Man vet att man bor i Sverige när polisens förebyggande arbete startar redan i förskoleklass

Våra eminenta ministrar har otaliga gånger förklarat för oss att nyckeln till att stoppa den utbredda grova kriminaliteten som drabbat Sverige – där framförallt gängkriminaliteten står ut – är att polisen i tätt samarbete med socialtjänsten och skolan arbetar förebyggande för att stoppa nyrekryteringen av barn och ungdomar till kriminella gäng.

Nu deklarerar således polisen i Stockholmsförorten Rinkeby att de ska börja jobba mot nyrekryteringen till kriminella gäng redan bland sexåringar, eftersom polisens erfarenhet är att många som växer upp i området socialiseras in i en kriminell vardag.

Therese Rosengren, tf. lokalpolisområdeschef, menar att det är lättare att få hjälp av föräldrarna när de är så pass små.
-”Vi måste stoppa nyrekryteringen om vi ska få bukt med skjutningarna och de kriminella nätverk som vi tampas med i vårt område. Om man ser att stora bröder, eller andra ungdomar, står och säljer narkotika vid lekplatsen eller att man blir ombedd att hantera vapen för äldre kriminella, då är det väldigt lätt att välja den banan när man själv sedan blir lite äldre. Med äldre menar jag 15-årsåldern. Vi ser att gärningspersonerna i de här grova brotten blir allt yngre, därför måste vi fokusera på de yngre åldrarna.”

När skolan upptäcker barn som riskerar att hamna i kriminalitet kontaktar de socialtjänsten och polisen kopplas in först när barnen blir straffmyndiga eller umgås i kriminella miljöer. När man nu har en socialsekreterare i polishuset i Rinkeby överbryggs klyftan mellan myndigheterna, så att de kan hjälpas åt att ge stöd till unga på ett bättre sätt, bland annat genom att stötta familjen, hitta andra skolformer eller ordna en stödperson.

Det är självklart bra att myndigheterna samverkar på det här sättet och kan de fånga upp barn redan i tidig ålder så blir det en vinst för samhället på sikt, men det är även viktigt att det börjar ställas krav på föräldraansvar.

Jag hade gärna hört mer i debatten om hur vi ska göra med den stora gruppen med kriminella ligister som är över 18 år, varav många inte är svenska medborgare eller har färskt medborgarskap. När ska vi på allvar börja prata om deportering och indraget medborgarskap? Dessutom måste diskussionerna föras kring hur man mest effektivt ska klämma åt kriminella klaner som styr hela kvarter. Framförallt måste våra politiker våga erkänna att det i mångt och mycket är ett importerat problem.

Det finns så mycket att ta tag i, men så lite tid samt framförallt så många ovilliga politiker med beröringsskräck som inte kan tänkas ta i detta ens med tång trots att ärendet brådskar. Vi måste lämna kränkhets-, rasism- och diskrimineringsdebatten därhän och fokusera på de aktuella problemen samt sätta in rätt åtgärder, men jag är tveksam till om våra makthavare är kapabla att reda upp det här med tanke på det vi sett hittills. Vi kan tyvärr bara vänta och se.

#detnyasverige

8 reaktioner till “Man vet att man bor i Sverige när polisens förebyggande arbete startar redan i förskoleklass

 1. Polisens uppgift är att fånga buset samt se till att polisutredningen är vattentät så att buset låses in. Att börja lajva med sexåringar är inte polisens uppgift.

  Gillad av 1 person

 2. Det är mest absurda aktiviteter som globalisterna tvingar på det svenska folket.

  Näst intill 100% av de värsta problemen i samhället idag beror på en extrem, ansvarslös in*********

  Den mördade Tommie Lindhs pappa tweetar:

  Gillad av 1 person

 3. I Kina förstår man farligheten med islam. Tusentals moskéer har rivits enligt australiensisk tankesmedja. Muslimer sätts i omskolningsläger så att de kan bli rentvättade i huvudet från den islamiska trosläran. Den kinesiska kulturen är viktigare för kineserna än den muslimska. Inte i något land har islam kunnat förenas med demokrati eller med jämställdhet mellan kvinnor och män. Islam är en utpräglad våldsam religion vilket Sverige hanterar genom att svenskarna backar och bugar av rädsla för islams våld. Snart får de homosexuella och lesbiska passa sig när islam får ännu mer att säga till politiskt i Sverige. Islam vill att dessa människor ska dödas (jo, så lär Koranen).
  Judarna vet redan att passa sig. Malmö visar tydligt vad islam vill, kan och vad de är beredda till. Fast utan all hjälp av S hade det inte gått.

  Så blev det i Sverige när socialdemokraterna tappade förståndet. I Tyskland tappade man också förståndet en period, nazitiden.

  Gilla

 4. Så länge inte politiker vågar eller inte vill se problemen kommer de att finnas kvar. Det finns länder som menar att granska ett problem är att lösa det och så länge inte våra politiker vill se att det bästa sättet att ta sig ur ett problem är att lösa det kvarstår problemet.

  Gillad av 1 person

 5. Det har satsat s enorma pengar och resurser på dessa människor och inget har hjälpt.
  Det är bara politiskt svammel. Klaner och människor har kommit hit för att plundra
  Svenskarna och välfärdssystemet.
  Det vet hela världens folk och har vetat det i decennier.
  Om man pratar med folk utomlands så vet alla om att
  ljuga om åldern. är lönsamt.
  Att kriminella och före detta fångar låtsas vara flyktingar. Kriminella och de lata tar sig till Sverige.

  Nu får det räcka flera generationer Svenskar har tvingats jobba extra för att försörja
  Ovälkomna gäster.

  Gillad av 1 person

 6. ”Om man ser att stora bröder, eller andra ungdomar, står och säljer narkotika vid lekplatsen eller att man blir ombedd att hantera vapen för äldre kriminella, då är det väldigt lätt att välja den banan när man själv sedan blir lite äldre.”
  Lösningen torde då vara att eliminera dessa element.
  Nå vad gör man?
  Jo man inriktar sig på sexåringar samtidigt som de kriminella elementen fortsätter sin brottsliga verksamhet. Lycka till säger jag till insatser som inte kommer att göra någon skillnad.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s