Malmöborna får stå för notan när priset för att utmana yttrandefriheten ska betalas

De våldsamma upploppen i samband med koranbränningen i Rosengård för några veckor sedan genererade en rejält saltad nota för Malmöborna som ska punga ut med en miljon kronor. Den största kostnaden har bestått i att reparera och ersätta gatlyktor, trafiksignaler, papperskorgar, vägmärken etc, men även kostnaden för kommunens städning av området kan räknas in. Däremot ingår inte utgifter för socialtjänst och polis med flera, som också tillkommer, utan avser endast skadegörelsen.

Den redan skuldtyngda staden hade verkligen behövt dessa pengar till annat och för de som ska betala skatt känns det så klart mindre roligt att behöva bekosta vandalernas framfart – Malmö Stad kanske skulle skicka fakturan till danskarna i Stram Kurs?! 😇 Eller varför inte låta alla de svenskar som tyckte att det var en så bra idé att bränna koranen i yttrandefrihetens namn skramla ihop kosingen? De kan säkert starta en egen insamling på nätet eller varför inte crowdfounda så är det fixat på ett kick!

I den bästa av världar hade så klart föräldrarna till ynglen som startade upploppen och de vuxna deltagarna som gripits blivit betalningsansvariga, men tyvärr har vi inget som heter föräldraansvar i Sverige när det gäller vissa grupper och staten – det vill säga vi skattebetalare – är de som belastas för andras tillkortakommanden.

#onlyinsweden

Källa: SVT Nyheter

14 reaktioner till “Malmöborna får stå för notan när priset för att utmana yttrandefriheten ska betalas

 1. Varför skulle Stram Kurs betala? Det är ju inte de som orsakat skadegörelsen. De har inte gjort något olagligt.
  I ett sunt samhälle är det såklart de som har orsakat skadegörelsen som ska betala. Luktar det illa kan det vara avsevärt klokare att göra sig av med källan till odören i stället för att låtsas som om det regnar och sparka på den som säger något om stanken. Skjut inte budbäraren.

  Gillad av 1 person

 2. Du har fel här, yttrandefriheten och tryckfrihetsförordningen måste försvaras. Om man skulle sätta stopp för demonstrationer pga. att några påstår sig vara kränkta så är vi mycket nära en diktatur. Och det är dit vi är på väg när man nu jagar Stram Kurs med HMF, eller någon annan hittepå lag.

  Gilla

 3. Att vara kommunalråd i Malmö är en av karriärvägarna inom S, men även inom MP (Stenevi). För att inneha posten som kommunalråd i Malmö måste man tvunget bekänna sig till en tro på människan och livet som närmar sig vanföreställningar. Åtminstone måste man låtsas omfatta tron tills man lämnat kommunalrådsposten.

  I Malmö syns resultatet av hur det blir när S styr. Strax är hela Sverige som Malmö.

  I socialdemokraternas huvuden är alla människor lika. Det innebär att man förnekar all vetenskap och genetik som visar att vi är väldigt olika i flera avseenden. Vetenskapsfientliga. Historiefientliga. Fientliga mot bildning.

  Vissa är män, vissa är kvinnor.
  Vissa är mer begåvade, andra är mindre begåvade.
  Vissa är musikaliska, andra är omusikaliska.
  Vissa är vackra, andra är direkt fula.

  Enligt S kan alla kan bli allt bara tillräckligt mycket pengar och bidrag ges. Allt kan lösas med mer pengar.

  Allt pekar mot att socialdemokratin inte har tillräckligt mycket begåvning för att förstås människan, samhället och vad rörelsen till slut ska göra med makten annat än att inneha den.

  Inte ens den egna historien som ideologisk rörelse vill man kännas vid längre. Man tittar inte bakåt och inte framåt. Man tittar bara ner på fötterna i just detta nu. Därför ser skolan ut som den gör idag i Sverige. Därför blev S lätta offer för allehanda människor med olika agendor. Inte sällan direkt onda människor.

  Gillad av 1 person

 4. Om man vågar tänka lite längre kring vad som pågår i västvärlden och Sverige, inte bara i Malmö…..

  Sverige är utvalt som landet där FN:s agenda 2030 kan och håller på att genomföras. Sverige är utvalt som lämpligt land av flera orsaker (tidigare redovisat dem). Globalisterna och den besvikna vänstern som sitter på ledande positioner i det offentliga Sverige har tillsammans med Soros m fl gett oss det vi ser i Sverige idag. Det är ju inte ett naturfenomen som drabbat oss precis, det är med avsikt och aktivt agerande.

  Fortsättningen på allt detta ser vi nu, den enorma upplåningen av pengar av Sverige utomlands. De stora techföretagen (Facebook, Google m fl) som alla etablerar sig i Sverige nu. De har nu makten över nätet i Sverige, regeringen har makten över pappersmedia.

  Det är inte så att allt det vi sett stannar av nu bara för att makten bestämt sig för att stoppa den värsta skottlossningen. Kontrollen över landet och över vår vardag försvinner alltmer från svenskarna till andra. Sverige är mer illa ute än andra länder i EU. Där finns inte i myndigheterna människor som är villiga att faktiskt förråda och sälja ut sitt land som i Sverige.

  I slutändan handlar det mer om pengar och makt än om omsorg om natur och människor.

  Fortsättning följer.

  Gilla

 5. Jag tror att regeringen anser att dom har full koll på dom stora problemen i landet, för nu ska dom tydligen sätta ned foten mot raggare som spelar för hög musik i sina jänkarbilar.
  Mikael Damberg utesluter inte att man kan komma att beslagta deras ljudanläggningar.
  Läste detta nyss på fria tider.
  Det gäller ju att prioritera. 🙄

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s