I det nya Sverige blir det allt vanligare att barn begår drog- och våldsrelaterade brott

Jag har tidigare skrivit om det växande problemet med att allt fler barn begår våldsbrott i Sverige, vilket siffror från BRÅ pekat på och nya siffror från polismyndigheten bekräftar bilden att antalet misstänkta narkotika- och grova våldsbrott ökar samtidigt som det blir allt vanligare att de misstänkta gärningsmännen år under 18 år.

Ett av de drabbade områdena är Stockholmsförorten Täby, där man nu har 113 öppna ärenden där den misstänkte är under 18 år och förundersökningsledare Bosse Pan berättar att de har haft 12-åringar som är misstänkta för rån och en del 12-14-åringar som misstänkts för narkotikabrott. Towe Werner Pettersson, polis i ungdomsgruppen, säger att de aldrig sett de här siffrorna förut. För ett par år sedan var det en engångsföreteelse om det begicks ungdomsrån i Täby, men i våras hade de runt 20 fall, vilket är mycket för denna typ av brottslighet i just detta område.

Enligt siffrorna från polismyndigheten har antalet fall där de misstänkta varit under 18 år ökat de senaste åren och förra året fanns det nästan 27.000 misstankar om narkotika- och våldsbrott där de misstänkta varit barn.

Ska vi bolla frågan vidare till justitieminister Johansson? Nja, vi vet redan svaret: ”Det är skolans och socialtjänstens ansvar att reda upp situationen och för övrigt har regeringen anställt X antal poliser som ska krossa gängen… yada yada.”👌

Såväl de svenska politikerna som polisen har tappat greppet om hela situationen, men ingen vill erkänna att deras oansvariga politik lagt grunden till den misär som nu växer fram. Farsen fortsätter således så länge skutan kan gå, medan våra politiker låtsas ta ansvar!

#onlyinsweden

#vadåföräldraansvar

#vibetalar

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7553867

3 reaktioner till “I det nya Sverige blir det allt vanligare att barn begår drog- och våldsrelaterade brott

  1. Fascinerande att väljarna verkar tro att de som orsakat problemen är de som förväntas lösa dem…
    Tyder på allvarlig lågbegåvning från väljarnas sida.

    Gillad av 3 personer

  2. Det räknade han nog inte med Rheinfeldt när han uppmanade oss att öppna våra hjärtan. Han räknade nog inte med att hans son skulle lura honom under hela Amerika-propaganda-resan och knarka då och sedan bli avslöjad på hemmaplan. Rheinfeldt förtjänar all djävlighet som kan komma till honom med tanke på vad han gjort Sverige.

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s