Vintern kommer tidigt i år – är det klimatförändringarna som varit i farten nu igen?

Medan vi i Skåne fick stora mängder regn under fredagen, så har resten av Europa upplevt ett markant väderomslag som har förpassat sommarvärmen långt bort från kontinenten. I både Västeuropa och Medelhavet har det stormat med orkanstyrkor, medan det snöat ned till under 1000 meters höjd i Alperna. Nederbörden började falla som snö i går och i morse fortsatte det att snöa i hela alpregionen.

I södra Tyskland och Schweiz har det fallit snö ned till 700 meters höjd och vintern är ovanligt tidig i år. Schwarzwald har fått 7 cm snö, medan de högre liggande alpområdena har fått upp mot 1 m snö det senaste dygnet. I Montana i sydöstra Schweiz hade man fått 26 cm snö i morse, vilket är ett nytt rekord för den största mängd snö som uppmätts i september sedan 1931.

Det är väl märkligt att så fort vi har värmeböljor och torka så orerar media direkt om klimatförändringar samt basunerar ut skrämselpropaganda om riskerna med att medeltemperaturen ökar, men när det är ovanligt kallt väder hörs däremot inte ett knyst från de som profiterar på människors rädsla – något som vi bland annat märkte tidigare i sommar när det var ovanligt kallt för säsongen och nu har det alltså varit ett ovanligt tidigt snöfall i Europa. Anar man månne en agenda? Varför är det fortfarande bara en sida som hörs i debatten när flera forskare hävdar annat?

Nej då, vi lovar att fortsätta tro på att det är människan som påverkar klimatet och att vi historiskt sett har haft perioder med väldigt varmt och torrt extremväder även här i Sverige redan långt innan växthusgasutsläppen började öka är bara en ren tillfällighet! 🤪

#followthemoney

https://vejr.tv2.dk/2020-09-26-storm-og-usaedvanlig-tidlig-sne-europa-ramt-af-voldsomt-vejr

13 reaktioner till “Vintern kommer tidigt i år – är det klimatförändringarna som varit i farten nu igen?

 1. Förloppet är långsamt och fluktuationerna är stora men den vetenskapliga sammanfattningen visar på en koncistent trend.
  Det som är illa är att dom felaktigt associerar annat som orsakat av klimatförändringar när den verkliga förklaringen är nåt helt annat tex att människor breder ut sig och tränger undan djurliv.
  Eller när besprutningsgifter orsakar insektsdöd.
  Och brandrök orsakar fågeldöd.
  Att medierna basunerar ut falska samband med klimatet kan ha för aviskt att vi ska tvivla även på klimatförändringen i sig så att etablissemanget kan hävda internt att debatten måste strypas.

  Gillad av 2 personer

  1. Utgå från vetenskapens konsensus att det sker människopåverkad global uppvärmning men kräv att alla konsekvenser av betydelse redovisas. Västoligarkin till skillnad från deras rivaler i öst försöker kuppa sig förbi en sån redovisning.
   Genom att ni önsketänker att skeptikerna vet bättre än vetenskapen tas ni inte på allvar.
   Kräv istället att de skadliga konsekvenserna av det väst önskar ska ske exponeras tydligt.
   Först då kan alarmisterna ses i sin sanna belysning, som onda eller aningslösa kuppmedarbetare.

   Gilla

 2. Intellektuellt torftig diskussion. Släpp tjafset om det är människan som orsakar uppvärmningen eller ej. Jorden BLIR varmare, det förnekar inte någon forskare, inte heller naturen. Det finns numer reguljär trafik med fartyg norr om Ryssland året runt utan isbrytare. Det är få som tror att naturen mår väl av avgaser, kemikalier i vattendrag, gifter på åkrarna osv. Ovanpå detta pågår rovdrift på naturen, t ex Kinas hundratals fiskebåtar som plundrat vattnen runt Galapagos på fisk.

  Det är direkt löjligt att blunda för hur människan förstör naturen. I Tyskland kommer granskogar snart vara ett minne blott. Varför är Östersjön så syrefattigt och genomskitig att torskarna dör? Osv osv

  Det kostar såklart på att kunskapsmässigt sätta sig in i saker och ting. Vi ska väl vara bättre än de så kallade vänsterintellektuella som härjat med oss i så många år och ljugit och kommit med osanningar om hur rasistiska vi är och hur bra det är med islam?

  Sen är det en annan sak att Sverige inte måste offras för att visa upp för världen hur Agenda 2030 ser ut, omsatt i praktiken.

  Prova att bada nån förorenad i sjö om man nu inte tror på att människan förstör naturen. Prova dricka kranvattnet i södra Sverige, förorenat av cancerframkallande PFAS, det kan ge en plötslig insikt.

  Om någon fortfarande tvivlar på vad som sker, sätt er in i hur försäkringsbolagen resonerar och bedömer. De vägrar numer att försäkra hus som byggs för strandnära t ex. Oavsett vad som orsakar UPPVÄRMNINGEN måste vi sluta förstöra naturen.

  Greta gjorde nåt bra på ett sätt, men det gick dock helt överstyr då hon forslades fram likt en drogad rockartist av vänsterfascisterna som vill något helt annat än värna naturen. De vill ha makt, en världsregering. De i sin tur styrs och leds av det riktigt stora kapitalet.

  Osv osv.

  Gillad av 1 person

  1. @Realist
   Jag kan konstatera att du, liksom de flesta som inte är pålästa, blandar ihop klimat och miljö.
   Miljön kan vi människor påverka i endera riktningen.
   Klimatet liksom vädret lever sitt eget liv, där kan vi människor inget påverka.

   Gillad av 3 personer

   1. Kanske vi påverkar litegrann, men hur klimatet blir i framtiden vet vi inte. För många parametrar som vi inte kan kontrollera. Blir det istid kan uppvärmningen nu vara av godo. Fokus borde vara ekologisk hållbarhet och ordentlig beredskap. Då sänker vi CO2 automatiskt.

    Gilla

  2. Redan för trettio år sedan när det började pratas om att isarna smälte drömde jag om att köra bil från Ystad till Nordanerika.Nästan land hela vägen förutom då Berings Sund som numera är öppet vatten.Tio år till och min dröm är verklighet.Kanske.

   Gilla

  3. Realist. Du har rätt i mycket, tror jag men det bör skiljas på miljö och klimat. Östersjöns onekligen stora problem är miljörelaterade. Ursäkta mig, det är inte min avsikt att vara gnällig och småaktig.

   Gillad av 1 person

 3. Klimatet växlar, javisst med olika cykler på ca 6 år och 60 år. Planeternas banor är eliptiska, det är inte okänt och står omnämnt i många böcker sedan gammalt. Dessutom finns årstider, och det är väl klimatförändringar också.

  Gillad av 1 person

 4. Alla borde läsa ”Borde man oroa sig för KLIMATHOTET” av Staffan Mörner, en väldigt bra och insiktsfull bok. Han visar bland annat hur forskare trixar med diagram för att de ska passa dem, vilken roll FN:s forskare har, vem som tjänar på klimathotet. Som sagt en bra bok för alla som vill sätta sig in och förstå klimatet lite bättre.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s