Biden använde arabisk fras i debatten mot Trump

På sociala medier har det blivit en snackis att Joe Biden under gårdagens valdebatt mot president Donald Trump använde frasen ”inshallah”. Det var i den första halvan av debatten som handlade om Trumps skattedeklaration och Trump uttryckte att den kommer att släppas till allmänheten så fort den är färdig, som Biden svarade ”När? Inshallah?”

På twitter har man ifrågasatt om Biden inte sluddrade och istället sade ”next July”, men när man lyssnar på klippet hörs det att han använder den arabiska frasen. Bidens kampanjkontor har dessutom konfirmerat att Biden i debatten de facto använde frasen ”inshallah”.

Många har reagerat på hur Biden uttalade ordet. Normalt sett ska det uttalas ”In-sha-lah” eller ”Insha-allah”, men Biden uttalar det ”In-shala”, vilket fått vissa att fråga sig om han istället menade den traditionella mexikanska rätten ”enchilada”.

Biden uttryckte för övrigt tidigare i år att muslimer kommer att få ta plats i hans administration om han vinner valet, så han tog helt enkelt tillfället i akt att flörta lite med de muslimska väljarna. Om de svalde betet återstår att se på valdagen.

https://english.alarabiya.net/en/variety/2020/09/30/Biden-drops-Arabic-phrase-inshallah-during-debate-causing-social-media-storm

4 reaktioner till “Biden använde arabisk fras i debatten mot Trump

 1. Det säger allt om demokraterna och tillika att de inte kunnat få fram någon bättre än Sleepy Joe.Det finns ingen chans i världen att väljarna släpper fram en senil och halvt död människa att leda världens största ekonomi.Jag spelar några tusen på Trump.

  Gillad av 2 personer

 2. Är Sverige en kulturnation längre?? I varje fall inte någon framstående.

  Såsom det ser ut och är i samhället, så ser det ut och är på universitet och högskolor också. Forskningen är politiserad och urvattnad, meningslösa avhandlingar produceras, ofta enligt värdegrunden. Kvalitet har ersatts av kvantitet, föraktet för bildning och lärdom är stort.
  Historiska personer fördöms och döms enligt nutida normer som för dem bevisligen var okända. Tom Nobelpriset är devalverat, ifrågasatt och nedsmutsat.
  Det nödvändiga offentliga samtalet, den nödvändiga offentliga debatten har ersatts av den offentliga lögnen.
  Hur stor är motståndskraften i det offentliga Sverige mot de totalitära krafter som skadar och söndrar Sverige?
  Hur kommer historien att döma socialdemokraterna som öppnade dörren för krafterna som nu attackerar demokratin och Sverige?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s