Har man inte lärt sig något av Moria?

På onsdag i nästa vecka ska Ylva Johansson avslöja detaljerna i EU-kommissionens förslag om ny migrationspolitik, men att döma av det som sipprat ut blir det lika tandlöst som Sveriges egna ”nya” migrationspolitik.

EU vill tydligen stärka Europas gräns och utöka samarbetet med grannländerna utanför EU i syfte att hindra flyktingar och migranter att komma. Det låter bra på pappret och ett av förslagen är att EU bygger asylcenter vid den yttre gränsen, där migranter ska kunna genomgå en snabb screening för att sedan delas upp i de som har och inte har asylskäl.

EU har hittills inte samarbetat direkt med Grekland och Italien om finansiering och driften av asylläger, men det sker nu på Lesbos efter branden och detta vill man kopiera. Ett förslag tycks också bli koordinerade räddningsinsatser på Medelhavet för att inte människor ska drunkna samtidigt som EU sannolikt kommer att pressa Tunisien, Algeriet och Marocko att anta en asyllagstiftning, så att räddade flyktingar och migranter kan avvisas till dessa länders hamnar eftersom merparten av båtarna med illegala migranter utgår därifrån.

Återvändande blir alltså ett nyckelord på pappret och att av- och utvisningar harmoniseras inom EU samtidigt som man ämnar komma med nya satsningar i Afrika för att få fler unga att stanna i sina länder. Ungern och Polen, som inte vill släppa in några migranter i sina länder, skulle således kunna ta ansvar genom att sända personal både till gränsen i Medelhavet och för att hantera asylansökningar samt återvändanden.

Men om vi stannar upp lite och reflekterar över EU:s förträffliga förslag, så ser man direkt att det redan finns allvarliga brister.

Att bygga asylcenter/läger vid EU:s yttre gräns när man med facit i hand sett hur det fungerat i Morialägret och övriga överfulla läger i Grekland de senaste åren, känns inte särskilt genomtänkt. Över 40.000 asylsökande befann sig tidigare i år i de överfulla lägren på fem grekiska öar – läger som bara har kapacitet för 6.200 personer. Långa väntetider för asylbeslut, elbrist, bostadsbrist, otillräcklig vård, mord och våldsamma upplopp samt för få toaletter och duschar är bara några saker som är undermåliga för migranterna i lägren.

Ändå vill man skapa nya läger i tron att det ska gå enklare den här gången? Räcker det att göra som majoriteten – det vill säga kasta sina id-handlingar och mobiltelefon samt ljuga ihop en historia om att man är en riktig flykting för att klara första screeningen? Vad gör man med alla migranter inte vill lämna självmant? Vilka länder ska ta emot de som bedöms vara i behov av skydd?

Det är redan allmänt känt att majoriteten av de illegala migranterna är ekonomiska migranter i första hand och således saknar legala skyddsskäl. Skapar man dessa läger och dessutom kommer bistå med att rädda alla som kommer över havet, så bistår man de facto människosmugglarna som tjänar grova pengar på denna lukrativa verksamhet – det låter faktiskt inte klokt i mina öron och de kommer locka de hundratusentals migranter som redan väntar i Libyen, för att inte nämna alla som kommer från Marocko och Tunisien.

Det EU vill göra är alltså att öppna upp portarna för stora migrantströmmar som egentligen inte är Europas ansvar och påtvinga länderna att ta emot migranter för lång tid framöver, trots att kontinenten redan bävar under tyngden, istället för att sända rätt signaler från början om att det är stängt och asyl får sökas från hemlandet/närområdet. Genom att deklarera att ingen kommer att rädda de som försöker ta sig in illegalt samt att alla kommer skickas tillbaka, så hade man fått se en drastisk minskning av antalet illegala migranter, vilket också hade varit mest humant för samtliga inblandade!

Det mest svårsmälta är trots allt det faktum att EU genom detta utspel öppet bejakar människosmugglarna, som man istället borde motarbeta. Förfärligt och detta tvingas vi vara en del av samt dessutom ska vi stå för notan!

#swexit

#returntosender

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7556364

10 reaktioner till “Har man inte lärt sig något av Moria?

 1. Den politiska adeln kommer inte att i praktiken göra något åt inflödet av migranter. Det får de inte för sina verkliga uppdragsgivare.
  Och de europeiska väljarna saknar analysförmåga.
  Sänk skatten. Avskaffa bidragen. Då försvinner incitamentet.
  Swexit.

  Gillad av 2 personer

 2. En kvalificerad gissning är att migrationsfrågan som politisk företeelse peakar just nu. Om EU fortsätter gå globalisterna till mötes och underlättar deras export/import av människor riskerar EU att ”sprängas”.

  Sammanhållningen i EU är viktigare än handeln med människor. Detta eftersom t ex Ungern och Polen inte har kunnat styras på sedvanligt sätt av Bryssel. Många nya EU-länder har varit hårt omfamnade av Sovjetunionen och vill inte bli styrda av EU, bara ha våra pengar. Så, snart kan Löfven inte hänvisa till Tyskland och ”mutti” Merkel som föredöme i att vara en betydande importör av människor.

  I Sverige då? Sverige är fast i avtal som svårligen kan ändras oavsett vilken regering vi får. Anhöriginvandringen kommer växa och belasta samhället de närmaste 50 åren minst.
  Vad händer med MP och V som satsat det mesta på kärlek till utlänningar? De är partier som motsatt sig varje rimligt förslag kring migrationspolitiken. De säger nej till försörjningskrav, nej till språk- och samhällskunskapskrav, nej till vandelskrav för permanent uppehållstillstånd osv osv.
  Säkert överlever de som partier, det finns ju tokigt folk i Sverige som bekant. Men nog borde MP byta beteckning på partibokstäverna till MuslimPartiet. Det partiet har enbart drivit igenom symbolpolitik vad gäller miljön, enbart sådant som ger eko i kretsarna och lurat folk att tro att de värnar miljön. Lövin gjorde insatser i EU kring fisket, det är väl ett av få exempel på något vettigt. Fridolin? Ägnade sig åt Mehmet Kaplan, rosa ballonger och SKOLAN……..

  Ett enda exempel bara kring MP och deras absoluta ointresse för riktigt miljöarbete. I 30 av Sveriges kommuner finns stora värmeverk där man eldar sopor för att få varmvatten t ex. Förbränningen alstrar alla möjliga giftigheter inkl koldioxid, allt släpps ut i rymden. Soporna kommer från Sverige, men samtidigt importerar Sverige bortåt ett par miljoner ton sopor från europeiska länder. Man eldar således upp råvaror (olja, trä, bomull osv osv) vilka väl borde ingå i den ”cirkulära” ekonomin MP pratar om. Utsläpp, förstörelse av råvaror och inlåsningseffekt eftersom de som eldar tjänar på det hela. De som exporterar soporna för att bli av med dem betalar för att bli av med dem.

  I stället har MP höjt och höjt katterna på bilar som folk måste ha. Efter årsskiftet kommer mycket kraftiga höjningar om eländet inte stoppas.

  Gillad av 2 personer

 3. Packet lär sig hur de både skall kunna berika sig själva och sprida islam. Det är nämligen inte första gången ett av dessa invandrarläger som Erdogan förpestat Grekland med och tyskarna (EU) finansierar, bränns ner. Det är för att skynda på invandringsprocessen och ger för de flesta en direkt biljett till något av bidragsländerna Tyskland och Sverige (sossarna hurrar med öppna armar åt ännu fler väljare och kastar frikostigt pengar de inte äger efter dem). När de är missnöjda med att bidragen inte täcker nya vidlyftiga levnadsvanor och månatliga resor tillbaka till hemlandet, så är det bara att gå omkring och bränna ner bilar, våldta och mörda tills de får som de vill, och lägrena bygga upp, och bränns mer igen och så börjar allt om från början.

  Gillad av 1 person

 4. Vi skriverier om sådant vi ser och läser. Regeringen vet ju vad som VERKLIGEN sker.
  Den ekonomiska brottsligheten är nu systemhotande. Det är det som är den verkliga orsaken till att regeringen flaxar med armarna.

  Gilla

 5. Hade EU verkligen bestämt att yttre gränsen skulle hållas, så borde det inte ha varit så svårt att göra det, ”försöken” vi sett hittills är inte allt för imponerande. Allt det vi ser är ett spel för gallerierna. Globalisterna kommer att fortsätta att förgöra nationalstaterna, Sverige är en av de enklaste att få ”på fall”, vi har tom skrivit in att EU:s lagar gäller före Sveriges.
  Sveriges statsskuld växer, och lär fortsätta att öka framöver, inget talar för att vi någonsin kommer att kunna minska skulden.
  Att globalisternas plan är på god väg att genomföras ser vi nu, med en fullständig skenande skuldsättning, fortsatt hög invandring, och arbetslösheten ökar, och når snart nya höjder. Det kan var och en fundera på. Och som ytterligare. Varför lånade Magda Andersson 11 miljarder inför höstbudgeten 2016, med ”fulla lador” och mitt i en högkonjuktur?

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s