Sveriges kritiserade strategi visar sig nu ha fått effekt

Nya skottlossningar, grov misshandel och barnrån toppar nyhetsflödet även i kväll, men det känns som ett uttjatat ämne även om landet befinner sig i en allvarlig situation. Att en tunisisk kriminell migrant huggit ihjäl en präst i Italien på grund av att han nekats asyl i landet hade också haft nyhetsvärde, precis som det faktum att barnäktenskapen i Libanon ökat markant den senaste tiden på grund av den ekonomiska krisen i landet som medför att föräldrar inte ser någon annan utväg än att gifta bort sina 13-åriga döttrar. Men ämnet blev istället något helt annat – nämligen coronapandemin.

Danska forskare menar nämligen att pandemin kan vara över i Sverige, för till skillnad från många andra europeiska länder där smittan återigen ökar har vi nu ett av Europas lägsta smittotal. Detta tror forskarna beror på att många svenskar fått immunitet, vilket begränsat spridningen tidigare än väntat.

Kim Sneppen, professor vid Niels Bohr-institutet, tror att pandemin kan vara över för Sveriges del.

Lone Simonsen, professor samt pandemiforskare vid Roskilde universitet, menar att svenskarnas kritiserade strategi nu har visat sig fungera.
-”Det ser ut som om Sverige har hittat en hållbar strategi där det blir bättre och bättre för varje vecka som går, medan många andra länder kämpar med en andra våg. Svenskarna har inte haft de stora utbrotten som vi har upplevt i Danmark. De har helt enkelt använt en tyst strategi där smittan långsamt har gått ned.”

För mig och andra som fått ta mycket skit för att vi inte ville haka på hysterin utan höll fast vid vår ståndpunkt att Sverige gjorde rätt som inte stängde ned hela samhället och alla skolor, känns det bra att ta del av detta konstaterande

Att Sverige haft högre dödstal än många andra länder samt låtit många äldre gå en onödigt plågsam död till mötes är dock en helt annan sak som vi inte ska vara ett dugg stolta över och där bör våra styrande få en rejäl bakläxa för alla brister som ligger till grund för det negativa utfallet!

Källa: DN, Politiken

3 reaktioner till “Sveriges kritiserade strategi visar sig nu ha fått effekt

 1. Dom påstod nyss att Sverige haft en mildare influensa än vanligt ifjol och att det skulle ha fördröjt dödsfall från ifjol som,i stället kom i år. Jag tror det var Tegnell som sade det.
  Men tidigare har det ju hetat att smittad personal arbetat med de gamla som dött och att deras släktingar inte varnades som jag fattar det innan de lät de gamla bli antagna. Jag uppfattade ej hur många som berördes.
  Och några kvantitativa data angavs nog inte.

  Gillad av 1 person

 2. Först efter valet 2022 kommer vi få veta mer, förhoppningsvis, om de olika strategierna kring Corona.

  Vad man vet om Sveriges strategi redan idag är att ett beslut togs att skona industrin på bekostnad av människoliv. Våra äldre har sämre skydd enligt lag än hundar.

  Nu pågår en gigantisk upplåning av pengar utomlands. De pengarna förs till stor del över till stora företag, kapitalägare och till en massa människor med order att rösta på S och MP 2022. Klanerna tillåts lura till sig miljarder.

  Kappvändarna är också i full aktivitet i Coronatider. En av de första att byta skepnad var Lena Mellin på Aftonbladet. En av de senaste är charlatanen J Sarnecki. Han är dessutom inte någon riktig kriminolog, precis som MP inte är ett riktigt miljöparti (då skulle de t ex. inte skära ner på Artdatabankens möjlighet att bedriva sitt viktiga arbete).

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s