Rasistisk bänk kan tas bort från botanisk trädgård i Oslo på grund av kopplingar till Linné

År 2014 uppfördes en bänk i Botaniska trädgården i Oslo – en harmlös handling kan tyckas, men nu har distriktskommittén i Gamla Oslo upptäckt ett problem eftersom bänken kan förknippas med rasism då den dedikerats till den kända svenska botanikern och vetenskapsmannen Carl von Linné, som är känd för att ha delat in alla livsformer på jorden i grupper och av vissa ses han som far till den moderna rasismen.

Tidigare i år var Linné på tapeten även i Sverige och antirasister krävde att statyer skulle tas ned. Nu har det alltså blossat upp en debatt i Norge och distriktskommittén i Gamla Oslo föreslår nu tillsammans med SV och Rødt att det skickas en uppmaning till Naturhistorisk museum om att avlägsna bänken från trädgården.

En minoritet av representanter från Høyre, Venstre, Arbeiderpartiet och Fremskrittspartiet röstade mot förslaget. Nu är det således upp till Universitetet i Oslo att ta saken vidare.

Jösses – en rasistisk bänk! 🤦‍♀️Med tanke på vilka det är som drivit fram förslaget så behövs inga ytterligare kommentarer, men man får hoppas att sunt förnuft går före politisk aktivism i Oslo!

https://www.aftenposten.no/osloby/i/Ln0my1/mener-denne-benken-kan-knyttes-til-rasisme-bydel-vil-ha-den-fjernet

Bildkälla: Universitas

4 reaktioner till “Rasistisk bänk kan tas bort från botanisk trädgård i Oslo på grund av kopplingar till Linné

 1. Rasism och antirasism. Nu är tom bänkar rasistiska.

  Det fanns ett rasbiologiskt institut i Uppsala en gång i världen. På den tiden rådde uppfattningen att människosläktet verkligen bestod av olika raser och kulturer. Man undersökte på naturvetenskapligt nyfiket sätt det hela. Herman Lundborg var första chefen och har i vår tid blivit en symbol för allt ont i alla samtal om raser.

  I Uppsala finns professor Mattias Gardell som nu verkar vid ett liknande ”institut”. Gardell bedriver nu arbete kring teorin att rasismen i Sverige är det som får Sverige att falla sönder. Han ser som sin mission att befolka Sverige med offren för den svenska rasismen, muslimerna och islam.

  Vår justitieminister Johansson har släppt in utlänningarna och islam. Gardell har därefter hjälpt både muslimerna och islam att få riktigt fotfäste i den svenska myllan. Han har hjälpt islamister in på en mängd olika positioner i det svenska samhället. Han har skaffat fram pengar till muslimska organisationer och stiftelser där militanta muslimer styr. Pengar kommer från regeringen i aldrig sinande ström, Folkbildningsrådet t ex. Med den vetskapen är det lättare att förstå hur M Gardells bror Jonas Gardell genom hotfulla artiklar i dagspressen kunde få Amanda Lind ner på knä. Nån vecka efter artiklarna meddelade en spak kulturminister att nöjesbranschen (J Gardell ömmade för några män speciellt) skulle få ytterligare ettusenfemhundramiljoner kronor, 1,5 miljarder!!! Direktaccess in i regeringens kassavalv.

  Säkert kysser islamisterna Gardell på handen när de ses. Han är ju deras patriark, nästan klanledare.

  Mattias Gardell är dagens motsvarighet till dåtidens H Lundborg.

  Mattias Gardell är jämte Morgan Johansson några av Sveriges absolut farligaste personer. Både M Johansson och M Gardell är rasister, de har bibliskt starka fördomar om det svenska folket.

  Gillad av 2 personer

 2. Titta på personen i helsvart tält som står bredvid bänken. Denna varelse som bekänner sig till våldsideologin islam, som med full avsikt och målmedvetet förtrycker, mördar, diskriminerar, skymfar, fysikst och psykiskt misshandlar flickor och kvinnor världen över, har mage att prata om rasism… j-a idiot.

  Varelsen som står på andra sidan om bänken, också en person som frivilligt flyttat till ett modernt västerländskt samhälle, är en lika stor jubeli-t.

  Vad är skillnaden mellan islam och nazism? Båda fruktansvärda våldsideologier med terror och förtryck som maktmedel.

  Om det är så obehagligt att leva i demokratin Norge flytta till Iran och njut av den islamska regimens korantrogna behandling av flickor och kvinnor. Det måste ju vara paradiset för dessa primitiva varelser. Sluta trakassera oss som vill ha ett respektfullt samhälle.

  Gillad av 2 personer

 3. Så fort jag ser ordet islam eller ser någon företrädare för islam eller hör något böneutrop tänker jag på alla de framförallt kvinnliga slavar som muslimerna tog i Afrika. De transporterades sedan till olika arabländer.

  Den arabiska slavhandeln översteg vida den transatlantiska.

  Vi måste genast utplåna allt som påminner om islams slavhandel.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s