Fler koranbränningar i Sverige och Youtube censurerar

I torsdags avslog den svenska polisen ansökan från det danska extremistpartiet Stram Kurs om demonstrationstillstånd i flera av Stockholms förorter, med motiveringen att ”konflikt och våldsläget i flera av de förorter som nämns i ansökan är mycket höga och information om manifestationen är vida spridd till allmänheten och i vissa miljöer förespråkas våld”.

Detta stoppade dock inte danskarna som i går morse brände en ny koran i Rosengård i Malmö och de deklarerade samtidigt att man kommer fortsätter bränna koranen i Sverige så länge islam finns kvar i grannlandet.

Nu visar det sig att Youtube ägnar sig åt censur, något som nättidningen Samhällsnytt blev varse om i går efter att ha publicerat en film från koranbränningen i Rosengård som snabbt censurerade av Youtube. Filmen är nu raderad och tidningens konto har blivit ”fryst” så att de inte kan lägga upp nya filmer.

Även om jag tycker att det är idiotiskt att bränna böcker bara för att provocera, så är det något man har laglig rätt att göra och att Youtube nu går in och censurerar filmer av koranbränningar tycker jag är helt oacceptabelt. Samtidigt ser man inte samma censur när det handlar om hatpropaganda från muslimska fundamentalister som det finns gott om på nätet. Samma princip ska givetvis gälla över hela linjen – de måste bestämma sig för om de ska låta yttrandefriheten vara intakt eller strypa den helt för alla.

I går skedde även en annan spektakulär koranbränning i centrala Linköping, där man eldar upp koranen och grillar bacon på branden med domkyrkan i bakgrunden. Den filmen ligger faktiskt kvar på Youtube fortfarande, men det är väl bara en tidsfråga innan den plockas ned. Koranbrännarna misstänks nu för åsiktsbrott enligt polisen i Linköping, men ingen har ännu gripits för den illegala grillningen och polisen vet inte vilka som ligger bakom filmen. Utöver denna händelse, brann det även ett exemplar av koranen i Skäggetorps centrum med bacon instucket mellan bladen, som utreds som hets mot folkgrupp.

Det verkar dock inte som att det har skett några upplopp ännu, trots att koranen brunnit flera gånger den här veckan, så hoppas att det här blåser över utan att vi får en repris av de förfärliga scener som utspelades i Malmö nyligen.

https://www.friatider.se/anvande-koranen-grilla-bacon-nu-jagas-de-av-polisen

https://www.friatider.se/stram-kurs-vi-slutar-elda-koraner-nar-islam-forsvinner-fran-sverige

10 reaktioner till “Fler koranbränningar i Sverige och Youtube censurerar

 1. Yttrandefrihet. Antingen har man den eller har man den inte…
  Kanske tar den sig mindre konstruktiva former emellanåt men vem ska dra gränsen och avgöra vad som är ”lämplig” yttrandefrihet…?
  Det kommer att gå snabbt nu.
  Om x år är yttrandefrihet något man har ett svagt minne av.
  Tragisk utveckling.

  Gillad av 4 personer

 2. Polisen måste bestämma sig om de ska skydda yttrandefriheten, eller om de ska skydda de som påstår sig vara kränkta, en viktig fråga för demokratin. Svaret kommer vi nog få väldigt snart

  Gillad av 4 personer

 3. Följerna av koranbränningarna är hemska, ja. Men, och detta är viktigt, hur ska annars de sovande svenskarna vakna upp? Finns det verkligen någon annan metod som bevisar hur islamiserat Sverige är? Jag har svårt se det, men är lyhörd för förslag.

  Gillad av 3 personer

   1. Men de förespråkar ju inte mord på motståndarna. Vilket de som tror på Islam gör. Så det är en stor skillnad vad gäller extremitet.

    Gillad av 1 person

   2. Att förbjuda islam ser jag ju inget fel i. Precis som nazism har islam i sitt partiprogram diskriminering av, samt mord på vissa människor med vissa värderingar och sexuella läggningar, våld mot och mord på oliktänkande som inte accepterar våldsideoogin islam med ett totalitärt uppbyggt samhälle, en tro på en överlägsen människotyp och att ta över samhällen med våld, för att nämna några områden som beskrivs mera detaljerat i koranen. Vilken annan grupp av människor skulle i dagens moderna samhälle (Sverige) komma undan med att bilda ett parti med sådana krav i sitt partiprogram? Om nazism med rätta är förbjuden måste också våldsomfamnande islam kunna förbjudas.

    Att stoppa invandring från icke-västliga länder är väl något överdrivet men som det är i dagens samhälle med miljoner icke-västliga indivier som okontrollerat släpps in över öppna gränser måste det till drastiska medel för att ta tillbaka kontrollen över samhället. Enligt mig måste dessa människor som bestämmer sig för att flytta till Sverige kunna bidra till samhället, samt förbinda sig att följa gällande lagar. Det samma måste naturligtvis gälla för lagstiftare och utövare av lagar i Sverige som nu för tiden mest tycks vara upptagna med att hitta kryphål i de lagar och förordningar dom själva stiftat med målet att utländska brottslingar kommer undan så lindrigt som möjligt.

    Att utvisa alla icke-västliga invandrare och flyktingar måste kunna gå att genomföra i de fall som krminialitet kunnat bevisas. Jag har svårt att tro att äkta flyktingar verkligen begår brott i det land som tagit emot dom. Med vissa undantag naturligtvis. Skicka gärna hem hela familjen och släkten med. Om svenskar kollektivt blir lidande av utlänningars brottsliga verksamhet i Sverige, måste samma regler kunna gälla för kriminella utlänningar och deras familjer.

    Att sedan ta tillbaka och upphäva svenska medborgarskap måste också vara möjligt. Inklusive PUT och TUT.

    Gillad av 3 personer

   3. Det är enorm skillnad mellan Stram Kurs och muslimerna. Den som inte har insett detta har tyvärr en kolossalt lång väg att vandra. För övrigt så instämmer jag i @Magnus B:s text.

    Gillad av 1 person

 4. Islam är här. För gott. Svenskarna är handlingsförlamade. Vi får hjälp av Danmark som visar att de vågar sätta sig upp emot islams våld. Den svenska polisen knäböjer och politikerna kan inte få nog många muslimer här i landet. Svenskarna bryr sig politikerna sig inte om ett endaste dugg. Politikerna vet att de får svenskarnas röster oavsett vad som sker i landet.

  Säkert kommer Paludan och medhjälpare att gripas och straffas.

  60 000 uppehållstillstånd beviljade i år. Hittills.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s