Politikerföraktet ökar allteftersom fler blir varse om att det är mest snack och ingen verkstad

Då och då ser vi våra politiker i såväl regeringen som oppositionen göra ”studiebesök” i orten, med några väl valda ord om vilka insatser de gör och lämpliga bilder där de går omkring i betongen med sina kostymer, mörka rockar samt sammanbitna miner. I verkligheten struntar de fullständigt i invånarna i dessa särskilt utsatta områden som tvingas leva med grov kriminalitet som en del av vardagen – det handlar bara om att det ska se bra ut för deras image så att de kan vinna politiska poäng.

Inrikesminister Damberg har de senaste månaderna gjort flera sådana inlägg där han träffar poliser och tjänstemän samt skrutit om hur mycket bra hans parti gjort för Sverige. Jag har flera gånger skrivit kritiska kommentarer och ifrågasatt vad de egentligen uppnått i verkligheten, men aldrig fått något svar.

Nu visar det sig att fler väljare känner sig överkörda av den buffliga och arroganta ministern. Senast i går gjorde herr Minister en snabbvisit i Göteborgsområdet och vandrade runt i Hammarkullen i Angered, där en del boende i kände sig exkluderade – bland annat somaliern Abubakar Mohamud.
-”Det är som om de går på zoo, som om de går runt och kollar ”här är en giraff, här är en åsna”. De kommer 20 personer, alla finklädda i kostym och går. Jag sade två meningar till honom, men han svarade inte utan gick bara i väg. Jag menar, du ska stå kvar. Jag har röstat på dig.”

Damberg slår dock ifrån sig kritiken. Han säger inget ursäktande om att han hade bråttom, men gärna pratar med väljare en annan gång – nej det är bara en vanlig arbetsdag för honom. Det är val om två år, så det vore nog ingen dum idé för politikerna att kliva ned från sina höga hästar – eller är S så säkra på valvinst i dessa områden eftersom man inte biter den hand som föder en?

Den här somaliska killen och många andra som bor i landets ghetton borde tänka om och börja inse hur det egentligen ligger till – så länge det rödgröna styret och dess knähundspartier sitter vid makten kommer anarki att fortsätta förstöra landet medan majoriteten av invånarna i deras område kommer förbli bidragstagare istället för en del av samhället!

#detnyasverige

#wakeupandsmellthecoffee

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/frustration-vid-ministerbesok-som-om-de-gar-runt-pa-zoo

10 reaktioner till “Politikerföraktet ökar allteftersom fler blir varse om att det är mest snack och ingen verkstad

 1. Kan bara tala för mig själv.
  Jag har svårt att hitta ord för att beskriva det förakt jag känner för politiken och maktetablissemanget.
  Inklusive gammelmedia.

  Gillad av 2 personer

 2. Föraktet blir ju inte mindre när man tänker på hur grundlagen är skriven ”All offentlig makt i Sverige utgår från folket och riksdagen är folkets främsta företrädare” eliten har lyckats vända detta till deras makt, allt vi folket kan göra är att få vår röst hörd en gång var fjärde år. Sen skiter politikerna i vad vi säger och kör sitt egna race som bara gynnar dem själva. De styr efter ett sjökort som ingen politiker verka kunna navigera efter, de saknar både kompass och en sjöduglig båt, ingen av dem är att lita på som kapten till och med Kapten Haddock är en bättre förebild än de vi har idag.

  Gillad av 1 person

  1. Inget parti i regeringen lyssnar på hur folket vill ha det. När man segar med beslut som borde vara självklara i ett sunt samhälle. Med hänvisning till en grundlag som år föråldrad och i vissa fall orubblig.

   Gilla

 3. De ”skiter” verkligen inte i dessa områden. Miljarder satsas och har satsats, de som bor där bor närmast gratis och lever väl oftast gratis. Det är ett enda långt ömkande för de ”utsatta” och de ”utsatta” områdena. Artikeln är en vilseledande artikel. Våra politiker gör allt de måste för att räkna hem rösterna hos de importerade.
  Den där artikeln var från nån trollfabrik.
  När skrevs artiklar om svensken hur hon/han har det? Runtom i landet? Ständigt detta ”tycka synd om”, de är ju bara tärande och våldsamma de flesta.
  De områden politikerna skiter i är de där vanligt vitt folk bor. Folk som mestadels jobbar och sköter sig. Det upplägget har ju lönat sig i decennier när S och de andra har kunnat räkna hem rösterna.

  Gilla

  1. Jag syftade nog på främst på kriminaliteten och att de boende tvingas leva med drogförsäljning, mord, rån, vägspärrar m.m. inpå knuten utan att makthavarna gör något åt saken.

   Gilla

 4. Inget parti i regeringen lyssnar på hur folket vill ha det. När man segar med beslut som borde vara självklara i ett sunt samhälle. Med hänvisning till en grundlag som är föråldrad och i vissa fall orubblig.

  Gilla

 5. De är rädda och gör en snabb visit. För svenska politiker pratar bara om
  Vad de gjort. Aldrig om vad som inte gjorts och det som skulle, måste göras.
  Har aldrig träffat på några människor som skryter så mycket som våra politiker.

  De anser sig vara duktiga på förhandla och göra saker.
  Medan resultatet alltid i slutändan blir vi Svenska skattebetalare som står för notan.
  Om man haft en självinsikt , så skulle man fatta att man är ursel på att förhandla
  Eftersom man alltid betalar notan, alltså alltid misslyckas och förlorar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s