Taj Mahal togs bort från turistreklam – Indien anklagas för att aktivt underminera landets muslimska arv

Jag har tidigare skrivit en del artiklar om hur Turkiets president Erdogan försöker islamisera landet genom att bland annat konvertera kristna kyrkor till moskéer. I Indien sker något liknande, men här handlar det istället om att förtrycka muslimerna i landet.

Indiens styrande hinduiska högerparti Bharatiya Janata Party (BJP), har under en längre tid attackerat och underminerat islamisk historia samtidigt som man försöker förneka muslimer sina medborgerliga och politiska rättigheter samt om möjligt deras medborgarskap. Flera artiklar i media de senaste månaderna har visat hur våldsamma attacker riktat mot muslimer breder ut sig i landet.

Nu senast har man avlägsnat Taj Mahal från officiell turistreklam i ett försök att undergräva landets muslimska arv samt fortsätta diskriminera den muslimska minoriteten i landet. Avlägsnandet av Mughal-mausoleet från 1600-talet, som likt Hagia Sophia i Istanbul är en del av UNESCO:s världsarvslista, kommer efter att man i Indien nyligen raderat namnet på muslimska städer.

Turistdepartementet i Uttar Pradesh, där Taj Mahal är beläget, använde Världsturismdagen den 27 september för att släppa sin tidningsreklam med en lista över statens 20 populäraste attraktioner som innehöll hinduiska- och Buddhistiska sevärdheter, men utelämnade det världskända Taj Mahal-monumentet som årligen besöks av sex miljoner turister.

Turistdepartementet nekar till anklagelserna och menar att man försöker visa upp andra mindre kända sevärdheter, så att turisterna inte ska lämna staten efter att bara ha sett Taj Mahal som redan är världskänt.

Historiker varnar dock för att arbetet med att utradera islams roll i Indien är i full gång. Under nuvarande regering har exempelvis städer som grundats av Mughalerna (Indiens härskare från 1500- till 1800-talet) döpts om. Allahabad ändrades till Prayagraj, medan Faizabad döptes om till Ayodhya. Dessutom ändrade man nyligen namnet på Agras Mughal-museum till Chhatrapati Shivaji Maharaj-museet.

Det är helt klart en ovälkommen utveckling när länders politiska ledare försöker utradera historien och aktivt diskriminera samt attackera minoriteter. Det är dock inget som säger att det kommer stanna vid Turkiets motvilja mot kristendomen och Indiens aversion mot islam – fler länder kan komma att följa efter framöver när vi rör oss mot ett ännu mer polariserat samhällsklimat i världen. Kina har för övrigt också valt att diskriminera muslimer, något som fortfarande pågår trots att det inte längre rapporteras lika frekvent här i väst. Tolerans verkar vara en bristvara på många håll numera. 🙄

https://www.arabnews.com/node/1743316/world

12 reaktioner till “Taj Mahal togs bort från turistreklam – Indien anklagas för att aktivt underminera landets muslimska arv

  1. Turkiet och Islam är en motvikt mot västs moraliska förfall och allmänt mentalt smuts.Netflix stoppades av Turkiska myndigheter från fortsatt samarbete med ett turkiskt filmbolag efter att Netflix velat att få igenom en homosexuell scen.Ut med packet ifall de inte kan respektera Islams högre stående moral.Bekämpandet av öppet promotande av homosexualitet är en avgörande anledning för mig att vända mig till Islam.Även uttalade högerkrafter har något liknande med homosex men,och det är viktigt,högerkrafterna har vare sig stake,förstånd eller tillräcklig kraft att åter få Sverige moraliskt på rätt kurs men det är jag ganska så säker på att Islam har och kan.För övrigt kan jag rekommendera den turkiska serien ”Modern och dottern” som nu visas på Svt.Den har allt som en bra handling skall ha.Finstämdhet,bra handling,list,kärlek.Allt har den till skillnad mot västerländska serier som bygger en historia på knull,mord och annat sjukt.Turkiet och Erguvan visar vägen.Jag förstår varför Netflix vill ha en bögascen och det är bara för att normalisera det sjuka.Vi kan dom.

   Gilla

   1. Och ja,denna gången kan skithögarna på Expo komma.Jag har miljarder människor i ryggen som stöd och som tycker som jag.Det lilla krypet David Baas skall få sig en läxa.

    Gilla

   2. Liberalismen med vänstern har försvagat västvärlden. Hoppet står till någon form av nationalkonservativ väckelse.
    Jag är inte intresserad av ett islamiserat väst.
    Man får väl hoppas på döden som en befriare innan det sker…

    Gillad av 1 person

   3. Hehe.nu är du alltför negativ.Islam är ju en livets religion och den religion som förbjuder abort tex.Mild Islam,gärna för mig.

    Gilla

 1. Minns ni det här? De svarta i Afrika slaktade varandra för att de tillhörde aningen olika kulturer, dvs klanerna gillade inte varandra så bra.Folkmordet i Rwanda var ett folkmord som begicks på mer än 800 000 människor av folkgruppen tutsier och de hutuer som i sin tur inte gillade detta våldsamma folkmord. De strök då med själva. Man använde väldigt ofta machete för att hugga och stycka både barn och vuxna, hugg, hugg, slakta, slakta….Mördandet och slaktandet pågick från den 7 april till den 15 juli 1994. Svarta slaktade svarta alltså. 3 1/2 månad pågick slaktandet, dag efter dag, natt efter natt…..det såg världen inte komma…….men lät det ske…..Soros var var du??? BLM var var ni???? Sveriges Radio, var var ni då???

  Jfr svarta poliser i usa som dödar fler vita än vita poliser dödar svarta. Det har ingen riktigt relevans här och nu men är ändå en kul iakttagelse så här i slutet av BLM-eran. All lives matters. Also black lives matters. Also red lives. Also yellow lives. Puh, har jag fått med alla kulörer eller kommer näthatgranskaren och kastar sten genom fönstret? Det ska förresten bli kul att se hur han kommer straffas av svenska folket när makten slutar avlöna honom och hålla honom om ryggen, dvs helt enkelt skiter i honom. Då tar vi honom!!!

  Enligt dagspressen har vi både haft och har kvar en del av dessa slaktare och mördare från Rwanda i Sverige. De kom hit som stackars nånting.

  Heja Kina, heja Indien som vågar motsätta sig islams våldsamma utbredning! Tänk att de vågar säga ifrån i sitt eget land fastän FN rynkar på pannan!! Så långt som till slakt av medmänniskor har det ännu inte gått därborta i Asien. Asien är förresten undantaget från FN:s, Soros och globalisternas försök att styra. De vet att Asien skulle säga ”fuck you”. Skulle Sverige kunnat säga så tro? Palme kanske om han hade levat nu???

  Sverige då? Inte muckar vi precis med islam. Här bugas och nigs det och poliser knäböjer och bjuder på pizza. Här vet polisen vad som händer om de gör motstånd. Den enda kultur man här i Sverige i modern tid varit våldsam emot, förstört kultur, separerat barn och vuxna, förbjudit barn att tala sitt eget språk, beslagtagit mark osv osv, det är samerna. Men de är väl mindre riktiga svenskar än de importerade muslimerna som det gullas med till sista skattekronan.
  Snart kanske det blir nya tider? Sverige kanske törs döma de ”satans mördarna” (det är Olof Palmes ord som här används) nu när Danmark nu visat vägen och brutit mot värdegrunden och när Danmark fortfarande inte är ockuperat av FN….Snart kan Sveriges myndigheter kanske, kanske få samköra register och ta med sig polisen när de lägenhet för lägenhet går igenom vilka som bor där och jämför med vilka som är skrivna där OCH jämför med utbetalningar från Försäkringskassa osv osv. Tänk om SVT hade filmteam med på plats och dokumenterade. Reportrarna kunde ju prata svenska väldigt l å n g s a m t så alla importerade kunde följa med i rapporteringen.

  Tänk om man sedan, på dagen utvisade de som bevisligen brutit mot allt möjligt, tjoff bara så var de i Bulgarien, Azerbadjan, Colombia, Mali, Kina, Mongoliet, Ryssland och sådär….

  Gillad av 1 person

 2. Islam är en våldsbejakande lära med uttalade politiska ambitioner och ett framträngande av militärt snitt. Islam föreskriver att det är varje troende muslims plikt att använda det våld som koranen tillåter. Så, om en människa bekänner sig till islam måste hon/han delta i kampen mot oss otrogna. Koranen tillåter att vi dödas. Koranen lär också hur kvinnan ska tryckas ner, behandlas som mindervärdig och dölja sin kropp i svarta, fula kläder på badstränder i Skåne. De horor som inte döljer sin kropp ger koranen ok att våldta.
  Så, om en person är en starkt troende muslim så följer de här ”grejerna” med när personen importeras till Sverige, England, Tyskland, Frankrike osv osv.

  Gilla

  1. Sluta upp med att demonisera.Det är lika sjukt som när Expo demoniserar sverigedemokrater och indirekt bidrar till hetsjakt på svenskar med fatala följder som tex mordet på Thommy Lindh.Bekämpa Expo men dra inte alla människor över en kant.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s