Iran genomförde avrättningen trots protester

Den brutala regimen i Iran lyssnade inte på omvärldens protester och inte ens USA:s president Donald Trump kunde rädda den iranska brottaren Navid Afkari som avrättades tidigare i dag genom hängning. Återigen visar den islamiska republiken att de blankt struntar i mänskliga rättigheter och utan förbehåll fängslar samt avrättar regimkritiker till höger och vänster. Obegripligt att den svenska regeringen gullar med denna diktatur! 😝

https://english.alarabiya.net/en/News/middle-east/2020/09/12/Iran-executes-wrestler-Navid-Afkari-over-alleged-stabbing-of-guard-Reports

23 reaktioner till “Iran genomförde avrättningen trots protester

 1. Mänskliga rättigheter är inget våra regeringar brytt sig speciellt mycket om. Är det inte Sverige som varit uppe flest gånger i Europadomstolen för brott mot just mänskliga rättigheter …? [ret]

  Gillad av 2 personer

 2. Usa har ju också dödsstraff.för mord eller menar du att han inte hade mördat vakten han anklagas för?
  Artikeln verkar inte ifrågasätta det?
  Och lägg där till att när imperialisterna viglar upp folk mot sina regimer hur många har inte dödats då?
  Mänskliga rättigheter är ett så missbrukat begrepp av imperiet att man borde aldrig ta det på allvar när det gäller ett av imperiets mobboffer som Iran.

  Gilla

  1. Myndigheterna påstår att han knivhuggit en vakt och tvingade fram ett erkännande som TV-sändes. Allt är uppgjort och syftar till att skrämma regimkritiker till tystnad. Hela historia började tydligen med att han ville brottas med israeliskt motstånd och regimen förbjöd honom. Men han böjde sig inte och då började allt. Sjukt att avrätta någon som tagit flera medaljer i brottning åt landet.

   Gillad av 1 person

   1. Men i den artikeln du hänvisade till fanns inget om att det var en falsk anklagelse väl ?
    Så du har läst det nån annanstans ? Var?

    Gilla

   1. Jag är naturligtvis emot ondska men jag vet inte säkert vad som är sant eller vem som ligger bakom.
    Och vilka konsekvenser det får om det byggs upp opinion mot Iran tex hundratusen döda som i Syrien då dom ljög om Assad.
    Irans islamistiska regim från 1979 har placerats där med avsikt av britter och amerikaner och dom har gjort det bland annat för att vi ska hata dom och att Usa skall få en förevändning att förtrycka dom och suga ut dom för vilken gång i ordningen.
    Dom som har makten där nu är sannolikt fortfarande inte helt oberoende av väst.
    Därför vill inte jag lita på västmedier.

    Anglosaxerna har haft mullorna på sin sida vid varenda regime change i Iran.

    Usa vill ha en förevändning för att bomba Iran.

    Vill man påverka ett lands inre angelägenheter är det bästa sättet att behandla dom väl.
    Usa gör konsekvent tvärtom.
    När Rouhani för kanske 10 år sen jag minns inte exakt erbjöd Usa att modernisera Iran i utbyte mot bättre relationer så avböjde Usa. Rouhani var ju tvungen att ha ngt att visa upp för dom andra om han skulle kunna leverera så Usa valde alltså att behålla allt som det var.

    Det är ju många som hävdar att det är Israel bakom detta men det är dom krafterna i Israel som anglosaxerna vill ha där.
    Om anglosaxerna inte stödde dom krafterna skulle mer konstruktiva krafter komma fram som vill samarbeta med alla länder där inklusive Iran.-
    Men det är klart att deras drömmar om att utvidga Israel som är vad anglosaxerna alltid har velat antagligen vore omöjliga

    Gilla

 3. Självklart tar man en väl känd person och avrättar.Uppmärksamheten blir större och den avskräckande effekten når fler.Djävla svin på ren svenska.Det kan mycket väl vara regimen som själv dödat den där vakten och sedan ger en kändis skulden.Har det varit några protester från svensk regering?

  Gillad av 1 person

  1. Det är nog sant att om regimen tror en regime change organiserad av väst väntar då håller jag med dig att regimen skulle vara särskilt misstänksam mot celebriteter som kan ha valts ut av väst för att få genomslag och som får det i breda grupper.
   Men du tycker det är knasigt och tro att en blodig regime change är på gång?
   Varför skulle väst göra nåt sånt? Dom som är för mänskliga rättigheter och kämpar en ädel kamp mot terror.

   Dom som förlorar på mordet är dom som vill ha fred. Hökarna gläder sig på båda sidor.

   Men väst har inget att vara rädda för dom är bara ute efter att förhindra Iran att utvecklas som självständig nation.
   Iran har enligt min uppfattning orsak att vara på helspänn.
   Jag försvarar inte avrättningen om anklagelsen var falsk men västs ondska beror inte på rädsla.
   Väst har inget att skylla på. Och dom driver miljontals in i döden.

   Om Iran är svin som orättmätigt avrättar en vad anser du då om Usas militär.

   Vad för sorts zoologisk entitet gäller för dom?

   Gilla

   1. Det är sorgligt men regel att vanliga människor offras när svin och råttor bråkar.Sorgligt att Iran offrar en medborgare på detta vis.Jag tror att brottaren var oskylig till det han anklagades för.
    Svar på din sista fråga: råttor som under många decennier destabiliserat Iran och dess ledare.Folket får lida.

    Gilla

   2. Så är det Rolf men när en regime change operation kan vara i faggorna anses celebriteter inte vara oskyldiga när dom assisterar i eljest legitima demonstrationer även om dom inte begick våld.
    Samma sak här tror jag även om här skulle dom inte avrättas, bara brunstämplas och få sin karriär förstörd.
    Och vi har verkligen haft starka och legitima skäl att störta våra politiker som är de mest skadliga Sverige haft i förhållande till det läge vi befann oss i innan förfallet började.

    Gilla

   3. @petergrafström,får du något tillfälle så rekommenderar jag att se filmen ‘drottningen och jag’.Det är en film där svensk-iranskan Nahid Persson intervjuade Irans fd drottning Farah.Nahid var en vänsterkvinna som slogs på muslimernas sida mot Shahen.Det är en film som man blir tagen av.Både Nahid och Drottning Farah fick lämna i landsflykt.Bara som ett filmtips till dig och andra.Jag gillade den och även om Nahid inte är den skarpaste filmmakaren så är den ändå mycket sevärd.

    Gilla

   4. Var det dokumentären om Shahens fru du menar?
    Isf såg jag den men du kanske menar en annan film.
    Det var ju hon som sa: när man lyfter på ayatollornas skägg står det Made In Britain.

    Det har tom förekommit allvarligt menade misstankar om att Ayatollah Khomeini var son til en brittisk spion från Bristol som levde som Muslim med flera fruar. Hans kolleger i oljebranchen har bekräftat att han ‘went native’ som det heter. Och Khomeinis son sade 2011 att Khomeinis ursprung är höljt i dunkel.

    Shahen själv var fullt medveten om att det var anglosaxerna som störtade honom (liksom dom en gång förde honom till makten)
    Shahen hade tidigare avslöjat att det INTE var arabländerna utan anglosaxerna som låg bakom oljekrisen ca 1973-74 och att det var anglosaxerna som övertalade mellanösterns oljestater att tvinga fram prishöjningen.
    Det gjorde naturligtvis inte shahen populär hos anglosaxerna att han avslöjade det.

    Ännu mindre populärt var att han utvecklade landet i samarbete med både öst och väst och stängde ned opiumproduktionen, anglosaxernas stående projekt för att underutveckla länder och själva berika sig.

    Villkoret i samband med oljekrisen var att oljestaterna (Saudierna speciellt) skulle investera sina vinster hos anglosaxerna!.

    Det var Petrodollarns ide.

    Men anglosaxernas petrodollar vara bara till för att stärka deras hegemoni inte för att utveckla fattiga länder.

    Frankrike och Tyskland Sovjet Japan och OPEC hade ett mycket bättre projekt några år senare med en europeisk petrounderstödd valuta som var av karaktären win-win dvs till fromma för utvecklingsländerna.

    Britterna var energiskt emot det projektet.

    Och Us/Uk såg till att använda sitt inflytande över den iranska revolutionen (som egentligen var en kupp understödd av anglosaxerna) till att organisera ambassadockupationen och därigenom skaffa sig en förevändning att intervenera.

    Bakom kulisserna hotade dom det ovannämnda Europa projektet med att strypa oljekranarna om det genomfördes.

    Medierna som sen början av 1900-talet sorterar under anglosaxiska oligarkin slängde ner historien i Orwells minnseshål….

    Gilla

   5. @petergrafstrm,ja det är samna film.Anledningen till att Shahen störtades misstänker jag berodde på att USA kände till att han var sjuk och att man var rädd för att det maktvaccum som kunde uppstå.Man var väl rädd för att vänstern skulle ta makten och därför stödde man Ayatollorna.Det blev ett maktskifte som väst kunde kontrollera och acceptera.

    Gilla

   6. Läs i stället Robert Dreyfuss bok Hostage of Khomeini från 1981 så får du mängder av info som den officiella propagandan undviker och har slängt ner i minneshålet för oss.
    Det stämmer att han var sjuk men framförallt var han för självständig och hans kärnkraftsprojekt och Frankrikes och Sovjets planer att industrialisera 3je världen och konkurrera med dollarn vägde mkt tyngre som skäl.

    Så fort Khomeini kom till makten stängde han ner utvecklingsprojekten med kärnkraft som var ett hot mot petrodollarn om det fått breda ut sig.

    anglosaxerna var så angelägna att förhindra industrialisering av fattiga länder att dom hade motiv att sabotera sin egen anläggning vid three mile island. Omständigheterna verkade underliga och dessutom kom Hollywood som av en händelse ut med The China Syndrom strax innan.
    Dessförinnan hade ansvariga myndigheter i Usa uttalat sig mkt negativt om kärnkraft.

    Om Usa verkligen hade fruktat Sovjetisk expansion skulle dom inte ha flödat in teknologi till Sovjet som dom gjorde då och som fortsatte med ett kort avbrott till 1989.

    Sovjet var inget verkligt hot utan hotet var att fredliga konkurrenter till anglosaxerna skulle växa fram överallt.
    Du ser vad anglosaxerna gör förstör land efter land som skulle kunna utvecklas.
    Och dom döljer inte att det är avsikten om man följer deras uttalanden.

    Gillad av 1 person

   7. @petergrafstrm,tack för boktipset som jag skall ha i åtanke att införskaffa.Ja det är onekligen en konfliktfylld region med stora spänningar.

    Gilla

 4. Sverige är ju så, dubbla måttstockarnas rike. Tycker jag åtminstone.
  Sen att jag inte är direkt motståndare till dödsstraffet måste jag erkänna.
  Vi borde ha den möjligheten även i Sverige, men det ska naturligtvis inte kunna utdömas lättvindigt.

  Gilla

  1. Du är modig du som vill ha dödsstraff under nuvarande regim.All makt korrumperar över längre tid och om du visste vilka osunda kopplingar det finns på högre nivå i rättsväsendet så skulle du bli förskräckt.Jag skulle nog föredra att komma på rättegång hos en klandomstol än hos det illegitima och korrupta svenska rättsväsendet.Jag har tystnadsplikt för att kunna berätta mer.

   Gilla

   1. Det du skrev sätter onekligen saken i ett annat perspektiv och jag håller med dig, självklart.
    Sen vill jag nog ändå säga att ett införande av dödsstraff under nuvarande regim ter sig mer än avlägset och osannolikt, men man kan ju aldrig veta. Ifall samhället radikaliseras betydligt och regimen anser sig tvungen att ta till med riktiga hårdhandskar mot dissidenter, dvs svenska nationalister, så kan saker och ting förändras skrämmande snabbt.
    Jag förstår att du har mer än god insyn i vårt rättsväsende och därför måste passa dig, det säger jag inte om.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s