När får vi höra Stefan Löfvén prata om Sveriges plan för att bevara Sverige sekulariserat?

President Emmanuel Macron avslöjade idag en plan för att försvara Frankrikes sekulära värderingar mot islamistisk radikalism, där han slog fast att religionen befinner sig i kris över hela världen, vilket lett till en motreaktion från muslimska aktivister. Macron insisterade även på att man inte ska göra några eftergifter i sin strävan efter att driva ut religionen ur utbildning och den offentliga sektorn i Frankrike.

Åtgärderna syftar till att ta itu med problemet med Frankrikes växande radikalisering och förbättra förutsättningarna för att kunna leva tillsammans. Macron insisterade på att sekularism är stommen i ett enat Frankrike, men han tillade även vikten av att inte stigmatisera alla muslimer. Lagen tillåter människor att tillhöra vilken tro som de väljer, men yttre attribut av religiös tillhörighet ska vara förbjudna i skolor och den offentliga sektorn. Det är redan sedan tidigare förbjudet att ha på sig hijab i franska skolor och detsamma gäller offentliga anställda på deras arbetsplats. I Sverige kan vi inte ens diskutera frågan utan att det blir kalabalik.

Macrons tal ledde till debatt på sociala medier där muslimer uttryckte ilska och besvikelse efter presidentens tal. En fransk muslimsk aktivist, Yasser Louati, twittrade att förtrycket av muslimer som tidigare har varit ett hot nu har blivit ett löfte. Iyad el-Baghdadi, författare och aktivist som bor i Norge, skrev ”F*** you, @EmmanuelMacron”.

I sitt tal uttryckte Macron även att han strävar efter att liberalisera islam i Frankrike från sitt utländska inflytande genom att se över hur moskéer finansieras. Skolor och föreningar som enbart tjänar religiösa samfund kommer också att granskas närmare.

Bra gjort av president Macron att markera mot islamism och deklarera vad det är som gäller i Frankrike! När hörde vi senast Stefan Löfvén eller någon annan regeringsrepresentant göra något liknande? Jag tror aldrig att det har hänt, trots att vi har en väldigt hög andel muslimer som bor i Sverige och flera rapporter redan varnat för att islamismen breder ut sig i landet med mycket oönskade konsekvenser. Den svenska regeringen har inte ens närmat sig frågan att förbjuda utländsk finansiering av moskéer trots att man är väl medveten om vilka krafter som styr i bakgrunden och de religiösa friskolorna är ett kapitel för sig.

Men har man en regering som för två decennier sedan ingått avtal med muslimer för att vinna fler röster, så blir så klart resultatet därefter vartefter tiden går utan att någon ingriper. Ja, ni har varit naiva nu igen! 👎

#onlyinsweden

#sekulariseramera

https://www.aljazeera.com/news/2020/10/2/macron-announces-new-plan-to-regulate-islam-in-france

4 reaktioner till “När får vi höra Stefan Löfvén prata om Sveriges plan för att bevara Sverige sekulariserat?

  1. Löfven är i chock och hinner inte följa med vad som sker utanför regeringskansliet, förresten kan han inte utrikiska, bara lite dålig svengelska….han är i chock eftersom han gick på Annie Lööfs snack om LAS, hon lurade honom och sa att hon bara skojade, men nu menar hon allvar…..sade Annie och log svekfullt…… Antingen sviker han Jöken (ko-ko) eller facket (ho-ho). Ska bli kul se hur han vrider till det här. Han ringer nog frun och frågar vad han ska göra. Det är rätt slugt tänkt faktiskt. Hon säger nog till sin trötta make att ”nu får du sluta och komma hem. Du vet ju hur gärna Annie vill ta din plats, låt henne göra det då. Kom hem”!

    Jag tror inte karln vet vad en sekulär stat är….inte tanterna i regeringen med sossekläder heller, inte ens hon skolministern som har nästan lika tråkiga kläder som tygsjoken på pinuppbilden på det muslimska paret….se hennes dystra uppsyn och framtoning….även om hon blev tvingad att ta just den posten kunde hon väl vara lite glad att få vara med, pensionen blir ju bra också….men inte ens skolministern vet vad sekulär är….men hon lär ha sagt att hon kan nynna sekulärvisan, hon hörde den som liten sa hon sig minnas….

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s