What you see is what you get

I dag deklarerade Jimmie Åkesson i en intervju i DN att det efter tio år riksdagen är dags för SD att få komma fram till köttgrytorna, där Åkesson själv gärna intager rollen som justitieminister i ett samarbete med Moderaterna och Kristdemokraterna. Han påpekar samtidigt att de är villiga att kompromissa och även kan nöja sig med ett inflytande över budgeten samt att han kan tänka sig att bilda regering med Liberalerna.

Det låter ungefär som inför förra valet där SD intog samma ödmjuka position istället för att stå på sig och kräva en plats i regeringen. Inget nytt under solen med andra ord utan SD fortsätter med sin strategi att hålla låg profil och smälta in för att visa väljarna att man är ett parti för alla.

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson gjorde också ett utspel i regeringsfrågan när han i en intervju i Ekot tidigare i dag proklamerade att det inte är aktuellt med SD i en M-ledd regering.

Således är läget nu ungefär som inför förra valet – i den ena ringhörnan har vi det röda laget bestående av S, MP, C med stöd av V medan det andra hörnet består av det blå laget som representeras av M, KD, L med stöd av SD. Men risken finns också att Annie Lööf lyckas nästla sig in hos Ulf igen, som inte stängt dörren helt för Centerpartiet och jag tror inte det skulle förvåna någon om så sker.

Det fanns en tid när jag beundrade Nyamko Sabuni som jag trodde skulle utföra stordåd, jag trodde verkligen på Ebba från början innan KD gjorde fatala misstag och för inte så länge sedan tyckte jag dessutom att Ulf Kristersson trots sina brister ändå skulle kunna axla rollen som ny statsminister och ena Sverige, men sedan kommer insikten till slut om att allt bara handlar om att bygga luftslott och ärligt talat har jag inget förtroende överhuvudtaget för någon av dessa smilfinkar. Dessutom förstår jag inte hur folk kan tro att det kommer att bli någon större förändring bara för att färgen på ledartröjan förändras när ingen av dessa team har stake nog att ta tag i de ödesfrågor som plågar landet?

Ja, rött eller blått team – du väljer och det du ser är vad du får, det vill säga tomma löften och ryggradslösa ledare som påstår sig vilja det bästa för Sverige trots att det enda de har för ögonen är att sko sig själva och gynna den framtida karriären framför att arbeta hårt för folkets bästa.

För mig och många andra som tycker att dessa partier gjort sitt finns inte mycket hopp, men jag överväger starkt att proteströsta på Alternativ för Sverige i nästa val, såvida inte Malmölistan gör sig valbara till riksdagen!

#komochtamiglångthärifrån

Källa: Aftonbladet, DN

16 reaktioner till “What you see is what you get

 1. Jag förstår inte. Varför håller Åkesson på och kluddar med M? M har väl aldrig varit intresserade av SD när det väl kommer till kritan? KD ska vi inte ens prata om, det judaspartiet. Suck! Åkesson ska väl bli statsminister och inget annat (om SD skulle bli större än M 2020). Greppar Jimmie efter halmstrån för minsta lilla makt eller är det en vanligt höstdepression?

  Gilla

 2. AfS fick några tusen röster i förra valet. De har ingen rik sponsor i bagaget. Att de skulle passera 4 % spärren håller jag för otroligt. Deras företrädare inger inte mig något förtroende. Men, men, valet är fritt i Sverige. SD däremot kan bli mycket stora 2022. Mycket vatten kommer dock att rinna under broarna innan dess så osvuret är bäst.

  Gillad av 1 person

 3. Jag kommer lägga min röst på AFS i nästa val.
  Tyvärr kommer det förmodligen inte göra någon skillnad, för de flesta i detta land kommer fortsätta rösta på
  dessa clowner som satt oss i skiten. Sd har tyvärr i mina ögon dabbat sig.
  Min åsikt är att vi lever i ett sinnessjukt samhälle! Ett samhälle som jag inte vill vara delaktig i!

  Gillad av 3 personer

  1. Håller med att SD har gjort ett svagt år under Coronan, ska man vara i opposition så ska man agera som att man verkligen är det. Det kostar röster att sitta och tiga. Vet faktiskt inte vad strategin har varit, ett dåligt beslut hur som helst.

   Gillad av 1 person

   1. Klåpare? Jo måhända många i SD är rena klåpare, men de andra…
    Nä, de andra sju, där handlar det om rena jävlar som mycket väl vet om vad de gör med detta land.

    Gillad av 1 person

  2. Högernationalism finns genom SD så AfS och MED snyltar enbart röster från SD som går i papperskorgen, men det som verkligen skulle kunna rita om kartan är om vänsternationalismen och den ekologiskt hållbara lokalismen växer till sig, ex. i en rödgrön nationell/lokal valsamverkan, eftersom en majoritet av folket är för både jämlikhet och för ett utträde ur EU och är för ett Nordiskt förbund. AfS är inte för jämlikhet, men det finns vänsternationella partier som skulle kunna skapa ett jämlikt tryggt samhälle, men de behöver folkets engagemang och stöd naturligtvis.

   Gilla

 4. Inget av dessa riksdagspartier bestående av klåpare och lismande lögnare kommer att få min röst. Jag har faktiskt aldrig varit medlem i ett politiskt parti, men för några dagar sedan så betalade jag för första gången min medlemsavgift till ett politiskt parti, som inte sitter i riksdagen.

  Gillad av 1 person

 5. SD SD SD, ja,ja,ja – har tyvärr blivit ett ”mellanmjölksparti” Partiet har gjort sig av med många framstående medarbetare. Ofta mycket märkliga ingrepp, i sanning. Tillåt mig säga följande Kasselstrands AfS borde på något sätt kunna klättra upp ur enprocentsdiket. Do not ask ME H-O-W. För det vet jag inte. Men AfS har iaf satt ner båda fötterna när det gäller ett åtgärdspaket, vilket är det ENDA åtgärdspaket, vilket måhända kan vända Titanic-skutan på den rätta Strama Kursen s.a.s. S.R.L.

  Gilla

 6. Jimmie Åkesson vill bli justitieminister i en ny eventuellt borgerlig regering, men den krassa sanningen är att SD inte får sitta i regeringen om M, Kd, L får majoritet tillsammans med SD. Om det vore lite krut och jävlaranamma i Åkesson så skulle han ställa ultimatum. Får vi (SD) inte sitta i regeringen så röstar vi ned det blå regeringsalternativet och därmed kan Ulf Kristersson stå där med byxorna nere. Men eftersom det saknas jävlaranamma så är herr Åkesson nöjd om SD får så stor inflytande som möjligt. SD har utvecklats till mesproppar och blöjpolitiker som försöker anpassa sig till främst M. Tyvärr är detta lika sorgligt som sant. Upp som en sol och ner som en pannkaka, kan man karakterisera detta partis ”utveckling” genom tiden.

  Gillad av 1 person

  1. Det finns ett parti som har sina grundbalkar stående på tusenåriga traditioner.Som inte dagtingar med sitt samvete,som inte kompromissar,som främjar livet och som närmast heligförklarar familjen.Ja du vet kanske vilket.Det gör mig riktigt förbannad är att alla riksdagspartier driver sin politik utifrån hur de uppfattas av Bonniers tidningar och Expo.SD har utvecklats åt helt fel håll.Nästa val kommer jag att rösta på det parti som vågar stå för sin politik mer än i en vecka.

   Gilla

   1. Anledningen att SD får så mycket media-uppmärksamhet av långnäsad lögnaktig fulmedia är att SD är för Israels ockupation och krigsförbrytelser. Hade SD varit emot detta så hade de förmodligen mörkats nästan helt. Att få ynnesten att bespottas av fulmedia är och förblir en ynnest, särskilt eftersom folket ser ner på denna lögnaktiga fulmedia.

    Vill du rösta på ett parti som kommer stå för sin politik mer än en vecka måste du söka upp ett parti som innehåller individer som inte är är ekonomister som är till salu och då får du leta efter människor som är för både jämlikhet och nationen och de är vänsternationella.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s