Nu sitter Sverige återigen med Svarte Petter

Den europeiska centralbanken (ECB) uppmuntrar nu EU att överväga att göra den nya coronaåterhämtningsfonden på 750 miljarder euro permanent när de åter startar upp samtalen om sina budgetregler. Deras nypublicerade siffror visar att Kroatien, Bulgarien och Grekland skulle bli fondens största nettomottagare. ECB kallar fonden ”en viktig milstolpe i den europeiska ekonomiska politiska integrationen”.

Andra länder som har fördel är Portugal, Spanien och Bulgarien. Enligt ECB säkerställer systemet ett starkare makroekonomiskt stöd för mer utsatta länder – läs vi betalar för att andra länder har en kass ekonomi. 🙄

Ekonomer oroar sig över den långsiktiga ekonomiska hållbarheten i vissa sydeuropeiska länder som förväntas öka sina budgetunderskott kraftigt för att finansiera sina insatser mot coronaviruspandemin. Greklands skuld förväntas öka över 200% av BNP, medan Italien förväntas överstiga 160% och Spanien går mot 130%.

Bland de största förlorarna på detta spektakel hittar vi Österrike, Danmark, Nederländerna och Sverige.🥳

Attans att Maggan precis lånat 100 miljarder för att finansiera den fantastiska budgeten som regeringen och dess knähundspartier presenterade igår – hur sjutton gör vi nu med höjd EU-avgift, den svindyra EU-fonden och migrationspakten? Vi lånar lite till så klart! 👌

Nollränta i tre år kommer för övrigt att bli ännu en spik i kistan för Sverige och innebär att
svenskarna återigen ska låna för att rädda den svenska ekonomin. 👍🔝

#swexit

#vilånarpåsålängeskutankangå

https://www.ft.com/content/5bc6dd62-51e3-414c-b815-5f964cb616db

8 reaktioner till “Nu sitter Sverige återigen med Svarte Petter

 1. Javisst sitter svenskarna med Svarte Petter (usch då, vi menar förstås Vite Petter) vad gäller EU:s återhämtningsfond!!! Det är pga detta som åklagarmyndigheten i Sverige inte kunde få begärda 30 miljoner för att åtala klan-kriminella. (viss ironi)

  Svenskarna både sitter och kommer sitta med Svarte Petter vad gäller mor Ylvas förslag till ny migrationspolitik för EU. Det för oss viktigaste och svartaste är att flödet av ännu fler utlänningar till Sverige speciellt kommer att öka. Flödet till de länder som tagit emot få kommer att sina än mer eller upphöra. Det beror på konstruktionen i förslaget att de som har anknytning till ett land i princip ska släppas in. Så, om ett land likt Sverige har massor med Svarte Pettrar så finns det naturligtvis ännu mer massor i arabländerna och Afrika som har anknytning till denna stora massa vi nu har i Sverige. De kommer säkert inte behöva segla över Medelhavet utan troligen flygas in då allt blir legaliserat så att säga. ”Welcome” säger regeringen och möter säkert upp på Arlanda med nyckel till nya bostaden.

  Återigen, tänk tanken att det i stället för 10 000 unga män från Afghanistan hade kommit 10 000 unga kvinnor! De hade verkligen haft motivation att integrera sig, kasta slöjan och klanens och männens strama grepp över deras liv. De hade kunnat bidra, säkert hade många velat hitta schyssta svenska unga män att gifta sig med. Det hade blivit riktig integration. Men naturligtvis hade de kallats hem och gränspolisen hade med våld tvingat ombord dem på plan. Ingen gråtande Elin Ersson hade försökt stoppa det planet.

  Så, svensken kommer inte bli skuldfri på många generationer nu. Landet är pantsatt och de som äger Sverige bor inte här.

  Dags för kaffe.

  Gillad av 1 person

 2. Vi lånar pengar och har gått hundra tusentals miljader back pga
  Massinvandringen. för andra länder inte ville ta emot dem.
  Ändå ska vi betala mest till EU.

  EU politikerna är ett gäng odemokratiska hycklare som göder sig själva.
  Sverige skulle få pengar för vi tog emot massa flyktingar, sa Stefan Löfven
  Men var tog pengarna vägen?

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s