Trams att stänga skolor och bygga nya för att minska skolsegregationen – det går inte att trolla bort konsekvenserna av oansvarig migrationspolitik

Enligt en enkät från Sveriges Radio som ansvariga chefer för grundskolan i 234 av landets 290 kommuner besvarat, uppger 62 kommuner att de antingen har stängt en skola eller byggt byggt en ny i syfte att få till en mer blandad elevsammansättning i kommunens skolor.

I Linköping beslutade exempelvis politikerna i somras att stänga högstadiet på Skäggetorpsskolan och istället fördela eleverna på andra skolor i kommunen för att eleverna ska nå bättre resultat tillsammans med modersmålstalande svenskar.

I Borås har man stängt den segregerade skolan Norrbyskolan, som stängdes 2011, men sedan dess har skolsegregationen i Borås istället ökat kraftigt. Enligt grundskolechef Pär Arvidsson Fäldt beror det på det fria skolvalet och att många nyanlända kommit de senaste åren, vilket gjort det svårt att få mer blandade skolor.

Även Trollhättan misslyckades med sin målsättning när skolan Kronan invigdes 2009 med förhoppningen att den skulle locka till sig elever från hela kommunen, men istället har den blivit Trollhättans mest segregerade skola och nu finns ett förslag om att stänga skolans hög- och mellanstadium.

Det finns dock några undantag och i det mångkulturella Malmö har den centralt belägna högstadieskolan Mellersta förstadsskolan, som öppnade förra året, lyckats med att locka elever från olika delar av kommunen.

I dagsläget finns det dock skolor i två av tre svenska kommuner där elevsammansättningen skiljer sig tydligt från genomsnittet i kommunen, sett till utländsk bakgrund eller föräldrarnas utbildningsnivå – det vill säga skolsegregeringen är ett faktum trots kostsamma åtgärder.

Så varför fortsätter man med detta trams att stänga och bygga nytt? Det kostar onödiga pengar som behövs till annat och man borde inse att det inte går att varken bygga eller trolla bort de gigantiska segregationsproblemen som vi skaffat oss genom decennier av oansvarig migrationspolitik!

Så har våra styrande lärt sig sin läxa nu? Förstår de att det är fullt i Sverige och att vi inte kan ta in fler människor? Inser de att deras politiska ambitioner samt jakt efter godhetspoäng kommer att förstöra livet för hundratusentals barn och ungdomar? Dels de svenska barnen som inte kommer att få en fullgod utbildning på grund av för stora klasser, för få behöriga lärare samt brist på auktoritet i klassrummen och dels de nyanländas barn som inte kan språket ordentligt, har svårt att hänga med samt där många troligen kommer att falla in på den brottsliga banan som blir ytterligare en belastning för samhället.

Nej då, istället ska vi fortsätta med dessa galenskaper – ta in fler och fler migranter trots fakta på hand samt köra landet i botten i den humanitära stormaktens namn så att våra barn får ta smällen! Det värsta är dock att de ansvariga politikerna som skapat det nya Sverige kommer undan utan vare sig straff eller skampåle och istället belönas de med välbetalda positioner, medan vi vanliga dödliga får ta konsekvenserna. Fy för den lede!

#detnyasverige

#vigillarintefegapolitiker

#vibetalar

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7558599

14 reaktioner till “Trams att stänga skolor och bygga nya för att minska skolsegregationen – det går inte att trolla bort konsekvenserna av oansvarig migrationspolitik

 1. Ja, lysande idé, det kommer fungera jättebra!
  Varför inte ta steget fullt ut?
  Stäng alla områden i Sverige som gör människor så utsatta! Riv de våldsframkallande husen. Fördela de stackars utsatta på de samhällen och stadsdelar i Sverige där det inte finns så många utsatta ännu.

  Då kommer alla dessa plågade människor kunna andas ut, lära sig svenska och vilja arbeta och kvinnorna sluta bära trista kläder.
  Så skapar vår fina regering riktig rättvisa än en gång!
  Tom rara Bah Khunke kommer stråla av jämställd glädje.

  Gillad av 1 person

  1. Tänkte sätta in en bild på de somaliska jobb -demonstranterna och Magdalena Andersson när hon säger jobben jobben jobben…

   Gilla

 2. Greta har fått en s k Liednersk knäpp verkar det som. Hon säger i Expressen idag att ”något är väldigt fel i vårt samhälle idag”. Välkommen tillbaka till Sverige förresten.

  Tänk om det kommit 10 000 unga kvinnor från Afghanistan i stället för män? Som sagt ”vi vill hitta en trevlig svensk ung man att ha sex med och gifta oss med”? Men hade de fått stanna?

  Tyskland har Afrikansk svinpest. Svenska bönder är rädda att den ska komma hit. Tänk, jag trodde vi hade Afrikansk svinpest här sedan många år.

  Endast kvinnor vill bli språkrör i Miljöfascistiska partiet. Finns det inga män i partiet eller vågar de inte? Eller, har de bättre omdöme?

  Gillad av 1 person

  1. MP ska ha två språkrör enligt deras regler. En ska vara man, en kvinna. Varför de inte vill ha två hen kan man fråga sig men så är det. Så självklart, bara kvinnor anmäler sig.

   Gilla

 3. Byggnader har blivit en omskrivning för sådant man upplever som problem i samhället.Tex Magnus Ranstorp nämner ”ett svenskt hus” som huserar sverigevänliga människor och han pekar ut det som ett särskilt farligt hus.Likaså benämner han moskeer som särskilt farliga.Är det teglet som utsöndrar radon eller hur menar de som pekar ut byggnader som roten till nästan alla samhällsproblem?

  Gilla

  1. Alla människor är goda och vill väl av sig själva enligt socialdemokraterna. Så vist har naturen inrättat det i den socialdemokratiska idévärlden. Vissa har oturen att hamna i fel hus eller inte få tillräckligt med kläder, pengar eller bidrag. Andra åter blir så svårt diskriminerade att de blir ledsna och begår kriminella handlingar.
   Kanske bör man ”rotera” i boendet i hela Sverige så alla får bo en tid i goda hus och en tid i onda hus??

   Gilla

   1. Antar att du är ironisk. Eller sarkastisk.

    Man blir det av den landsförrädiska politiken mot bra medborgare.

    Gilla

 4. Ja, de flesta av mina inlägg ovan är ironiska och sarkastiska.
  Detta med skolorna är ju rent ut sagt åt helvete.
  Dessutom finns det väl i princip inga välfungerande klasser längre att placera dessa utländska barn i förutom en del privata skolor. På ett ungefär.
  Måste ta till rejäl ironi och sarkasm för att stå ut.

  Budgeten t ex, åklagarmyndigheten begärde 30 miljoner extra för att specifikt kunna driva mål mot grovt kriminella. Sådana pengar fanns inte. Däremot fanns 100 miljoner extra till SVT.

  Gillad av 1 person

 5. Kanske skriver jag FÖR ironiskt ibland och blir missförstådd….

  En sammanfattning av budgeten ser för min del ut som följer: S rekordlånar utomlands och skuldsätter svenskarna för decennier. Man bygger ut bidragspolitiken vilket ger försvagade offentliga finanser. Detta att man ska arbeta och bidra försvinner likt ett politikerlöfte i fjärran. Pseudojobb med statsbidrag ordnas där klienten (eller vad tusan de ska kallas) infinner sig 7 tim/vecka och vips registreras personen som förvärvsarbetande.

  Politik är att vilja sa Palme vilket ledde helt fel då. Idag handlar politik om att prioritera. Vi ser vad denna regering med stödpartier prioriterar. Polisväsendet värderas 50 % lägre än hjälpen till länder världen runt. Försvarets berättigade krav på mer pengar har krympt i den politiska tvättmaskinen så att i stället för en kanon fick försvaret en ärtbössa. Försvaret får dock mer pengar, de bekostas med höjda skatter på tobak och starkvaror. Så om svenskarna slutar röka och supa faller vårt stolta försvar. Försvarets behov värderas mindre än behovet av demokratiutveckling i Colombia och andra länder i hela världen.

  Så där kan man hålla på och analysera, till slut återstår bara sarkasm och ironi som mental utväg.

  Gilla

  1. Ja man får behärska sig lite så att ironin och parodin inte blir fel och att man blir missförstådd.Jag har själv problem med det ibland och även ifall jag slår mig på knäna och skrattar hejdlöst åt mig själv så är det inte säkert att andra förstår det.Det är ju också så att dagens samhällssituation är en parodi fast på riktigt.

   Gilla

 6. Man bygger nya skolor för att flyktingarna lyckas förstöra allt på tre år.

  För tre år sedan byggdes det en ny skola i mitt område.
  Nu säger städerskorna att det är totalt förstört med avföring, vattenskador eftersom de
  Sätter stopp i toaletterna.rinner ner till matsalen.
  Det var en förskola skola med bara flyktingar som jobbad och flykting barn.
  Svenska barn vill inte gå med dem.
  Ny skola kommer att kosta stan över 100 miljoner
  Lägger man till att det byggs nya skolor och förskolor hela tiden så inser man att det
  Inte finns några pengar till något annat än till flyktingar.

  Flyktingar borde inte få skaffa barn förrän de jobbat och betalat skatt i 5 år.
  För nu kan inte unga svenskar skaffa familj eftersom de inte får bostad.

  Min dotter och sambo bor tio år i en etta. Fast de jobbar. För varje gång de
  Kommer fram i kön så står det att flyktingar får lägenheten.

  Så kan man kräva att Svenskar väntar med barn så varför ska oansvariga flyktingar få förtur
  För de skaffar barn och tvingar andra att försörja dem.

  Kunde acceptera flyktingarnas förtur några år men när man inser att man jobbat och betalat i
  40 år för andra och samtidigts som man själv och ens barn utesluts .
  Så får man nog. Vi har bara ett liv och tänker inte offra det för illigala lycko sökare.
  Det är dags att vi får valuta för bra pengar

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s