Är det plånboken eller klimatet som styr när det serveras sojafärs till skolbarnen?

Jag fortsätter att skriva om den undermåliga kosten som serveras till barn i växande ålder i Ystads fattiga kommun, där icke-vegetarianer aldrig erbjuds alternativ kost. Nyligen var det linsgryta som barnen tvingades äta utan något annat att välja på och på tisdag är det dags för ännu en ”klimatsmart” rätt på menyn – sojagryta.🤦‍♀️

Barnen hade glatt sig så till onsdagens tacobuffé som de inte fått på länge i skolan, men den blev de också snuvade på eftersom man nu meddelat att den utgår på grund av coronarestriktioner så istället blir det tacogratäng. Vad som är skillnaden på att barnen står i kö och själva tar tacogratäng i jämförelse med att göra likadant förutom att det istället är en tacobuffé förtäljer inte historien.

Men det verkar inte finnas någon logik i dessa coronariktlinjer i skolan. Ett annat exempel är beslutet att eleverna inte ska byta om och duscha när de har idrott, men de kan sitta tillsammans i klassrummet och byta om samt duscha tillsammans i simhallen. 🙄

Man hör barnen beklaga sig över den oaptitliga maten som varken tilltalar gommen eller ögat samtidigt som andra kommuner i landet trollar fram fantastisk lokalproducerad mat med hembakat bröd till eleverna som både ser ut och smakar gott trots liten budget. Samma sak gäller maten till äldre. Det måste vara den politiska viljan att prioritera rätt som saknas i många kommuner, vilket gör att man åter funderar på vad man egentligen får för skattepengarna i det här landet. 🤔

Egentligen hade det varit bättre att skippa hela klabbet och låta föräldrarna skicka med barnen egna matpaket som man gör i andra länder, då hade barnen åtminstone ätit och mina skattekronor hade inte missbrukats på klimatdravel. Häromdagen kunde man läsa om att kommunen fått tillskott i kassan tack vare coronabidrag, då kanske de kan skjuta till lite pengar till skolmaten så att barnen kan få äta riktig mat igen!

#vadfanfårviförpengarna

16 reaktioner till “Är det plånboken eller klimatet som styr när det serveras sojafärs till skolbarnen?

 1. Man ser tydligt i samhället vad som får kosta pengar och vad som inte får kosta pengar, en fånge kostar 3202 kronor per dygn på anstalt 2019. Våra barn och pensionärer kostar en bråkdel av detta, nu borde man fråga politikerna vem de värdesätter mest. Det borde vara omvända siffror alla dagar i veckan men som läget är idag så är en fånge mer värd, en fånge har gjort ett val att leva på fel sida lagen men våra barn inte har gjort något val inte heller våra pensionärer som har arbetat och betalat skatt hela sina liv. Kriminalvården borde bära sin kostnad själv, vilket innebär att en intern inte belastar samhället något. Exempel lagar maten själva, odlar själva, syr sina kläder själva att sitta inne ska kännas. Samhället borde prioritera framtiden och de som har möjliggjort de livet vi kan leva idag.

  Gillad av 2 personer

   1. Klient är synonymt med kund och köpare och kan bland annat beskrivas som ”kund hos advokat”. Vänstern glorifiering av brottslingar måste få ett slut, men så länge vänstern inte lever i samma verklighet som många av oss andra så lär det fortsätta. Det är inte SYND om en brottsling, brottslingen har valt sida, de finns inte något studie som bevisar att det skulle bero på socioekonomiska faktorer som vänstern så gärna skyller på. Bara för man är fattig så är man inte och man blir inte med automatik tjuv, man väljer själv hur man vill leva sitt liv.

    Gillad av 2 personer

   2. Klienter, istället för intagna.
    Allt detta förminskande av betydelser av ordet kriminella dömda till fängelsestraff.
    Sverige Sverige styrs numera av mediokra personer, valda i det flesta fall av det sovande folket för deras egen undergång.
    Förr bara en kort tid sen hade jag skrivit deras uppvaknande. Men jag har insett att det troligen redan är försent för den stora massan att hinna göra motstånd.

    Gillad av 1 person

 2. Man får hoppas att soyan (allergirisk) är GMO-fri och inte har transporterats någon lång sträcka, vilket normalt sker. Cocospalmer växer inte heller i närheten …

  Åter igen: ordet ‘smart’ i ett budskap, oavsett typ, är en förolämpning riktad mot den som budskapet riktar sig emot. Syftet är att väcka ångest hos betraktaren och därmed lura in folk i situationer som i realiteten inte är så smarta …

  Gillad av 2 personer

 3. Hur klimatsmart är tisdagens mat? Allt är ju producerat på andra sidan jordklotet och vad är det för klimatsmart med transporter på tusentals mil? Man anar rejäla mutor till politiker och tjänstemän från leverantörer? Ystads Allehanda fortsätter med att ha lösspringande hästar som förstasidesnyhet.När skall gammelmedia åter börja granska makten? När?

  Gillad av 2 personer

   1. Förmodligen,en bra början är att ta bort presstöd och skattesubventioner,varför skall redan rika och välmående tidningsägare endast betala 6 procent moms på tidningar och böcker när en småbarnsmamma med knaper ekonomi får betala dubbelt så mycket i moms för livsmedel? Så ruttet men det visar vem som har den egentliga makten och utövar påtryckningar på lagstiftarna.Vi kan deras namn.

    Gillad av 2 personer

 4. Klimatsmart? Vilket bluff. Dessutom är soja svårt för nordiska barns matsmältning, det är ingen naturlig ingrediens i maten som i Kina.
  Biffgryta med svenskt kött och svenska rotfrukter vore klimatsmartare än importmaten.

  Gillad av 2 personer

 5. Soja innehåller en variant av östrogen och höjer östrogennivån i människokroppen oavsett kön.Det är konstaterat att pojkar som äter mycket sojaprotein utvecklar bröst och kan få svårt med att få barn i vuxen ålder.Låt politikerna äta sin skit istället för att mer eller mindre med berått mod göra barnen sterila.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s