Was not life supposed to be more than this?

Det har börjat röra på sig på arbetsmarknaden igen och mitt långa sommarlov börjar troligen lida mot sitt slut. Jag har varit på en del intervjuer och nu när det börjar brännas tänker man att snart ska jag åter in i ekorrhjulet och vandra, men ärligt talat känner jag mig inte så peppad som jag hade önskat. Tanken att borde inte livet ha mer att erbjuda än så här har slagit mig många gånger de senaste dagarna.

Vad är meningen med livet? En fråga som många har ställt sig och jag har inte något bra svar på det, men för de flesta handlar det om att jobba-äta-sova-dö och däremellan skaffa barn som ska uppfostras till mönstermedborgare.

Jag beklagar verkligen inte mina fyra guldklimpar, men jag kan inte sticka under stol med att det hade känts mer motiverande att gå till jobbet och betala in skatt varje månad om man visste att pengarna gick tillbaka till samhället samt framförallt medborgarna som var fallet förr i tiden när pengarna gick till att trygga välfärden och garantera pensionen.

Men vad fan får vi för pengarna idag? Inte ett smack! Vi förväntas gå till gruvan och slita ut oss för att bekosta en galen migrationspolitik samt en kapitalt misslyckad integrationspolitik som tär enormt på samhällets resurser, men som nissarna i Rosenbad bestämt att vi ska ägna oss åt till döddagar så att de kan vinna godhetspoäng. Dessutom är det enormt viktigt att lägga miljarders miljarder på klimatet, den viktiga frågan får vi absolut inte glömma.

För mina skattepengar får mina barn inte längre en kvalitetsgaranterad utbildning, om vi blir allvarligt skadade finns oftast ingen ambulans tillgänglig och blir vi sjuka är vårdköerna enorma, barnen riskerar att rånas/våldtas/knivhuggas/skjutas/förnedras när de lämnar hemmet, min bil riskerar att brinna upp om jag parkerar i ”fel” område, när barnen vill flytta hemifrån kommer det inte finnas några bostäder de har råd att hyra och arbetslösheten kommer bara fortsätta att öka vartefter vi närmar oss den totala samhällskollapsen. Men det är ändå befogat att jag ska dra mitt strå till stacken som en snäll arbetsmyra i minst 30 år till för att försörja människor som aldrig någonsin kommer att komma i jobb utan bara vara en belastning för samhället? Ja det låter hårt jag håller med, men man måste smaka på sanningen ibland och den är inte vacker.

Ja det blir nog inte roligare än så här oavsett vem som styr landet eftersom vi har arbetat upp ett rejält minuskapital vid det här laget, vilket kommer plåga våra arvtagare i decennier framöver. Hade det varit lite tåga i svenska folket hade vi gemensamt demonstrerat mot våra makthavare genom att arbetsvägra – en jätteblockad mot den svenska staten hade tagit på rätt ställe eftersom de är beroende av att vi konstant bidrager till statskassan! Men låt oss vara realistiska – det kommer aldrig att ske eftersom det kuvade folket inte har det i sig. Vi kämpar istället på i det tysta som vi alltid har gjort.

Men jag är inte bitter! 😁 Nu är det fredag, så låt oss göra som så många andra svenskar och försöka glömma det som ligger framför oss med en blöt afterwork, fredagstacos eller bara lite myspys. Det är nog inte så illa ställt med landet trots allt! 🤪

Givetvis kommer jag att räta in mig i ledet igen som jag gjort de senaste 22 åren då jag gnetat och snällt betalat in skatt till farbror Staten, men när man är ledig får man lite perspektiv på saker och ting – på gott och ont.

11 reaktioner till “Was not life supposed to be more than this?

 1. Totalt meningslöst liv.Baka ditt bröd,sy dina kläder,mjölka din ko,hugg din ved,ysta din ost,kärna ditt smör och slakta din kalv.Ungefär så lever jag numera.Det var inte så tokigt ändå när Expo kom.Jag är en vinnare i ffa mindre stress och därmed kanske längre liv.Jag gråter blod när jag ser grannens stackars små barn när de kvart över sex står på trappan och färdiga att gå till dagis.Fy fan säger jag numera.

  Gillad av 3 personer

  1. Jag kommer aldrig mer att löneslava om jag inte finner ett riktigt intressant och givande arbete.Jag är så nöjd med mina futtiga tusenlappar i inkomst.Staten är kanske mindre nöjd men det struntar jag högaktningsfullt i.Jag är ff bitter över det som hände men något gott har det säkert kommit ur det ändå.

   Gillad av 1 person

   1. Och ja,jag är betydligt fattigare i pengar men det är otroligt hur man kan anpassa sig.Jag är rikare på många andra sätt får jag hoppas.

    Gillad av 1 person

 2. 👹👺🤡💩👽🤑🤠🤯 har makten och det är tack vare de 40% av invånarna i Sverige som arbetar, att det ändå fungerar hjälpligt.

  Fler och fler inser att vi blivit förda bakom ljuset av makteliten. De förståndiga behöver sprida konstruktiva sanningar så folket kan börja styra sitt eget öde.

  Gillad av 3 personer

 3. Det Jenny skriver sätter fokus på konsekvenserna av det som tvingats på oss under rätt många år:

  – känslan av en samhörighet som inte finns på samma självklara sätt längre i lokalsamhället eller ens i Sverige
  – en tillit till andra, till politiken, till staten, till myndigheter, en tillit som dramatiskt minskat
  – viljan att betala skatt som dramatiskt har minskat hos de flesta, orsakerna är kända. Som hllviken skriver, 4 av 10 invånare i Sverige arbetar (det krävs 2 förvärvsarbetande för att försörja en svensk normalpensionär)
  osv, osv, alla vet.
  – vi betalar skatt för att få vissa saker som politikerna lovat oss. Nu tvingas vi betala extra för allt detta ovanpå skatten.
  För mig känns det absolut för jävligt detta att jag inte känner mig hemma längre, inte någonstans! Det är inte mitt Sverige, andra gör anspråk på det och får medhåll av politikerna.

  Somalierna är enligt undersökningar den grupp av importerade som trivs allra bäst i Sverige. De trivs utomordentligt bra faktiskt.

  Paludan och kompisar, elda på allt vad ni kan! Det är ett sätt att låta det bli ännu tydligare vilka som försöker bestämma över svenska samhället och svenskarna med våld. Till slut kanske politikerna är tvungna att lyssna på svenska väljare och åtminstone kräva lite motprestationer av de importerade för att de ska få bo med all inklusive på hotellet Sverige.

  Gillad av 1 person

 4. Intressant att se reaktionerna på biträdande rikspolischef Löfvings intervju i SR P1 häromdagen. Han berättade ju där för en chockad intervjuare att det finns 40 kriminella klaner i Sverige. I ett par dagar har regeringen nu anlagt moteld både i SR, SVT och pappersmedia. I radion intervjuades 3-4 höga poliser runtom i landet, de fick t ex säga att ”här i Norrbotten har vi inga sådana klaner där ALLA i klanen självklart ägnar sig åt brottslighet”.

  De sade alltså inte emot det Löfving sade utan puffade bara ut lite politikersnack. Intressant nog tar idag rikspolischefen och f d SÄPO-chefen Thornberg till orda i DN och varnar för ”kriminella släktnätverk”.

  Det verkar som det pågår en liten dragkamp om hur nära sanningen man får yttra sig. Eller?

  Kanske är det tom så att det är regeringen själv som står för hela skådespelet? Både beordrat upp Löfving framför mikrofonen, regeringen som indignerat slagit tillbaka lite sådär lagom och så nu Thornberg, rikspolischefen, som nu får sista ordet ? Han lyder ju direkt under regeringen. Om regeringen angriper honom också, nä, det tror jag inte. Målet är att plocka bort tillräckligt många personer ur mördarklanerna inför valet 2022 så S kan prata om hur starkt och tryggt de vill bygga Sverige (nåja, de och de, de menar vi, du och jag förstås)

  Gillad av 1 person

 5. En bra fråga: Vad fan får jag för pengarna? risken är att flertalet får den känslan, och det är dit vi är på väg, då kommer vi att sjunka än djupare ned mot det överstaligt styrda, och fattiga Sverige.
  Globalisternas våta dröm, det kan nog inte vara allt för långt borta om man bara ser på vad som hänt framförallt de senaste 5-6 åren.

  Gillad av 1 person

 6. Min dröm är ett oberoende liv, gärna i ödemarken, där man slipper vänsterliberal oikofob dekadens.
  Framförallt att slippa betala till densamma.

  Gillad av 1 person

 7. Det finns en anledning till att jag valde att pensionera mig vid 62 års ålder. Dels liknade lärarjobbet skit, dels ville jag inte bidra till statskassan och dels hade jag samlat på mig lite draåthelvetepengar. Om jag ångrat mig? Inte det minsta. Nu styr jag själv mitt liv och är äntligen fri.

  Gillad av 3 personer

 8. Vad är meningen med livet frågar du. Ja Jenny, det fattade jag redan som ung. Att ha kul ibland. Hur skulle man kunna ha kul då? Det överlåter jag åt var och en att bestämma. För min del handlade det om att köra häftiga bilar och båtar. Jag insåg raskt att det kostar pengar om man önskar sig något sådant. Alltså måste man skaffa sig ett jobb med juste inkomst. Så det gjorde jag. Sen dess har jag haft häftiga bilar och båtar. Visst har jag även en familj. Det var så självklart att jag skulle ha fru och barn så det behövde jag inte sätta upp på listan. Så mitt råd till alla som funderar på meningen med livet är att bestämma sig för vad meningen med just deras liv är. Inte fundera på vad andra menar. Är jag okomplicerad? Javisst. Varför krångla till livet?

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s