En seger för yttrandefriheten i Sverige

De flesta minns vilka scener som utspelades efter att jag i slutet av juni publicerade bilden på den abayabadande kvinnan i Ystad, men det var inte nog med att jag fick utstå otaliga hot, smädelser och personliga påhopp – dessutom ägnade sig aktivister åt åsiktsförföljelse då Region Skåne fick mottaga ett 80-tal mail med krav på att jag skulle få sparken på grund av mina åsikter. Det slutar dock inte där, utan någon gick så långt som att de polisanmälde mig för ofredande med syfte att kränka personerna på bilden på grund av deras etnicitet.

I förrgår var det således dags för polisförhör och jag redogjorde sakligt för mina ståndpunkter, som sedermera skickades till åklagaren som i sin tur gjorde bedömningen att det inte gick att bevisa att det begåtts en brottslig gärning, varpå jag i dag mottog beskedet att ärendet lagts ned.

En stor seger för yttrandefriheten i Sverige helt klart och samtidigt ett tydligt besked om att det är tillåtet att kritisera samt ifrågasätta även när det handlar om kontroversiella ämnen, som religiös/kulturell klädsel i det här fallet, så länge man uttrycker sig sakligt och inte skriver nedsättande saker.

Däremot är jag inte lika positiv till hur rättsväsendet prioriterar, med tanke på den allvarliga situationen Sverige befinner sig i, där den grova kriminaliteten alltför länge fritt fått löpa amok och man väljer att lägga tid, kraft samt resurser på ett ärende som inte ens är ett ordentligt rättsfall.

Dels fick jag en offentlig försvarare och dennes kostnader står staten (det vill säga vi skattebetalare) för och dels är det fråga om en polisutredare i Malmö respektive en i Ystad samt en åklagare som lägger sin dyrbara tid på detta obetydliga ärende när det samtidigt kryllar av våldtäkter, grova rån, knivhuggningar, skottlossningar, mord, misshandelsfall, kriminella klaner med mera. Det var tänkt att förhöret skulle ha hållits i Malmö, men detta ändrades som tur var i sista stund, annars hade skattebetalarna också fått stå för kostnaden för såväl ombudets som polisutredarens transport samt utlägg till och från Malmö.

Förstår ni vilket slöseri med resurser vi pratar om?! Då är mitt ärende ändå bara ett i mängden – man har som bekant en särskilt tillsatt grupp som bara sysslar med så kallade ”näthatsfrågor” där vanliga människor i regel anmäls för struntsaker.

Detta verkar för övrigt vara något som regeringen vill lägga mer fokus på, med tanke på rapporten ”Det demokratiska samtalet i en digital tid”, som tagits fram av en kommitté som tillsatts av regeringen med samarbetspartners som #jagärhär, Näthatsgranskaren och stiftelsen Expo, där man oroar sig över det genomslag som alternativa medier och vissa opinionsbildare har samt vill göra mer för att stoppa det som anses vara icke önskvärt innehåll på internet.

Men i dag låter vi oss inte nedslås av detta utan vi ska fortsätta kämpa mot åsiktsförtrycket så gott det går och strida för det fria ordet! 💪

Tyvärr får man inte veta vem eller vilka som ägnat sig åt att slösa med samhällets resurser genom att anmäla eftersom det är sekretessbelagt så länge det inte leder till en domstolsförhandling, men vederbörande drog en nitlott för uppenbarligen finns det fortfarande lite sunt förnuft kvar där ute!

Trevlig helg och tack alla ni som stöttat under vägens gång! ❤

https://www.friatider.se/vansterextrem-rapport-fran-regeringen-kraver-hardare-atgarder-mot-alternativa-medier

21 reaktioner till “En seger för yttrandefriheten i Sverige

 1. Alldeles utmärkt. Om nu rättsväsendet och polisen har knappa resurser så kan de ju börja med att lägga ner dylika anmälningar omgående. Så att pengarna kan läggas på väsentligheter. Speciellt när budgeten för 2021 inte gav något tillskott till rättsväsendet. När det är knapert om pengar får man välja vad de ska läggas på.

  Gillad av 1 person

 2. bravo Jenny du är en hjältinna som kämpar. Du får gärna kommentera andra lögner som Estonia, Diana, 9/11, Kennedy, Palme, etc. Ditt sätt att se och kommentera är brilliant Trevlig weekend!

  >

  Gillad av 1 person

 3. Gratulerar!
  Starkt och modigt jobbat!
  Jag går personligen gärna vidare och testar var gränsen går för vad värdegrunden å ena sidan tål och vad demokratin och Sveriges grundlagar tål. 👍🤳🇸🇪

  Gillad av 1 person

 4. Bilden är ju inte fejkad, så ser det ut när herr och fru islam badar. De ska väl inte skämmas för sin följsamhet till koranen för tusan. Enligt koranen måste en menstruerande kvinna döljas i sådan fula tygsjok. I annat fall blir mannen så upphetsad av hennes förförande sexualitet att han inte kan bärga sig. Ungefär så beskrivs det hela i 3 suror i koranen.

  Men helt jävla absurt ser det ut på en svensk badstrand.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s