Kartläggning visar att 30 kriminella gäng bestående av flera minderåriga styr Stockholm och kostar samhället mångmiljonbelopp

Aftonbladet har tagit del av polisens hemliga kartläggning över gängkriminella i Stockholm under år 2020 och föga förvånande är det många med rötter i ett annat land än Sverige som dominerar bland medlemmarna. 30 kriminella nätverk styr i Stockholm och av 676 gängkriminella (674 män och 2 kvinnor) är 36 minderåriga, varav de yngsta bara är 13 år. Under perioden 1/1 2020-17/9 2020 har det skett 97 skjutningar i region Stockholm, vilket resulterat i 37 skadade och 15 döda, vilket är fler skjutningar än någonsin tidigare jämfört med samma period från 2016 fram till i dag.

Nu är detta bara en kartläggning i Stockholm och inkluderar vi alla kriminella klaner samt gäng/nätverk som finns spridda över landet, inser man vidden av problemet. Nu väntar vi med spänning på justitieminister Morgan Johansson eller inrikesminister Mikael Dambergs kommentar. Ska de ta en av sina standardfraser; ”vi har anställt x antal poliser”, ”vi ska knäcka gängen”, ”det här är oacceptabelt” – eller ska de våga ta bladet från munnen genom att konstatera att Sverige misslyckats kapitalt, att deras mänskliga experiment inte föll väl ut och att det nu är dags för en helt ny strategi där man slutar dalta med grovt kriminella individer?! Jag tippar på alternativ 1.😁

Utdrag ur artikeln:

*Nio av tio är tidigare dömda för brott.


*276 av de gängkriminella har sammanlagda skulder på över 38 miljoner kronor, som mest är en 28-årig man skyldig staten över 4 miljoner kronor.

*393 av de gängkriminella nolltaxerar enligt deras senaste fastställda deklarationer. Åtta har haft en årsinkomst på över en halv miljon kronor, under något av de senaste tre åren. Samtidigt visar Aftonbladets kartläggning hur gängkriminella lämnar falska inkomstuppgifter till Skatteverket, på upp till närmare en halv miljon kronor i årslön, för att kunna visa upp en vit inkomst.

*Under de senaste fyra åren har 109 gängkriminella fått aktivitetsstöd/utvecklingsersättning, 86 har fått underhållsstöd och 106 av personerna i granskningen har fått sjukpenning från Försäkringskassan.

*Ett 60-tal gängkriminella kan kopplas till ett 100-tal konkurser – där bolag bland annat har tömts på pengar före konkursen, företag lämnats med mångmiljonskulder, där misstänka målvakter satts in i styrelsen på slutet, och hur bolag i ett antal fall fått statlig lönegaranti i samband med konkurserna.

*Ett 20-tal gängkriminella i dag företräder aktiva bolag, med en total omsättning på omkring 100 miljoner kronor.

#detnyasverige

#vibetalar

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/weExro/har-ar-gangen-som-satter-skrack-i-stockholm

9 reaktioner till “Kartläggning visar att 30 kriminella gäng bestående av flera minderåriga styr Stockholm och kostar samhället mångmiljonbelopp

 1. Sozzeriet tar krafttag genom ”hårda” uttalanden av typen ”Det är oacceptabelt”…
  Allvarligt talat, det finns ingen vilja från etablissemangshåll att komma till rätta med detta.
  Det krävs att man sparkar ut pajaspolitikerna vi håller oss med men väljarna vandrar genom livet med huvudet under armen.
  Så tyvärr, det är kört.
  Etablissemanget, dvs gammelmedia och politikeradeln, har fullt upp med att jaga vanliga medborgare som anses ha fel åsikt.
  Gulag nästa?

  Gillad av 1 person

  1. Det är en jävla tur för våra korrupta idiotpolitiker att även vår etablerade ”media” är korrupt, och villigt hjälper förrädarna att kunna fortsätta haveriet över vårt arma land. Som du påpekar, så länge väljarna är lättlurade och fortsätter läsa ljugblaskor samt tittar på SVT:s och TV4:s så kallade nyheter, så lär det inte bli någon förändring…

   Gillad av 1 person

 2. I S-märkta Borlänge har de likadan situation. Med den socialdemokratiska synen på människan som en god varelse som blir ännu snällare under S-styre importerade vår försvarsministers hemstad oändliga mängder vänliga människor som inte ville annat än integreras och arbeta. Undersökningar visar också helt följdriktigt att somalierna är den grupp importerade som trivs allra bäst.
  Se ”kul” artiklar i Fria Tider m fl om hur glada somaliska barn omringar glassbilar och försöker ta av de socialdemokratiska gåvorna. Glada upptåg där man lurar in poliser i bakhåll och skrämmer dem med små utrop som ”tittut”!
  Man måste skoja om detta för att stå ut. Det är ju ohyggligt hur S, V och MP förstör vårt land. C också. Och, halva L. Och, delar av M och KD. Så, vad ska man rösta på 2022, få se, få se……

  Gillad av 2 personer

 3. Nyss framträdde Mats Löving, polischefen, och ”avslöjade” att Sverige har kriminella klaner. Min kommentar var att det hela självklart var förankrat och att han skulle få en reträttpost eller liknande. Och se, nu meddelas att han blir polisboss i Stockholm och på Gotland. Detta är självklart politiskt förankrat. Tveksamt om detta kunnat ske utan godkännande av S. Kanske fick MP sänka Preem mot att S fick ge Löving tillåtelse att för svenska folket berätta den häpnadsväckande nyheten att vi har kriminella muslimska klaner i Sverige. 😊🇸🇪

  Gillad av 1 person

   1. En sak har jag definitivt lärt mig, om och om igen genom åren, verkligheten överträffar alltid dikten. Ofta är det dessutom så att vi bara får reda på en liten del av allt underligt och närmast otroligt som sker i verkligheten. Ni känner till detta fenomen hur historiska hemligheter avslöjas långt, långt efteråt och då ter sig häpnadsväckande. Det är ju därför så mycket sekretessbeläggs och hemligstämplas nu i Sverige, om det kom fram skulle landet störtas omkull.

    Det krävs oerhört skickliga journalister med tid, pengar och inte minst mod för att gräva i all skit som sker nu. hllvikens länk ovan är en sådan viktig info.

    Vi tuggar på, vad har vi för alternativ? Nåt jäkla motstånd ska de få i alla fall.

    Gillad av 1 person

 4. Våra politiker framstår världens idioter.
  Ungdomar plundrar samhället på hundratals miljoner varje år
  Och politikerna ser det inte.
  De hör inte miljoner människor som säger det utan kallar människorna för rasister.
  Politiker är skyldiga för varje brott dessa individer utsätter samhället för.
  Alla pengar som försvunnit.
  Tänk er politikerna har släppt in 2,5 miljoner invandrare och alla kostar 74000 kr per under deras livstid.
  Det är 2,5 miljoner pensionärers pensioner varje år.
  Sen så har en ekonom inom polisen räknat ut att en kriminell kostade samhället 30 miljoner.
  Det är väl rättsväsendets kostnader.
  Att Sverige var och skulle varit ett helt annat land om utvisat alla kriminella
  Och ekonomi skulle vara mycket bättre för oss alla.

  Istället fortsätter politikerna och tvingar myndigheterna anställa migranter för
  Mångkulturen som de gillar. Hur många kriminella klaner har de släppt in i polisen.
  Skatteverket osv. Tänkte på alla dessa människor som har flera identiteter,
  hur kommer det påverka valet. Blir det hundratusentals personer extra som röstar
  eftersom dom Har fler identiteter. Eller blir det fusk pga klanerna tvingar folk att rösta på
  Vi har en mardröms framtid .
  Håller ibland med Gyllenhammar att mänskligheten kommer inte att överleva.
  Våldskapitalet, vidrigheten, girigheten som styr dessa ungar .
  Sen åtgärderna där polis och soc, ger dem jobb och lägenheter när de vill ha hjälp.
  Är fruktansvärt kränkande . Människor som stulit många miljoner och gömt dem
  Till slut garanteras fritt liv på bekostnad av skattepengar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s