This is not America

Trots att Sverige krisar och varje individ som kallar sig journalist borde ägna dagarna åt att granska makten, lyfta fram problemen samt punktmarkera och ifrågasätta landets makthavare, så ägnar sig istället de stora tidningsdrakarna Aftonbladet, Expressen och DN med flera i vanlig ordning åt att måla upp svarta rubriker om USA:s president Donald Trump – svenska journalisters hatobjekt nummer ett.

Årets alla dagar ägnar de sig åt en så låg form av journalistik att det är löjligt. Målet verkar vara att ställa presidenten i så dålig dager som möjligt utan att först faktagranska och alla medel är tillåtna. Den andra presidentkandidaten Joe Biden måste vara ett riktigt helgon för honom hör man nästan aldrig något om i svensk media och definitivt inget negativt.

Agendan är tydlig och de flesta svenskar går givetvis på de lögner som sprids och all propaganda mot Trump har medfört att de flesta hyser agg mot någon vars politik de egentligen inte känner till något om. Man kan tycka vad man vill om Trump, men någon rättvis och opartisk bild får vi helt klart inte genom svensk medias rapportering.

Nu är det faktiskt inte så att vi bor i USA och det är definitivt inte vi som ska rösta, så hela den här cirkusen med bevakningen av det amerikanska valet är rejält överdriven – särskilt när man får intrycket av att det är kolugnt i vårt eget land, vilket är allt annat än sant och är det några politiska ledare som förtjänar att kritiseras så är det våra egna som gång på gång kör över medborgarna med sin oansvariga politik.

Så länge de svenska mediehusen ignorerar det som sker i Sverige och lägger alla resurser på att smutskasta andra länder och deras ledare förtjänar de inget annat än folkets förakt!

#wearenotlivinginamerica

#hjärntvätt

#soparentframföregendörrförst

Bildkälla: Aftonbladet

11 reaktioner till “This is not America

 1. Föraktet för gammelmedia är monumentalt.
  Istället för att t ex kritiskt granska decenniers massinvandringspolitik och dess påverkan på Sverige så fokuserar man på att kampanja för vänsterliberal valseger i USA.
  Så längre jag lever kommer jag att förakta PK-etablissemanget.

  Gillad av 3 personer

  1. Eller varför inte jämföra med Kungen? Trots en betydande förmögenhet så får han apanage. Det apanage som bekostar byggnader är OK liksom att han självklart inte ska betala för de kostnader som uppstår vid statsbesök. Men i övrigt?

   Gillad av 1 person

  2. Ja, det gör han. Tror att det är 2 dollar i månaden han får ut. Han måste ta ut något. Resten ges till någon myndighet/organisation. De första lönerna gick till Nationalparker.
   Läst om det? Nej, det såg jag i TV nyheter i USA.

   Gilla

 2. Ställer man sig vid sidan om och lyssnar och iakttar så får man lätt intrycket av att Trump är president i Sverige och att det är svenska väljare som ska rösta i det kommande presidentvalet.

  Svenska medier tycks gå all in USA och är sjukt fixerade vid Trump och vad han gör och inte gör. Vilken hand använder Trump för att torka sig i ändan, höger eller vänster? Tänk om svenska medier visade samma intresse för vad regeringen och dess främste företrädare Löfven sysslar med. Vilken hand använder Löfven..?

  Gillad av 1 person

 3. Globaliserarnas mål är att utmanövrera och hålla nere medelklassen. Överallt.
  Demokraterna i Usa är fn pålitligt på fel sida i den striden medan det finns en liten aning mer hopp på Trumps sida tycks en del observatörer anse.
  Det vore intressant om globaliserarnas bidrag till skattebasen exponerades.
  Dom tillåts ju hemlighålla vad dom äger i anonyma truster.
  Och dom berikar sig genom att manipulera allt som ger möjlighet att tjäna på upp och nedgångar.
  Inte minst på råvarupriser.
  Det är ett flera tusen år gammalt trick att reglera tillgång.
  Globalisterna kan ha sina rådgivare och andra medarbetare utspridda som underlättar manipulerandet utan att nettomässigt bidra med något nyttigt.
  Liberaler underlättar för det och pläderar för att det ska spridas än mer.
  Vänsterinriktade drar i verkligheten åt samma håll genom att försvaga nationalstater.

  Gillad av 1 person

 4. Det är alltid enklare och lättare att kritisera någon man inte har någon relation eller gemenskap med, men tänk om våra journalister hade gjort sitt jobb och hade lagt ner lika mycket tid på att ifrågasätta regeringen och hur Sverige styrs.
  Men detta blir svårare för dem eftersom deras agenda verka går ut på att inte ta upp saker och ting som berör Sverige och då blir det svårt att hålla sig till en verklighetsbild som speglar samhället. Då blir bilden helt enkel en egen bild av vad de tror händer ute i vårt samhället och den bilden som journalisterna försöker visa känner vi svenskar helt enkelt inte igen. Skulle det nu råka vara någon journalist som ser samma bild som övriga svenskar så mister han snart sitt arbete eftersom han inte delar samma värdegrund och verklighet som de som betalar ut hans lön.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s