någonsin behöver vi en ledare med lite jävlaranamma som slår näven i bordet och säger att nu får det vara nog med det här förbannade daltandet med kriminella ligister som tar över samhället mer och mer!

#detnyasverige

#vigillarintefegapolitiker

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/kRaAx9/inte-en-krona-far-ga-till-de-kriminella-gangen

16 reaktioner till “Regeringens insatser är bara som en lätt krusning på ytan

 1. Jodå, man kan visst ha får och vargar i samma hage, men det kräver också enorma insatser och skapar stora utmaningar.
  Ett annat sätt att se på saken.

  Gillad av 2 personer

 2. Man kan se på saken på olika sätt. Krusningar på ytan???

  Regeringen har gjort oerhört kraftfulla och för Sverige omvälvande insatser. Kraftfull import av islam och andra kriminella och kvinnodiskriminerande personer. Kraftfulla bidrag till våldsbejakande klaner. Kraftfulla bidrag till religiösa skolor. Kraftfulla bidrag så muslimer inte behöver arbeta. Kraftfulla bestraffningar av poliser, journalister och andra som försöker göra sitt jobb. Kraftfulla lagar som rundar grundlagar och tillåter direktimport av 10 000 våldtäktsmän från Afghanistan. Kraftfullt tystande av svenska folket med hjälp av regimkontrollerad media. Osv, osv i all oändlighet.
  Vilken kraftfull regim vi har som så kraftfullt omdanat Sverige enligt både egen önskan och på order uppifrån! Inga halvmesyrer här inte. Se så belåtna de ser ut!

  Gillad av 1 person

 3. Artikeln var väl som jag ser det, ett erkännande att de som styrde hade gjort fel. Det är i alla fall ett första steg, om det nu är ärligt menat?

  Gilla

 4. Den blivande partiledaren för V, Nososhi Dadgostar, får idag en helsida med text i SVD och en helsida med hennes porträtt.
  Hon beskrivs i varma och positiva ordalag. I denna text finns mer värme för Dadgostar än Åkesson nånsin kommer få i hela sitt politiska liv.

  Majoriteten av journalister och de ovanför dem i hierarkin i pappersmedia och regimkontrollerade SR och SVT är anhängare av det vänsterfascistiska ideal som misslyckades 1968 men som i stort sett lyckats nu. Man ville genomföra en ”revolution” och sätta igång allt där vi kan nu med öppna gränser osv.

  Kort ser ju samtalet idag ut ungefär såhär: ”Debatt är inte längre möjlig då man avkräver ”lösenord” – feminism, fred, mångkultur och så vidare – istället för genomtänkta argument. Säger man emot eller kräver en förklaring vad ett ”sexualfixerat offentligt rum egentligen är eller vilken skillnaden är mellan integration och assimilering, och vad ordet ”könsmaktsordning” syftar på riskerar man i stället att få ett negativt laddat signalord i pannan, ”Jaha, så du är antifeminist, rasist och bombhögerfascist”? Detta är ett citat av det som Torbjörn Elensky tilläts skriva på DN debatt 2005.

  V håller samhället helt ansvarigt för vad en individ gör. Det är aldrig individens fel. Utom kvinnorna som våldtas därför att de är på fel plats vid fel tidpunkt och dessutom var fel och sexuellt provocerande klädda.

  Med V i regeringspåverkande ställning kommer inget att ändras utan i stället försämras.

  Alla människor är inte goda och få importerade vill integrera sig eller sluta med våld och korruption.

  Gillad av 1 person

 5. Vi fick inte världens bästa skola som L och Björklund lovade. Vi fick en regim som nu kohandlat med OECD och fuskat sig till att Sveriges resultat blev ”godkänt”. Björklund flydde till posten som ambassadör i Rom trots protester från en del inom UD.
  Vi fick snarast västvärldens sämsta skola.
  Björklund var f d major. Under hans politiska karriär avväpnades Sveriges försvar och tull.
  Så kan det gå.

  Gillad av 1 person

 6. Vi hade världens bästa sjukvård. Det har vi inte längre. Här i Stockholm är vart femte cancerfall oupptäckt.
  Det går att få reda på sådant genom studier.
  Däremot har vi flest mord i västvärlden.
  Vi har också Europas högsta dödlighet i narkomani.

  Gillad av 1 person

 7. Här i Stockholm fanns välfungerande spårvagnar en gång i tiden.
  Det fanns också fungerande kollektivtrafik i övrigt också.

  Nu väljer alla som kan bil eftersom kollektivtrafiken fungerar så dåligt och ryckigt. Minst 1, oftast 2 ggr i veckan kommer de som ska ta sig till jobbet försent pga stopp, förseningar osv.

  Men, å andra sidan har vi världens dyraste sjukhus, Nya Karolinska. Alltid nåt i världsklass…..
  Sen är det en annan femma att det inte fungerar. Lutande golv BORT FRÅN golvbrunnarna. Man glömde rita in och bygga personalomklädningsrum. Mm, mm.
  Nyligen varslades massor av läkare och vårdpersonal på Nya Karolinska.

  Det varslet fick man tillfälligt dra tillbaka eftersom Covid sa hallå, hallå, nu är jag här…..

  Gillad av 1 person

 8. Inte sällan händer saker av en slump i samhället, i tillvaron.
  Men, i stort sett alltid är det som händer i samhället resultatet av idéer.
  Sedan tar personer eller grupper till sig idéerna, ofta paketeras de om och därefter genomförs de.
  Det förfärliga vi ser idag är resultatet av idéer.
  Det är inte något som ”bara sker”.

  Gillad av 1 person

 9. De senaste decennierna har inte det svenska folkets bästa, varit prio 1. EU-inträdet förvärrade det mesta. Vissa intelligenta, kunniga personer anser att Wallenbergs och telekomföretaget Ericsson styr Sverige.
  Bilderberggruppens besökare från Sverige struntar i folkets åsikt. De genomför utländska intressen.

  Varför har makteliten nära samarbete med Clinton Foundation? Varför samarbetar de med NATO? Varför hatar de Trump så mycket?

  Trump: ”People behind Biden are people in the dark shadows. Very stupid, rich people that have no idea that if they succeed – which they don’t – will be thrown to the wolves”.

  Gillad av 1 person

  1. Just så hoppas jag hela svenska folket på allvar ska börja reagera.

   Jag hoppas Svensson säger ”jag orkar inte mera, nu har jag fått mer än jävla nog. Nu är jag riktigt helvetes förbannad”!

   Jag hoppas den vreden får Svensson att resa sig upp och ta ansvar för sitt liv och för Sverige.

   Ingen annan kommer till vår hjälp.

   Vi måste hjälpa oss själva. Vi måste sluta huka oss.

   Det är dags för handling. Det är dags att visa vilka vi är. Det är dags att visa att vi inte låter oss förnedras hur långt som helst. Som det sägs i Bröderna Lejonhjärta, ”det finns saker man bara måste göra, annars är man bara en liten lort”.

   Dags att sluta med slavmentaliteten. Dags att slå tillbaka. Annars blir det bara jävligt mycket värre för Svensson. Det kommer inte någon annan och räddar Svensson.

   Res dig svensk!

   Gillad av 1 person

 10. Moderaternas statsbudgetförslag kom iag. De vill anslå 1,7 Mdr mer än regeringen till Utgiftsområde 04 Rättsväsende. Det är ynka 3 % mer än regeringens förslag och merparten går till Polisen, 1.1 md. Endast smärre belopp till nya åklagare, domstolar och fängelser. Ledsen, men de verkar inte ha fattat mycket heller. Alltså skulle vi inte se någon förbättring år 2021 mot nuvarande situation.
  SD:s förslag till statsbudget kom igår. Som jämförelse vill de anslå 9,9 Md mer än regeringen till Rättsväsendet. Det är 18 % mer än regeringen vill. Bara fängelserna skulle få 2,2 Md mer, alltså mer än moderaternas hela anslagsökning till Rättsväsendet. Faktum är att det är en politik som skulle göra skillnad i Sverige 2021.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s