Svenska politiker saknar en blåslampa i baken

Efter en ganska turbulent vecka med såväl regeringens och dess stödpartiers orättvist fördelade budget, EU-kommissionens ihåliga förslag till migrationspakt samt nya avslöjanden om den utbredda klankriminaliteten i Sverige, torde landets ledande tidningar denna lördag vara fyllda med kritiska artiklar mot vår inkompetenta regering och skarpa ifrågasättanden av EU:s oförmåga att hantera de problem som varit en nagel i ögat de senaste åren. Men icke, istället är all fokus på det amerikanska valet, Idol och coronatester samt tidigare i veckan – klimatet, som gjorde comeback.

Det kalls fokusförflyttning och är det något som svenska politiker uppbackade av lojala medier är världsbäst på, så är det att tiga ihjäl landets problem som man verkar hoppas ska försvinna på något mirakulöst sätt. Det är faktiskt skamligt att en politikerkår som skött landet så illa inte ställs till svars för det man ställt till med och för den delen den oansvariga linje man ämnar fortsätta driva, men det är klart att om ingen nitiskt hårdbevakar det man gör samt ställer en mot väggen för ens brister så blir resultatet därefter.

Men det är tyvärr så här Sverige levererar anno 2020 – ljugande politiker som kravlöst levererar halvmesyrer utan att ha varken folkets eller Sveriges bästa för sina ögon samtidigt som de får en rejäl slant för besväret och en lismande journalistkår som är betalda för att hålla klaffen samt stryka de styrande medhårs. Inte undra på att landet ser ut som det gör!

Det enda jag inte förstår är hur gemene man kan vara nöjda när de innerst inne vet vart landet är på väg. Hur kan de ens se sina barn i ögonen när de vet vad som väntar dem? Varför har inte fler modet att säga stopp? Men så länge den trygga filterbubblan är intakt lär inget bita på dessa verklighetsförnekare så vår dödsdans lär pågå länge än – med understöd av media!

#onlyinsweden

4 reaktioner till “Svenska politiker saknar en blåslampa i baken

 1. Gammelmedia kan ju inte granska makthavarna.
  Dels är de ju kompisar med makthavarna och dels är de upptagna med att granska folket åt makthavarna…
  Sedan tar ju det samordnade Trump-hatet mycket tid och energi av det ”journalistiska” arbetet…
  Tack och lov för alternativmedia och bloggar.

  Gillad av 2 personer

 2. Alternativ media har tagit över gammelmedias roll som granskare av makten.Få tidningsägare,presstöd och förmodligen en berättigad känsla av att själv tillhöra makteliten.Man granskar inte sig själv.Det enda gammelmedia är villiga att göra är att slå ned på vanligt enkelt folk.Det är enkelt men föga ärofyllt.David Baas slår sig för bröstet varje gång han får ett sk ärofyllt pris för att ha jagat hederliga arbetare som uttryck befogad oro över samhällsutvecklingen.Gammelmedia och bland andra David Baas är folkets fiende.

  Gillad av 4 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s