Balkanrutten är lika levande som tidigare och hundratals migranter väntar vid gränsen

Det har varit mycket fokus på migrationsproblemen i Medelhavsområdet det senaste året, där både Grekland och Spanien har fått dra det tyngsta lasset. Jag har tidigare påpekat att man inte ska glömma även Balkanrutten som används av migranter som flyr från Mellanöstern, Afrika och Asien, men jag har ibland fått till svar att Balkanrutten är död eftersom öststaterna inte släpper in migranter. Det verkar dock som om Balkanrutten är mycket levande och migranterna flockas vid gränsen i hopp om att finna en väg in.

Det handlar om hundratals migranter från Bangladesh, Pakistan, Marocko och Algeriet som hoppas på att få komma in i EU, men för det mesta blir det stopp och de håller till i skogen samt gamla fabriksbyggnader nära den bosniska gränsen mot Kroatien där det allt kyligare klimatet försvårar deras situation. Vissa försöker hålla sig varma genom att tända eldar och de tvättar sig själva samt sina kläder i iskalla skogsbäckar, medan tänderna borstas med aska.

De senaste åren har det etniskt uppdelade Bosnien blivit ett nyckeltransitland för de som försöker ta sig in i EU, men den serb-kroatiska dominerade regionen vägrar att ta emot migranter, varför de tvingas hålla sig i det bosniskdominerade Sarajevo och Krajina. Myndigheterna i de bosniska städerna Bihac och Velika Kladusa vill dock inte längre husera migranter i större grupper och har förberett nedstängning av mottagningscentren.

Enligt bosnisk gränspolis smugglas de flesta migranter in i Bosnien i gummibåtar över Drinafloden som är den naturliga gränsen mot Serbien. Många av dem drunknar eftersom floden är oförutsägbar och full med strömvirvlar. Men migranterna ger inte upp. I tisdags natt lämnade omkring 50 migranter sina tält i den bosniska skogen för att försöka ta sig över den kroatiska gränsen. ”Italien – snart ses vi!” ropade en av migranterna glatt innan han försvann.

Som bekant har EU-kommissionen återigen ”tagit sitt ansvar” genom att försöka skjuta problemet framför sig ytterligare några år tack vare sina förslag till ny gemensam migrationspolitik, som i praktiken främst handlade om bröd och skådespel åt folket och inte är det minsta humant. Dessutom kommer det som tidigast att kunna implementeras om två år, om man överhuvudtaget lyckas enas.

Under tiden kan de stackarna som sitter och fryser i Bosnien, Grekland eller någon av de andra rutterna som leder till EU:s gränser tyna bort medan de fortsätter att drömma om att gräset är grönare på andra sidan – för de kommer att fortsätta komma så länge EU skickar fel signaler!

#returntosender

#followthemoney

#swexit

https://www.arabnews.com/node/1742406/world

3 reaktioner till “Balkanrutten är lika levande som tidigare och hundratals migranter väntar vid gränsen

 1. Vi får väl se vad som kommer, detta är ju stor business denna människohandel precis om ”miljön” och alla miljarder PM sprätter runt sig kring den. Stora pengar, mäktiga människor. Sedan länge mycket effektivare att anfalla med islam än med kanoner. Islam gör vad de är bäst på, de trasar sönder varje demokrati och splittrar länder. Där islam förs fram/drar fram kommer våldet också, eller hur? Se på kartan och tänk! Det är så islam fungerar, det är islams väsen, varje muslims plikt att om så behövs med våld tränga fram. Detta har ledare insett i ”alla tider”.

  Vad som sker på Balkan avgörs (precis som klanträffarna i Göteborg, precis som maffiaträffarna i USA osv osv) i fina rum i Schweiz t ex. Även i Bryssel, i Moskva, i Ankara och Syrien, Irak, Iran, i många länder i Nordafrika, i FN:s högkvarter i New York och så på några ställen till. Kanske börjar en del militära högkvarter knorra lite varstans och vill ha ett ord med i laget.

  Heja USA förresten som drönar ihjäl en och annan muslim-terrorist.

  Vi vanliga människor kan bara vänta och se.

  Sen kan vi försöka förmå andar vita svenskar att öppna ögonen och våga se och våga tänka själva inför 2022.

  Gilla

 2. Stalltips:$luta pröjsa skatt!
  Ju förr desto bättre.
  Det blir bara mer av samma.
  Ganska uppenbart nu, att politrukerna inte klarar av ett $kit, va??
  De jävlarna får betalt av främmande makt för att sabba landet & Europa pga agenda 2030…
  Landet ska vara universums $kithål lagom tiil dess..
  Vem/vilka behöver 100 000 – tals icke inte-grerbara individer/år??
  Någon!?

  Va detta syftet med EU?? flytta 7 000 000 000 till Malmö?
  Golfaplåd!

  Iom Dö-skalle JÖK:en har man åsidosatt den sk demokratin å det grövsta samt att EU styr mer än de borde..
  Jo, valfusket var ganska flagrant 2018??inför öppen ridå(Valu)…
  Vem tror det blir annorlunda 2022??

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s