Varför tillåter Sverige dubbla medborgarskap?

Det har väl inte undgått någon att Somalias nya premiärminister även har svenskt medborgarskap. Det är fint som snus och månne kommer det bidraga till att ännu fler somalier söker sig till Sverige – det förlovade landet där du och dina anhöriga kan bo ett helt liv utan att göra ett dyft och ändå få pengar på kontot.

Faktum är att det stör mig lite att han inte har avsagt sig sitt svenska medborgarskap nu när han ämnar bo och verka i sitt hemland, men det är klart att man inte vill avsäga sig potentiella ekonomiska förmåner frivilligt som exempelvis pension och skiter det sig i Somaliland kan han alltid ”fly tillbaka” till Sverige.

Det finns faktiskt ett enkelt sätt att lösa en stor del av Sveriges många problem – kräv att samtliga invånare i Sverige som har dubbla medborgarskap måste välja bort ett av dem innan årets slut samt dra in alla bidrag, då hade vi garanterat varit tiotusentals färre i befolkningen lagom till jul!

Men i Sverige 2020 vågar inte våra ryggradslösa politiker göra något så radikalt, utan vi fortsätter titta åt andra hållet medan diverse bidrag betalas ut på löpande band och människor åker på semester till sina hemländer som de tidigare ”flytt” ifrån, för att inte tala om att man skickar sina barn till religiösa uppfostringsskolor samt passar på att gifta bort och könsstympa barnen.

Är det inte på tiden att svenska folket slutar bete sig som ett kuvat offer och istället gör revolt mot de överbetalda översittarna som inte gör annat än att bygga luftslott medan de skjuter landet i sank? När ska det gå upp ett ljus för gemene man att våra makthavare inte styr landet med folkets bästa för sina ögon och definitivt inte värnar om rikets säkerhet? Troligen när helvetet fryser till is, så vi fortsätter knyta näven i fickan och räkna dagarna till nästa val när vi röstar som vi alltid har gjort!

#onlyinsweden

#vibetalar

9 reaktioner till “Varför tillåter Sverige dubbla medborgarskap?

 1. Mina grannar är från Finland och Storbritannien. De har dubbla medborgarskap. Jag skulle nog göra undantag för de som av någon anledning har medborgaskap i nåt annat västligt, väl fungerande land. Inte är de här för bidragens skull.

  Gillad av 1 person

 2. Det är bara ett djävla sätt av de ansvariga. Så här gräsligt har det inte varit i så många år. Det var bättre ordning förr. Försämringen började med att lupinerna kom, sedan mördarsniglarna och därefter alla utlänningar och islam.

  Precis allting som behövde göras kring lag och ordning, underhåll av landet osv, tamejtusan allt har man låtit bli att ta ansvar för. Suttit på sittfläsket och pratat och pratat och tystat folk, straffat folk som tänker själva.

  Dags att packa resväskan politiker och alla PK-människor, charlataner, arga kvinnor, allihop som brett ut sig och brölat och lekt gudar och mästrat alla som bara ville leva normala liv, dags att packa en liten väska och dra till Mellanöstern eller Afrika och där ta itu med problemen, ni som vet hur det ska vara och hur det ska göras.

  Så får vi andra i lugn och ro försöka få ordning i landet, ta militären till hjälp att sparka ut alla som inte ska vara här, se till att varenda en som inte arbetar och bidrar åker ut med enkelbijett betald av mottagande land. Om inget land vill ta emot dem slantar vi upp några miljoner till nåt lämpligt Österuopeiskt, Afrikanskt eller Asiatiskt land och ber dem sätta alla i arbetsläger.

  Sen minskar vi antalet riksdagsmän, sparkar alla informatörer och kommunikatörer, inför stränga straff för de som inte följer ämbetsmannaansvaret och genomdriver en massa andra straffskärpningar.

  Slutligen blir det obligatoriskt med konsekvensanalys av allt som kostar pengar och mänskligt lidande.
  Vi försöker kort och gott återerövra demokratin.

  Gillad av 1 person

 3. Jag tänkte nog tvärtemot.K an en ”svensk” vara statsminister i Somalia är det dags att somalier följer honom dit. Duger landet för en svensk statsminister måste det duga för alla i förskingringen?

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s