I det nya Sverige är det aldrig en mot en – Generation Villebråd tvingas lära sig vilka man ska akta sig för

De svarta rubrikerna fortsätter att dominera det svenska nyhetsflödet – bomber mot flerfamiljshus, skottlossningar mot personer och lägenheter samt alla dessa våldsamma rånattacker mot framförallt barn gör att man knappt orkar skriva om det längre.

Jag vet att jag inte är ensam om att oroa mig över mina barns uppväxt i ett anarkiliknande samhälle där snart ingen vågar gå ut ensam och obeväpnad. Våra styrande tar dock desto lättare på saken och strör plattityder omkring sig medan de lovar allt de aldrig kan hålla. Konstigt nog har de fortfarande väljare som tror på deras lögner trots att våra barns rättigheter totalt ignoreras av fega politiker som hellre gör gärningsmännen till offer.

Ivar Arpi skriver i SvD om hur vi föräldrar tvingas förbereda våra barn på hur de ska bete sig när de blir attackerade av gäng – en text som berör!

#detnyasverige


”Idag handlar det obligatoriska snacket inte om sexdebuten, utan om hur ens barn ska bete sig när de blir rånade, knivhotade, omringade av gäng. Generation villebråd växer upp i ett nytt Sverige.

Snacket. Det brukade innebära försiktiga frågor om hur man skyddar sig inför sexdebuten. Du har väl kondom? Det samtalet har vi såklart fortfarande, men det finns ett nytt snack föräldrar i Sverige tvingas ha med sina barn i dag. Hur de ska bete sig när de blir rånade. Vad man gör när man blir hotad och omringad. Vad man ska säga, vad man ska hålla utkik efter, vilka man ska akta sig för.

Hans 9-åring har just börjat röra sig ute själv och med kompisar. Min vän och jag fick höra av våra föräldrar att akta oss för a-lagare – ”de kan vara jättestarka”, varnade hans mamma. Oklart varför. Nu lär min vän sin son hur man blir rånad, utan att bli skadad. ”Om någon kommer fram och är aggressiv och vill ta din telefon, så ge bara bort den. Om du blir omringad av ett gäng som bara vill prata men du ändå känner dig hotad, skrik på hjälp.” En grannpappa fyller i: ”Ja, lämna ifrån dig det du har bara, så du inte får en kniv i magen.”

I februari i år sände Lilla Aktuellt ett inslag där barn berättade om hur de blivit rånade. Det börjar bli ett slags följetong, eftersom man sände ett inslag på samma tema förra året. Detta är saker barn i Sverige bör lära sig, menar SVT. Och de har nog rätt i det, eftersom rånen mot barn och ungdomar ökat kraftigt på senare år.

Mot slutet av ett av våra samtal om något helt annat, berättar en annan vän om hur hans tonårsson just flyttat hem igen efter en språkresa. Deras sydsvenska stad har på senare år blivit allt otryggare. Flyget landar en fredag, och i bilen på vägen hem vill min vän prata med sin son om det nya läget. Du vet väl att det är många knivrån nu, du är försiktig? Sonen svarar att han nog vet mer än pappan om det, samt vilka grupper som ligger bakom. Men vad gör du om de kommer och hotar med kniv? Pappa, jag lämnar över allt och drar så snabbt jag kan.

Samma kväll som hemkomsten går han ut för att återse sina kompisar. Även följande kväll går han ut. Hemma innan tolvslaget. På söndagen vid frukostbordet säger han till slut: ”Pappa, lova att du inte ringer polisen, men i fredags blev jag hotad med järnrör. I går med kniv. Av samma gäng.”

Gänget tillhör en släkt som alla gör bäst i att akta sig för i några städer i södra Sverige. En klan. Sonen klarade sig tack vare att en buss kom åkande. ”Du får inte ringa polisen, pappa. Det gör bara saken värre.”

En av sonens vänner erbjuder att ringa in sina kusiner och deras kriminella gäng från en stad längre norrut som alternativ lösning. De pratar om rasism vid middagsbordet några dagar senare, och sonen berättar för första gången hur han blev kallad “svennehora” hela högstadiet. ”Man har aldrig en chans, pappa, för det är aldrig en mot en.” Det var först när han lärde känna en afrikansk kille som det lugnade sig, eftersom kompisen hade släktingar som kunde kallas in.

Hennes barn brukade tycka att hon överdrev. Dit får ni inte gå, där är det farligt. Mamma, lägg av, vi måste kunna röra oss fritt! Sedan sms:et för något år sedan, från tonårssonen. ”Snälla mamma kan du hämta oss, någon skjuter!”. Ett par män öppnade eld mot en pizzeria och träffade två därinne. Hon hittade dem, sin son och hans två vänner. De hade skräckslagna flytt ut i skogen och låg och gömde sig bland buskarna. ”De var rädda att varje bil skulle vara ”mördaren” som var ute och letade efter dem,” berättar hon. De klarade sig, men en utbytesstudent blev skjuten första kvällen i nya landet.

Två män skjutna på pizzeria. En nyhet som bisarrt nog blivit vardagsmat. Vad händer med de som inte träffas av kulorna? Min väns son gick i kristerapi i månader, fick lugnande medicin. Det tog ett par år innan han kom ut ur mörkret igen.

Vi flyttar till allt dyrare bostäder, om vi har råd. En liten bit längre bort från problemen, men det hjälper allt sämre. Vi hämtar med bil. Följer med på allt fler aktiviteter. Säger åt barnen att gå i grupp. Slutar köpa märkeskläder till dem. Visa inte upp era telefoner eller andra värdesaker. Håll ihop. Lämna ifrån dig allt utan protest.

Men det hjälper inte alltid, ibland är de ute efter en känsla av dominans, av att förnedra, snarare än saker. Vad ska man som förälder säga då?

Snacket, det vi måste ta. Men generation villebråd vet ofta mer än föräldrarna. Hur makten är fördelad mellan grupper. Vilka man måste akta sig för. Ens plats i hackordningen. Pappa, man har aldrig en chans. Det är aldrig en mot en.”

https://www.svd.se/ge-ranarna-allt-direkt-kara-barn

37 reaktioner till “I det nya Sverige är det aldrig en mot en – Generation Villebråd tvingas lära sig vilka man ska akta sig för

 1. De ungar som tar stryk i skolan,på gatorna osv förtjänar en riktig omgång stryk även av sina föräldrar.En örfil av far svider mer än något annat.Så är jag uppfostrad och det hände aldrig mer att mina föräldrar behövde känna skam över att deras son fick stryk.Aldrig man knäböjer.Aldrig.

  Gillad av 1 person

   1. Den ungen som springer hem till mor och bölar om att den blivit rånad förtjänar enbart förakt.Det kallas heder och sånt kan många invandrare och några få svenskar.

    Gilla

  1. Att du fortfarande är vid liv förvånar mig. Den som mopsar sig mot ett gäng från MENA-land får snart veta var skåpet ska stå. Du har aldrig blivit utsatt för det förstår jag. Så sluta upp med dina förnumstiga råd. De funkade knappt för 50 år sedan. De funkar definitivt inte nu.

   Gillad av 1 person

 2. Islams våld har nu nått medelklassen, de välbeställda, de som röstar på MP och V.
  Därför kommer man städa undan det värsta inför 2022.

  Jonas Sjöstedts favoritförfattare är förresten Alex Schulman. Den narcissistiskt självupptagna personen. Den farliga personen som älskar öppna gränser. Snart gör han det nog inte.

  Gilla

 3. Men ok,ett konkret råd skulle kunna vara att ta med barnen till en kampsportklubb.Att vara förberedd för våld stärker sjävlförtroendet och gör en angripare osäker.Jag har själv skrämt iväg ett helt gäng enbart genom att visa mig bestämd och med ett visst mått av vansinne i ögon och uppenbarelse.Jag hade aldrig haft en chans ifall de hade haft modet att klippa mig.Tilläggas skall att jag är av ordinär kroppsbyggnad och ingen jätte.

  Gilla

  1. Jag tror inte ett ögonblick på det du skriver. Det måste ha varit några småkillar från dagis du skrämde. Träffar du på några stycken tonåringar från MENA som hotar dig så ligger du pyrt till. De får strax omkull dig och sen sparkar och hoppar de på dig. Finns ingen i närheten så pissar de på dig också. Sen skrattar de rått och säger, han trodde han va nåt gubben.

   Gillad av 1 person

   1. Underskatta inte överraskningsmomentet.Men det är klart att går man in i nåt och är övertygad om att man skall förlora ja då förlorar man.På mest ont demoniserar man dessa individer.Man tjänar deras syften samtidigt som man skrämmer sina barn,precis det som en angripare vill.De är människor av kött och blod och med samma känslor som alla andra människor.De lever på din rädsla,ge dem inte det övertaget.

    Gilla

 4. Islam anfaller alltid i grupp. Du är chanslös. Överallt finns de och skyndar gärna till och hjälper varandra mot de vita. Besegrar, förnedrar, erövrar.

  Gillad av 1 person

 5. Den dag när de bedömer det lämpligt ”anfaller” de S, MP och V. Senast 2022 får vi se början på den stora kampen om den politiska kontrollen över HELA Sverige.

  Gilla

  1. Det blir ingen kamp.Den sk svensken har sedan barnsben fått lära sig att vända andra kinden till,lämna ifrån sig sina värdesaker och strax kan de känna sig bokstavligen utsparkade från det som de trodde var deras land.Den starkes rätt kallas det.Den starke skriver lagarna,den starke kontrollerar vapnen och den starke bestämmer över den svage.Den sk svensken är en svag individ som förtjänar att gå under.Det finns ingen självklar rätt till en telefon,ett land eller ens till ett liv.Vi har en situation där ett normalt samhället nästan slutat att fungera och det enda som kan skydda oss är att vi bemöter våld med våld.Fan ta alla djävla politiker som har skapat denna situation Fan ta Annie Lööf.Hon står ut som den värsta landsförrädaren i mannaminne.

   Gilla

   1. Medhålles….politrukerna har via skola, dagis & regelrätta lögner od implementerat vänstertänk i decennier, som jag upplever det.
    Jag var där, så lite koll har jag enligt-learning by doing-devisen.
    Att det kommer att bli våldsamt, Jenny!?kan inte bli nåt det redan är, va??
    Bara värre.
    Den som läst det minsta i Koranen fattar vad som gäller…
    De ljuger kontinuerligt för oss… de otrogna hundarna.
    Juden är likadan(Talmud).
    Inte!?
    Kolla upp:Kol nidre & vad det innebär…
    Funder sedan på vad Palme, Bildt, Flam, Schulman Åsbrink, Wolodarski,Sarnecki, Grandin mfl(ett helt j. vla koppel) har gemensamt…
    Det här landet har lämnat ifrån sig sitt självbestämmande för eoner sen & då blir det så här.

    Jag upplever islam & judendom, som varandras spegelbild.
    Det är mer som förenar än skiljer & bara kristna vänder andra kinden till…
    Smart??

    Gilla

  1. Inte Jennys fel att det ser ut som det gör…. inte mer än mitt/ditt/vårat…

   $kolan kunde vara/varit mer…. informativ… Pedagogiskt nog?
   Hahaha!!

   Ha en bra helg, alla!

   Gillad av 1 person

 6. Lura på detta…
  Vad jag vet har INGEN fredsförklaring tecknats efter WW II….
  Common knowledge??
  $kola…
  Haha!
  Tyskland & Italien är mao ockuperade…. som vi.

  U ppl

  Gilla

 7. $kolan var fantastisk, va??
  Ni måste defeniera frihet..
  Er frihet.. ni måste bestämma… ALLA.
  kanske det går att FIXA??
  $ocialdemokrati???
  Hahaha!!

  Gilla

 8. Har ni noterat att FN öppnar kontor i Lund? De ”sätter upp ett av sina globala innovationscentras (Global Innovation Centre) med finansiering från statliga Vinnova, dvs dina skattekronor. Centret blir det andra i världen och är ”en del i FN:s strategi för att uppnå de globala utvecklingsmålen i agenda 2030”.

  Är det någon som fortfarande tvivlar på FN:s roll och makt och påverkan på just Sverige? Är det någon som fortfarande tvivlar på att just Sverige blev utvalt som lämpligt land att genomföra agenda 2030 på för att visa upp för världen?
  Som lydiga hundar (inget ont om hundar) har de flesta av våra politiker gjort vad deras husse FN, Soros och globalisterna sagt åt dem att göra. Åt helvete med svenskarna, de knogar på och lyder. Så sade politikerna till husse FN och andra när de blev tillsagda vad de skulle göra med Sverige.

  Om och när Löfven vill dra sig tillbaka så har han en fin reträttpost där. Säkert många andra som vill bli belönade också.

  Gillad av 1 person

 9. Hej.

  Apropå det där med att råna och bli rånad…

  För det första finns det inget som heter tjyvaheder, det är och har alltid varit en romantisk myt och saga, inget annat.

  För det andra spelar det ingen roll om du är Bruce Lee eller Bas Rutten om du möter ett halvdussin eller fler, och är du inte tränad i närstrid – glöm kampsport, där tränar man just sport, inte strid som är en annan femma – så räcker tre fjortonåringar bra mot en vuxen karl. En eller två grå rakt på dig, nära, skriker, puttar, gapar och viftar med händerna medan en eller två andra sparkar dig i bakhuvudet, ryggen, knävecken et cetera. Tre eller fyra som låter slag och sparkar hagla – tack & gonatt.

  För det tredje finns det i verkligheten inga extraliv och man blir aldrig mer 100% efter en grov misshandel eller knivskärning, för at inte tala om skottskador. Det kan jag vittna om som blivit knivad tre gånger under livet. En gång i ett öga – har 10% synförmåga kvar där. (Och knivar, vässade skruvmejslar, armeringsjärn eller varför inte ett tigersågsblad med tejphandtag är inte direkt tvättade i autoklav…)

  För det fjärde: om du kan ta dig levande därifrån har du vunnit. Vad du och ev. andra gör sen, i framtiden, ang. rånare är en annan sak och kan vara straffbart att diskutera. Är du beredd att leva med vad du medvetet, kallt och kalkylerat gjort mot någon som tidigare skadat dig? En människa med normalt psyke (vilket givetvis är delvis kulturkontextuellt betingat) måste vara påverkad psykologiskt, kemiskt eller i affekttillstånd för att utöva grovt våld mot någon.

  För det femte, för att komma tillbaka till närstrid. Har du tränat på att ta stryk? Din kropp och ditt psyke, alldeles oavsett situationen i sig, har vissa inbyggda responser på smärta. Flykt/försvar känner alla till men att flyktimpulsen är den dominanta vill vi inte låtsas om: den får dig automatiskt på defensiven om du inte har tränat ett par hundra timmar minimum så att din respons har blivit en reflex. Du har när det gäller inte tid att fundera ut vilken häftig shaolin-kata eller wushu-manöver du ska använda.

  För det sjätte: det finns inga regler. Allt är ett mål; allt är ett vapen. Avföring under naglarna och klösa i ögonen? Kör hårt. Vattenpistol med ammoniak? You go, girl.

  Och viktigast, för det sjunde: som svensk vet du att ingen kommer och täcker ryggen på dig. Det första en svensk tänker om hon ser en svensk i konflikt med folk från icke-skidåkande länder är att svensken är rasist. En arab som ser en svensk gräla med en annan arab backar automatisk sin frände.

  När det är på riktigt gäller bara överleva, seger förlåter allt och att den svage får tåla den starkes vilja. Machofantasier om att man med fast blick och barsk stämma kan tukta uppstudsiga oroselement är så verklighetsfrämmande att det närmar sig vanföreställningar.

  Med det sagt, brottslighet av det våldsamma slaget är väldigt lätt att lösa. Samma metod som när man rensar ogräs.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 1 person

  1. Du har aldrig varit i Marrocko du inte och tvingats att sparka dig loss och det sista du hör är en som kvider av smärta efter en lyckad spark mellan benen.

   Gilla

  2. Mmm,du har en poäng där och många säger att de är beredda att dö för sitt land men hur många är innerst inne beredda att döda för sitt land? I vårt fredsskadade land är det nog få etniskt svenskar som är beredda till det sistnämnda.Annat kanske med de människor som har tvingats att fly sitt land.Halvhjärtat motstånd duger sällan.

   Gilla

 10. Vilket skitsnack att detta är något nytt. Förmodligen skrivet av någon alldeles för ung för att komma ihåg våldet och kaoset under krisens 70- och tidiga 80-tal i Sverige.

  På 70-talet var det inte ovanligt att man blev knivrånad på cykel eller leksaker som barn i Göteborgs förorter.

  Då var det finska kids ända ner i lågstadieåldern som stod för knivvåld och hot.

  Generation villebråd är vi födda på 70-talet. Sveriges fuxking statsminister mördades när vi gick i skolan. Top that, 00-talister!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s