Samhället sviker redan barnen – att omhändertaga fler barn är inte rätt väg att gå

I Moderaternas senaste utspel deklarerar Ulf Kristersson att man vill att polis och åklagare ska få rätt att tvångsomhändertaga gängkriminellas barn.

Även Liberalerna tänker i samma banor och i går proklamerade partiet att 700 miljoner kronor ska användas för att underlätta för sociala myndigheter att omhändertaga barn som lever nära eller i kriminella strukturer.

Det låter kanske ansvarsfullt vid en första anblick, men jag tycker personligen inte att det är en bra lösning eftersom tvångsomhändertagning enligt LVU redan har förstört livet för så många svenska barn samt splittrat familjer och med fakta på hand är det ingen bra metod för att undvika att barn hamnar i kriminella kretsar – tvärtom är det en utmärkt grogrund för både självskadebeteende, missbruk samt att välja den brottsliga banan.

Förutom att många barn far illa i fosterhem och på institutioner för placerade barn, råder det dessutom brist på boenden redan i dagsläget – för att inte tala om hur personalen på socialtjänsten redan går på knäna – hur man då tror att det ska fungera att fylla på med ytterligare barn som ska placeras vet väl ingen.

I Sverige tar ett barn i veckan livet av sig och ett av fem barn har någon gång utsatts för ett sexuellt övergrepp. Nyamko och Ulf borde sätta sig ned och se Mattias Wellander Löfgrens dokumentärfilm ”De förlorade barnen” som handlar om just omhändertagna barn, så kanske de inser att detta inte kommer att uppnå önskad effekt och att LVU behöver ses över.

Vill man stoppa de kriminella gängens framfart är det verksamheten man ska sikta in sig på eftersom pengarna är drivkraften och att införa lagar som möjliggör utvisning av hela klanen, vilket är det enda som skulle kunna ha effekt.

Men i realiteten vet vi att det aldrig kommer ske och dessutom är det så mycket pengar inblandat i droghandeln, med förgreningar långt upp i samhällspyramiden, att man inte kommer lyckas stoppa den även om man har ambitionen på pappret. Men låt de politiska charaderna fortsätta!

Länk till filmen:
https://www.youtube.com/watch?v=8wOHQ4PZXjI&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1d8BfDEEmd5rQPCMasNY4vOzYF6JmG7_66WL89q8oN1ONIift3X8PiGEk

Bildkälla: SR

5 reaktioner till “Samhället sviker redan barnen – att omhändertaga fler barn är inte rätt väg att gå

 1. Det är alldeles för mycket godtycke och rena facistmetoderna hos soc. emellanåt. De ansvariga för besluten har många gånger en attityd mot föräldrana som inte ger känslan om fler omhändertagande, utan snarare färre.

  Gillad av 1 person

 2. Det är väl i första hand föräldrarna som sviker sina egna barn för tusan!
  Hur kan man som mamma hylla sin son som sprängt sig och oskyldiga människor i luften???
  Föräldrarna gömmer sig bakom koranens lära. Saknar de normala instinkter att vårda sina barn? Eller, ser de också offret av barnen som ett för Allah nödvändigt offer när islam ska breda ut sig?
  Föräldrarna har ansvaret. På den grunden vilar hela det svenska, demokratiska samhället. Allt annat är snyft och lögn. I vårt samhälle har vi kommit överens om att om föräldrarna inte klarar av att vara föräldrar som måste samhället gripa in. Resonemanget ovan är helt enkelt en fortsättning på att det är mer synd om gärningsmännen än offren.

  Gillad av 1 person

 3. Utvisning för hela familjen. Det går om man vill. FN-konventioner? Dessa gäller inte stater som styrs av Islam. Så de behöver inte gälla oss heller.

  Gillad av 2 personer

 4. Det där med att kunna utvisa hela klanen låter intressant.
  Klanledaren kommer då att bli spak skulle jag tro.
  Men vad säger alla PK-jurister om det?
  Dom låtsas ju att alla människor är lika.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s