Dags för en rond till – klimathysterin gör comeback

Det verkar som om 11 miljarder till klimatet i nästa års budget inte var nog eftersom klimathysterin åter är i fokus i svensk media. Greta Thunberg som hamnat i skymundan under coronapandemin har återigen varit i rampljuset för att kunna marknadsföra sina Fridays for future-demonstrationer som börjar igen i morgon och både Aftonbladet respektive Expressen har i dag debattartiklar som handlar om klimatet där man pekar på vikten att vi måste agera nu. Dessa dårar ger sig uppenbarligen inte förrän vi utlyser klimatnödläge och stänger ned hela landet.

Samtidigt fortsätter miljöförstöringen för fullt i andra delar av världen med skogsskövling, giftutsläpp samt dumpning av sopor och plast i floder och hav utan att det uppmärksammas på något särskilt sätt av de hippa klimataktivisterna.

Varför ser vi inte Thunberg med vänner bilda en mänsklig kedja för att stoppa skövlingen av regnskog, varför hjälper de inte till att rensa plast ur haven och varför ser vi inte Extinction Rebellion stänga av trafiken genom manifestationer i de länder där man dumpar sopor i vattendrag med krav på att denna nedsmutsning av vattendragen upphör?

Nej, av någon anledning åker dessa klimataktivister aldrig till den riktiga brännpunkten och kräver att andra samhällen gör något utan fokus är på oss i Europa – särskilt Sverige som utan förbehåll pumpar in miljard efter miljard i något som inte går att påverka i den utsträckning som man påstår. Dessutom förstår vem som helst att det inte har någon positiv inverkan på planeten om enbart en liten klick drar sitt strå till stacken.

De två kassakorna migration och klimat backas ständigt upp av massmedia eftersom det genererar klirr i kassan att profitera på människors känslor, men
hur länge till kommer folk gå på de här snyfthistorierna respektive hoten om jordens undergång? I grund och botten handlar det trots allt bara om stora mängder pengar som byter fickor!

#followthemoney

#vibetalar

Bildkälla: SVT Nyheter, Aftonbladet, Expressen

14 reaktioner till “Dags för en rond till – klimathysterin gör comeback

 1. Sant Jenny! De verkliga miljöproblemen åtgärdas inte, därför att det kan inte oligarkerna tjäna på.

  Sancta Greta väcker löje utomlands:

  Gilla

 2. Väl skrivet av Jenny. Jag återkommer till detta med miljarderna som sägs gagna miljön men som kastas till villiga mottagare på annat håll.

  Kort bara om något svårgenomträngligt och snårigt, men betydelsefullt för vår rätt att yttra oss på ett förutsägbart och rättssäkert sätt i Sverige. Vi är ju en demokrati sägs det, vi får ju rösta på olika partier.

  Rättegången mot Aron Flam börjar idag, polis beslagtog ju hans bok i somras. Beslagtagandet motiverades med att han inte ansågs ha rätt att använda bilden som under kriget ”stod för” Sveriges och svenskens hållning, ”En svensk tiger”. Den skulle signalera både kraft och att vi höll tyst om Sveriges försvar och andra viktiga saker.

  Det är tråkigt och komplicerat, det handlar om ett direktiv från EU som ska implementeras osv osv. Sverige har kort och gott sämre skydd för att göra parodier och driva med vår regim och annat än vad andra länder har. Idag finns möjligheten att antingen tysta Flam och likt andra diktaturer ytterligare tysta kritik mot regimen – eller införa liknande regler som i andra länder, dvs att det ska bli högre i tak även i Sverige för yttrandefriheten.

  Vi får se hur det hela slutar. Dock kan konstateras ett regeringskansliet tiger och regimen har fått svenska folket att tiga. Vi är inga tigrar precis.

  Tänk om vi inte hade nätet? Det är nätet man vill ta kontrollen över också via det som beskrivs ovan.

  Gillad av 1 person

 3. Budgetområde Klimat måste omfördelas till Budgetområde Rättsväsende, som bara får en ynka miljard i tillskott 2021. Det räcker till lönerna till några nya poliser, men inte till nya åklagare, domare och fängelser. Alltså kommer kriminaliteten att fortsätta på dagens nivå in i 2021-22 också.

  Gilla

 4. Det har fortfarande varit väldigt tyst om Gustav Skarsgårds medverkan i Greenpeace expedition till Antarktis i januari om hur ”klimatförändringen” påverkat det enorma området. Endast en ynklig artikel i DN har nått mig och den innehöll om att det var vackert och om hans tidigare psyke. Ingen larmrapport om klimatet har sunt ännu efter 8 månader.

  Skickat från min iPhone

  Gilla

 5. MP hittade en smart fråga när man tog ett namn som anspelade på kärlek till naturen och miljön. Inget annat parti hade på allvar brytt sig om såna grejer.

  Såvitt jag kan bedöma är Artdatabanken utomordentligt viktig för naturen, miljön och Sverige. De ger kunskap och underlag för beslut som används dagligen av alla länsstyrelser, Naturvårdsverket, Skogsstyrelsen, kommuner och andra myndigheter och aktörer. De över 68 miljoner artfynd, som finns i Artportalen, utgör ett ovärderligt underlag för naturvård och samhällsplanering.

  Visst borde det ligga en miljöpartist varmt om hjärtat att stödja sådant? Vad hände då 2019 i budgeten för Artdatabankens del……jo

  ”ArtDatabanken tvingas till stora nedskärningar på grund av de minskade anslagen till Naturvårdsverket i riksdagens höstbudget. Budet från SLU:s rektor, som haft överläggningar med myndigheter och den nu sittande regeringen, är att neddragningen ska ses som permanent. Konsekvenserna blir sämre kunskapsunderlag och därmed sämre beslut för naturvård och samhällsplanering”.

  Så Muslimpartiet MINSKADE tilldelningen av pengar till något så viktigt. Ett så kallat miljöparti.
  Jämför med budgeten nu, inga fler pengar till rättsväsendet m fl.

  Gilla

 6. Regeringen vill under nästa år inrätta ett särskilt institut för mänskliga rättigheter.
  Det framgår av budgetpropositionen. ”Regeringen hoppas på en bred parlamentarisk uppslutning”.

  Enligt förslaget ska det nya institutet ha ”till uppgift att främja säkerställandet av de mänskliga rättigheterna, och utifrån författningsreglerade uppgifter undersöka och rapportera om hur de mänskliga rättigheterna respekteras och genomförs i Sverige”.

  I budgeten satsas 25 miljoner kronor under 2021. För åren därefter räknar regeringen med att 50 miljoner kronor årligen ska avsättas till institutet, som föreslås inrättas under 2021.

  Ny generaldirektör förstås och flotta lokaler i Stockholm. Syftet med det nya institutet är att nu rättsligt än mer kunna komma åt sådana som oss. Sådana som vågar yttra sig på ett sätt som regimen inte tolererar.

  Gillad av 1 person

 7. Miljöpartiet är ett genuint borgerligt parti vars väljare inte finns på landsbygden utan i städerna. I Stockholm finns den ledande miljöpartisten, den obehagliga Helldén. Han är förresten mer än genuint borgerlig i alla sina åsikter. Om man inte är medveten om att MP:s väljare är borgerliga, högutbildade, har bra jobb, bra bostäder så blir det obegripligt hur partiet på riksplanet valt att föra in muslimer i stället för att arbeta med genuina miljöfrågor. MP vill ha öppna gränser. Det vill också hela centerpartiet, halva liberalerna och delar av M och KD. Socialdemokraterna vet vi varför de förde in muslimer, för att få människor som röstade på dem när ”arbetarna” inte längre ville. Att S sedan gruvligt underskattade vad islam vill och kan är en annan sak.

  Hur kan då ett borgerligt parti som MP samarbeta med S, beställ ubåtar, köpa vapen från USA, genomföra stora industriprojekt osv? Det är inte så märkligt, de är som sagt borgerliga. Det som är obegripligt är hur en liten extremistisk klick i MP väljer att spela bort partiets möjligheter att bli riktigt stora genom att importera muslimer i stället för ta chansen och prioritera miljön och kunna bli ett riktigt stort parti.
  Man skulle kunna se det som att MP är så långt till höger att de gått varvet runt och blivit ultravänster eller så.

  Blir MP utraderat efter valet 2022? Risken är tyvärr stor att så inte sker. Med det nya språkröret (de verkar vara narcissistiskt oseriösa allihop) kommer kanske en ny inriktning bort från import av muslimer och med fokus på miljön. Om de är smarta släpper de migrationsfrågan helt. Då kan de slå sig samman med M, KD, L och C och bilda det nya borgerliga blocket. Kvar blir då S, SD och V som får svårt att ro tillsammans.

  I Sverige och över större delen av västvärlden är människor djupt engagerade i miljöfrågorna. Nästan alla borgmästare, styresmän osv har tagit till sig miljöfrågorna och i den politiska profilen lagt till just dessa. Sannolikt kommer detta engagemang hos människor över hela Sverige att ganska starkt påverka hur man röstar 2022. När vår regim nu försöker städa undan allt trist kring migration och Corona så blir fältet mer öppet för miljöfrågor 2022 och utgången av valet en rysare.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s