Det kravlösa samhället blir Sveriges fall

Noterar att man till Arbetsförmedlingen i Malmö söker en arbetsförmedlare som kommunicerar mycket bra på både somaliska eller tigrinja samt talar och skriver svenska flytande. Arbetet består av att ge stöd och service till arbetssökande från hela landet som pratar somaliska eller tigrinja samt göra planeringar och överenskommelser så att den arbetssökande kan gå vidare till arbete eller studier.

Det är allmänt känt att Sverige inte ställer några språkkrav på invandrare och man kan leva hela sitt liv här utan att kunna ett uns svenska eftersom vi erbjuder gratis tolk till alla som har behov, oavsett hur länge man har bott i landet. Så man borde inte vara förvånad över att det måste finnas arbetsförmedlare som behärskar alla språk när de ska ringa runt och försöka få ovilliga människor i arbete eller studier. Men som skattebetalare är man inte särskild road av detta missbruk av skattemedel bara för att vi har politiker som inte vågar ställa några krav på de som söker en fristad i Sverige!

Man kan föreställa sig hur ett samtal går till:

”-Wallahi syster, hur går det med arbetssökandet?

-Wallahi broder, du vet hur det är jag varken får eller vill jobba. Jag måste ta hand om familjen och klä mig anständigt. Snart är ett nytt välsignat barn på väg.

-Det är lugnt syster, staten betalar dig varje månad oavsett så du kan fortsätta chilla. Vi hörs om ett halvår igen. Insha’Allah”

Nu är givetvis detta starkt överdrivet, men som jag påpekat så många gånger tidigare så har vi en stor grupp människor som aldrig kommer att komma ut på arbetsmarknaden – förutom språksvårigheter finns det många kvinnor som inte får arbeta för sina makar och begränsas av sin klädsel som de vägrar ta av sig av religiösa/kulturella skäl samt dels många män som är analfabeter, vilket är en stor samhällsutmaning i sig. Men politikerna pratar inte om dessa problem överhuvudtaget.

Om jag skulle söka asyl i ett annat land så är jag tämligen övertygad om att myndigheterna inte kommer att ha svensktalande handläggare som ringer för att hjälpa mig med att söka jobb eller finna studier. Istället förväntas jag ha lärt mig språket och skaffat mig ett jobb inom en viss tidsperiod annars blir jag av med bidragen samt kan tvingas lämna landet. Varför är det så svårt att göra likadant i Sverige? Varför ska minsta kravställande ses som ”kränkande”? Det är absurt så det förslår och att vi ämnar fortsätta på inslagen väg tack vare den inkompetenta rödgröna regeringen och dess godhjärtade stödpartier är banne mig inte klokt. Det här daltandet med människor från andra länder på skattebetalarnas bekostnad blir Sveriges fall och ändå låtsas alla som om det regnar!

#vibetalar

#onlyinsweden

#vigillarintefegapolitiker

En reaktion till “Det kravlösa samhället blir Sveriges fall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s