Morot och piska framför valfrihet när veganer premieras och köttätare straffas

Förutom det amerikanska presidentvalet så fortsätter det att vara stort fokus på klimatet i svensk media, som medvetet ägnar sig åt fokusförflyttning från landets mer akuta problem.

I går kunde man i flera tidningar, bland annat Expressen, läsa om att Världsnaturfonden gett ut en ny stor vegoguide för att vägleda konsumenterna att välja klimatsmart samtidigt som Miljöpartiets Pär Holmgren uppmanade att ”fler måste äta vegetariskt”.

I dag gör matkedjan Hemköp ett utspel där man har för avsikt att styra sina kunder i en mer klimatsmart riktning genom sitt nya lojalitetsprogram, där man ger högre bonus åt de kunder som köper vegetariskt än de kunder som t.ex. köper rött kött.

Man ser tydligt att det i samhället finns en agenda och den tidigare valfriheten verkar inte värderas lika högt längre, istället ska skocken med de dumma fåren som inte kan tänka själva vallas in i rätt fållor.

Vi borde alla slå bakut och reagera mot dessa sätt att försöka styra oss, som sker överallt – även våra barn och äldre drabbas i skolor/förskolor samt äldreboenden, där har föräldrar respektive anhöriga ett ansvar att säga ifrån. Är man exempelvis Hemköpskund som i det här fallet och tycker om kött bör man definitivt överväga att byta till en annan livsmedelskedja i protest.

Självklart ska var och en själva få bestämma vad de väljer att stoppa i sig – vill man äta kött så gör man det och vill man hellre vara vegetarian eller vegan så är det ens eget val att göra, men detta sektliknande beteende där man ska pracka på andra en livsstil genom toppstyning där man brukar piska och morot ogillar jag starkt.

#vadhändemedvalfriheten

Källa: SvD

6 reaktioner till “Morot och piska framför valfrihet när veganer premieras och köttätare straffas

 1. Veganer och vegeterianer är påfallande ofta, enligt min erfarenhet, socialister.
  Socialister brinner alltid för att begränsa den personliga friheten och ta andras pengar.
  Det mest sorgliga är att väljarna låter sig styras av dessa.

  Gillad av 2 personer

 2. En köttätare kan utan problem äta grönsaker. Försök få en vegetarier, eller ännu värre en vegan; att äta kött…
  Vilken grupp av personer är mest fleixbel och villig att ibland göra avsteg från sina principer?
  Vilken grupp av människor är kapabla att se helheten?
  Vilken grupp av människor kan förväntas bidraga till at samhället blir bättre?

  Gillad av 3 personer

 3. Vad hjälper det klimatet på jorden om lilla skötsamma Sverige (gäller inte alla de importerade utlänningarna) nästan slutar äta, andas och leva? Inte ett skvatt.
  De där vänster-extremist-miljö-fascisterna kan väl bosätta sig i Asien, Afrika och Sydamerika och ta itu med problemen där? När det är klart finns ju Kina och Ryssland kvar att uppfostra.
  Hej då och lycka till!
  P.S. Ni får allt lov att använda egna medel, SIDA kommer läggas ner. Kom ihåg att ni aldrig mer får äta kött.

  Gillad av 2 personer

 4. Visste ni att för 40 år sedan fanns det få vildsvin i Sverige? Nu är de så många att de är ett reellt hot mot jordbruksnäringen. En färsk rapport säger att de förstör för miljarder.

  Vildsvin importerades därefter och många blev de med tiden eftersom de föder ungar precis hela tiden. Naturvårdsverket har nu en fin mångfaldspolicy för vildsvin. Det ska finnas en välskött stam av vildsvin därför att de berikar landsbygden. LRF och bönderna kämpar desperat för att hålla dem borta från åkrar, ängar och skogar.

  Nu har myndigheterna till slut tvingats tillåta jakt och dödande av vildsvin året runt. Sverige ska ju numer ha egen livsmedelsförsörjning. Jägarna får nu använda s k thermosikten. Även om det är kolsvart (som det kan vara en natt i Afrika) ser jägaren vildsvinet i kikarsiktet pga värmeutstrålningen från svinet och kan avliva svinet.

  100.000 svin/år skjuts nu men det är en droppe i havet. Antalet svin ökar hela tiden. I ren desperation har då ideén kläckts att svenska folket ska börja äta svinen, ja älska köttet rentav. Bara så kan man få kontroll på den explosiva ökningen av svin. Vi ska alltså börja äta mer kött för att reglera födslotalen hos svinen. Är ni beredda att göra fosterlandet den tjänsten, att äta svin med risk för att få den fullkomligt vidriga och livsfarliga trikinmasken i tarmarna?

  Det är inte bara importerade svin som skadar Sverige. Här har nu mördarsniglar etablerat sig, dessa rätt äckliga små varelser. Är det någon som klivit på och halkat på en mördarsnigel? Någon statlig forskningssatsning för att bli av med de framträngande mördarsniglarna finns inte.
  Däremot finns stora satsningar på genusforskning, man försöker ta reda på om definitionen på en kvinna ska vara om det är en person som menstruerar. Eller, om varje person som känner sig som kvinna ska räknas som kvinna. Juridiskt med allt jättekrångel som följer med att vara inte bara ett kön utan rentav två samtidigt.

  Lupinerna är också importerade saker som i rasande snabb takt brer ut sig i Sverige och tränger ut de svenska ängsblommorna. Regimen har i en utredning kommit fram till att företeelsen ska klassas som berikande mångfald.

  Gilla

 5. Jag läste nästa veckas reklamblad från Hemköp och såg att frukt och grönt gav dubbla poäng. Men inte att Vegofärs ger 100 extra poäng. Något som är svårbegripligt är att vegetarianer och veganer vill stoppa i sig vegokorv, vegobiffar och vegofärs mm som smakar kött. De hatar och väljer bort kött. Istället äter de preparerad mat som innehåller onyttiga kemikalier som är allt annat än miljövänliga. Helt vansinnigt! Vegetarianer och veganer släpper ut mer metangas än köttätare. Eftersom Willys ingår i samma koncern är det väl bara en tidsfråga innan de inför samma poängsystem. Vad kommer härnäst?

  Skickat från min iPhone

  Gillad av 1 person

 6. Viktigare att äta importerat hittransporterat grönt istället för närproducerat kött. Ok om jag får dubbel bonus på allt frukt o grönt och köper kött ändå.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s