Hjälparbetare samarbetar med människosmugglare som ser till att Europa fylls med illegala migranter

Att humanitära organisationer agerar asylaktivister och bistår människosmugglare har påvisats tidigare, bland annat genom att NGO-fartyg regelbundet plockar upp nödställda illegala migranter ur Medelhavet och bryter mot internationella regler genom att köra de till europeiskt vatten, vilket till exempel både Läkare utan gränser och flera andra humanitära organisationer i bland annat Norge och Tyskland ägnar sig åt samtidigt som godhjärtade människor förser dem med saftiga bidrag i tron att de hjälper utsatta människor i deras hemländer.

Nu framkommer det att 35 hjälparbetare från flera NGO-organisationer hjälpt flyktingar och migranter att illegalt ta sig in i Grekland via Turkiet.

Den grekiska polisen meddelar att de anklagade försett människosmugglare i Turkiet med information vid minst 32 tillfällen vad gäller den grekiska kustbevakningens position samt möjliga platser att gå i land på ön Lesbos. Två utlänningar – identifierade som en afghan och en iranier – var också en del av operationen som pågått sedan juni. Utredningen pågår fortfarande och har så gjort i flera månader, där såväl den nationella underrättelsetjänsten som enheten för terrorism ingår.

Polisen har inte namngett vilka organisationer som är inblandade, men uppgett att de är utländska från bland annat Tyskland, Österrike, Norge, Schweiz och Bulgarien.

Sedan Morialägret brann ned för några veckor sedan har grekerna börjat flytta migranterna i de överfulla lägren på Lesbos för att lätta på trycket, vilket inte minst påverkat lokalborna som tillsammans med lokala myndigheter länge krävt att en majoritet av migranterna ska bort. Sex afghanska ungdomar står anklagade för att ha startat mordbranden, men de förnekar anklagelserna.

700 migranter kördes över med färja till grekiska fastlandet i går och ytterligare en grupp lämnar ön i dag. 2.500 migranter ska flyttas totalt. Tyskland har åtagit sig att ta emot 1.500 asylsökande från Grekland, medan Frankrike ska ta emot 500 minderåriga från Morialägret.

Således kan man konstatera att migrationsindustrin är som en ond cirkel som är svår att bryta eftersom stora krafter samarbetar hela vägen – människosmugglare, hjälporganisationer, tjänstemän, politiker och journalister – i syfte att fylla Europa med illegala migranter och det är mycket pengar i det här, så självklart vill man inte stoppa det som pågår.

Jag har svårt att se någon räddning för Europa – möjligtvis om EU faller, men det känns inte särskilt nära förestående och dessutom finns det inget svenskt riksdagsparti som arbetar för en swexit, så vi tvingas beskåda eländet och fortsätta betala oavsett vad vi tycker!

#followthemoney

https://www.aljazeera.com/news/2020/9/28/greek-police-accuses-aid-workers-of-helping-migrant-smuggling

10 reaktioner till “Hjälparbetare samarbetar med människosmugglare som ser till att Europa fylls med illegala migranter

 1. Alltihop kring denna människohandel har fått ok av politikerna i olika länder inklusive det svarta Afrika. Självklart finns politiker i EU som är inblandade och tjänar pengar. Pengarna kan var mutor för att placera poliser på vissa ställen, för att snacka med en kompis i en regering osv osv. Maffian i Italien tjänar stora pengar på handeln. I Sverige investerar nu utländska kapitalägare i fastigheter i mindre svenska städer. Det kommer bli en fortsatt lönsam bransch när staten garanterar hyrorna, alla stackars utsatta måste ju få lite större lägenheter. Dessutom blir strömmen av vita som vill flytta från klanerna allt större.

  Artikeln ovan illustrerar väl varför jag så länge benämnt hela hanteringen för export och import, människohandel.

  Det är en extremt lönsam verksamhet för klanerna denna globala människohandel. Klanerna har knappt behövt stå för infrastrukturen kring förflyttningen av människorna, det har Soros, FN och andra sett till att den fungerar. All logistik inklusive laddade bankomatkort, kartor, broschyrer med info vad man ska säga osv osv. Allt detta är välkänt sedan flera år. Men fruktansvärt lönsamt är det för de klanbolag som har mutat in området assistansersättning åt sig i Sverige. Import av div handikappade barn och vuxna är omfattande sedan åtminstone 10-15 år. Redan i Afrika eller Mellanöstern får man de första vinsterna från familj och släkt för att ”ta hand om” deras handikappade barn som sedan förs till Sverige. Till det kommer det enormt lönsamma hanterandet här i Sverige med ersättning från staten. Nu har vi en statsideologi som inte bara blundar för vad som sker utan gillar och accepterar det hela. Se centerns ekonompolitiske talesmans uttalande idag, t ex på Fria Tider.

  Det talas mycket om penningtvätt åt ryssar m fl i svenska storbanker. Hur många miljarder har inte tvättats och förts ut av assistanspengar, pensioner, moms-återbetalningar osv osv. Det torde röra sig om någonstans 50-100 miljarder/år. Till det kommer det SIDA skänker. Enligt budget är det 50-60 miljarder/år, i verkligheten är det det dubbla om man räknar in allt som går via div organisationer, statliga bolag, bolag ägda av S-rörelsen, fackföreningsrörelsen, kyrkan osv osv.

  Den fullständiga dårskapen fortsätter i Sverige. Men nån gång tar det ju slut. Kanske om 5 år?

  Gillad av 2 personer

 2. Håller med Håkan, ta bort bidragen då finns det ingen anledning att komma till oss. Finns det inga pengar att få så tror inte jag att vi är speciellt lockande som land och skulle de välja att komma ändå så är kraven bla test för medborgarskap på ca 10-15 år, pass, ta till sig vår kultur, religion, normer och värderingar, lära sig svenska, skaffa ett jobb och betala skatt och inte göra något som helst brottsligt passar inte detta då är det en enkel härifrån som gäller.

  Gillad av 1 person

 3. Sveriges styrs av en minoritet vilket inte fungerar i en demokrati.
  Demokrati styrt är fram röstat av majoriteten av folk

  Alltså bryter politikerna mot lagen eftersom det är folket vilja som skall styra.
  Vilket det inte sker nu
  Men nu känns det som vi har politiker som tagit över makten genom en statskupp.
  Alla de här hjälporganisationerna är inget annat en kriminella nätverk som får bidrag av lika kriminella
  Politiker som agerar för egen vinning.
  Alla bidrag till alla organisationer ska strypas och alla människorsmugglare skall få
  Långa fängelsestraff.
  Om så inte sker så är nog inte bara Sverige kört utan hela världen.
  För då har de muslimska brödraskapet lyckat att infiltrera hela världen och
  Kriminalitet styr hela världen.
  De så kallade goda har förrätt mänskligheten.
  För så som Syrien och andra muslimska länder styr kallar jag inte för mänskligt.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s