Åklagarmyndigheten kan tvingas säga upp personal när regeringen nedprioriterar rättsväsendet

Efter miljardregnet i gårdagens budget har regeringen, Centerpartiet och Liberalerna fått hård kritik för att rättsväsendet inte fick tillräckligt med pengar trots att Sverige befinner sig i ett anarkiliknande tillstånd där det mesta tyder på att vi gett bort kontrollen till kriminella klaner. Många har frågat sig hur regeringen prioriterar och på en rak fråga från Moderaternas ekonomiskpolitiska talesperson Elisabeth Svantesson var finansminister Magdalena Andersson svarslös, vilket säger en del.

Åklagarmyndigheten, som hade begärt ytterligare 50 miljoner kronor fick till exempel inte några extra pengar överhuvudtaget i nästa års budget, vilket fått Riksåklagaren Petra Lundh att reagera.
-”Som Riksåklagare får jag förhålla mig till det här, men det är klart att läget blir bekymmersamt. Vi kommer att klara nästa år, men det beror bara på coronasituationen och att vi har fått ställa in all vår utbildningsverksamhet som är rätt omfattande.”

Lundh konstaterar att om man inte får något ekonomiskt tillskott under 2022/2023 så kommer man att behöva minska bemanningen för att få budgeten i balans och det handlar i sådant fall om ett hundratal åklagare som måste sägas upp trots att myndigheten egentligen behöver nyanställa. Dessutom har åklagarna redan flaggat för att de har alldeles för hög arbetsbelastning i en nyligen genomförd medarbetarundersökning.

Men vi måste förstå våra klåpare till politiker som så gärna vill tjäna nya godhetspoäng hela tiden – klimatet och biståndet är viktigare än att få ordning och reda i landet, så är det bara! 👍

#onlyinsweden

#vibetalar

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7560382

7 reaktioner till “Åklagarmyndigheten kan tvingas säga upp personal när regeringen nedprioriterar rättsväsendet

 1. Migrationen har tömt alla konton . Och politikerna har reda plundrat allt och alla.
  Så nu är det ovanligt tyst i media.
  Hade det varit migrationsverket som hade slut på pengarna så hade mp och
  Deras allierade skrivit sig blåa om rasism och utsatthet.
  Men nu när alla kriminella och illigala flyktingar går fria så mår mp ,c,L bra.
  Fy för vidriga människor som inbillar sig vara goda.

  Gillad av 1 person

 2. Hela rättsväsendet håller på att politiseras och nu senast är det en polisaspirant som uttryck sig direkt hotfullt mot sverigedemokratiska väljare.Det hade fan aldrig gått hem i ett land med starkt styre men det går alldeles obehindrat i Sverige med en splittead och svag regering.Bra ifall åtm L och Mp åker ut så att det kan bli stabila regeringar oavsett färg.Han har det inte lätt den där Löfven men han får skylla sig själv som valt att bilda regering med landsförrädarna i Mp och med landsförrädsrna i C som stödparti.L har jag ingen klar bild av och jag tror att Sabuni i grunden är en vettig människa.

  Gilla

 3. Det är som i en diktatur, medborgare som yttrar sig på fel sätt tystas. Regeringskontrollerade SR och SVT censurerar verklighetsbeskrivningar och pumpar ut uppsminkade lögner. Dagligen.
  Den som säger som det är drivs iväg från jobbet och svartmålas och hatas i statens trollfabrik.
  Överallt i myndighets-Sverige finns vänsterfascister som utnyttjar sin anställning till att hata svenskar och förstöra Sverige. De vill slå sönder landet och byta ut befolkningen. Ut med svenskarna (nåja, de själva är ju kvar – än så länge) och in med islam och muslimer.
  Vore kul med en muslimsk motdemonstration mot Pride. Samma dag, efter varandra. Islam hatar bögar. Jonas Gardells bror Mattias Gardell älskar muslimer och ger dem pengar och tjänster.

  Gilla

 4. Det är en jävelusisk plan: Att låna upp 105.000.000.000 kr och pantsätta våra barn och barnbarn! 104 miljarder går åt till blaha. En miljard till Budgetområde Rättsväsende. Det kommer att räcka till att betala några polislöner till, men INTE till fler åklagare, domare och fängelser. Så kära svenska folk, år 2021 kommer vi att se än mer av skräck och kriminalitet, och valet 2022 närmar sig. Vilket politiskt parti har fattat galoppen i tid?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s